La curtea Papei a descins un general american: Este profund îngrijorat

Papa Francisc şi generalul Mark Milley, preşedintele Şefilor de Stat Major al SUA, au discutat luni despre războiul şi despre speranţa de pace din Ucraina, în timpul unei audienţe private la Vatican, transmite AFP.

Milley, care este catolic, a declarat ulterior reporterilor care l-au însoţit, că vizita are o însemnătate mare pentru el, potrivit purtătorului său de cuvânt, colonelul Dave Butler.

Generalul Milley, care întreprinde un turneu în mai multe ţări din Europa, a spus că Papa este profund îngrijorat de pierderile de vieţi omeneşti din Ucraina, în special în rândul civililor, de când Rusia a invadat-o în februarie 2022.

Milley a criticat aspru Moscova pentru „campania de teroare” pe care o duce împotriva civililor din Ucraina, inclusiv prin ţintirea infrastructurii civile ca parte a strategiei sale de război. Un puternic avocat al apărării Ucrainei împotriva forţelor ruse, Milley, în vârstă de 65 de ani, a susţinut trimiterea de arme Kievului în valoare de miliarde de dolari.

Papa Francisc a condamnat, în general, comerţul internaţional cu arme, dar a spus anul trecut că este legitim din punct de vedere moral ca ţările să furnizeze arme Ucrainei pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunii ruse.

Aşa cum se obişnuieşte în cazul audienţelor papale private, Vaticanul a menţionat întâlnirea în programul Suveranului Pontif, dar nu a oferit detalii despre agenda discuţiei.

Generalul american cu patru stele, care se va retrage în cursul acestui an, a atras atenţia presei în luna noiembrie, când a avertizat împotriva probabilităţii unei victorii militare definitive a Ucrainei pe termen scurt, evidenţiind în acelaşi timp posibilitatea unei soluţii politice pentru a pune capăt luptelor.

Papa Francisc i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să fie deschis dialogului cu Rusia, dar preşedintele Zelenski doreşte ca Vaticanul să susţină planul de pace al Kievului, care cere restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, retragerea trupelor ruse, încetarea ostilităţilor şi refacerea statului ucrainean.

Papa, în vârstă de 86 de ani, şi-a trimis, între timp, propriul său emisar pentru pace, pe cardinalul italian Matteo Zuppi, la Kiev, Moscova şi Washington, în primul rând pentru a discuta despre ajutorul umanitar şi despre repatrierea copiilor ucraineni.

Kievul estimează că, din februarie 2022, aproape 19.500 de copii au fost duşi în Rusia sau în Peninsula Crimeea ocupată de ruşi, afirmând că este vorba de deportări ilegale.

Oficialii Vaticanului spun că Matteo Zuppi va merge în curând la Beijing pentru a încerca să obţină sprijinul Chinei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

25 de Comentarii

 1. Despre terorizarea civililor rusi, romani, unguri, slovaci si polonezi de pe teritoriul Ukrainei n-a amintit escrocul acesta criminal ? Cine vorbeste, unul care s-a pregatit toata viata sa omoare oameni vorbeste cu seful celei mai criminale organizatii paramilitare. Ipocrizia invadeaza Romania !

 2. Ipocrizia la maxim. Din pacate sa fii un om sfint nu este usor. Vine reprezentantul industriei de armament sa se laude la papa ca este pentru pace si datorita armelor „daruite cu drag” ucrainienii mor ca mustele. Acesti indivizi sint ori marionete, ori prosti, ori de partea raului, de partea diavolului. Din cite sa vede papa nu prea e la curent cu Mafia khazariana din care ori face parte ori e prost.

 3. Miley este ciușbaizerul care a luat pe cont propriu raportarea mișcărilor americane către omologii chinezi pe vremea lui Trump, spre sfârșitul mandatului.Ca milifar este un zero tăiat, omul swampului.După alegerile „făcute” de swamp via Domino, s-a trezit vorbind în numele armatei spunând că și dacă ar fi ajuns Trump la putere, l-ar fi dat armata jos, pentru că „noi avem mai multe arme si mai mari, noi suntem puterea”.Un trădător mizerabil, .

 4. „sa fii un om sfint”

  Nu exista asa ceva, un om nu poate fi sfant si invers. Sfantul este o inventie pentru pelicanii care pun ciocul.

 5. Este heneralul ca, pe youtube am vazut o poza in care era rujat?. Cere indurare si iertare de la sfantul duh.

 6. Generalul ăsta s-o fi dus să se spovedească Papei din cauza preacurviei care-l încearcă, doar a spus că e importantă vizita pentru el personal! Că n-are multă minte în cap s-a observat în toată cariera lui de șef al șefilor de stat major americani.

 7. Strangerea de mana din fotografie a fost surprinsa intentionat in detaliu. Luati lectii: degetul mare apasa pe exteriorul palmei celulalt.
  Este o mare fratie.

 8. S-a dus precum un turnator roman in ani terminali, sa ia indulgente. Boierul Stolnici a fost ?

 9. Vizitele lui Milley denotă că ceva se mișcă in statul major american.. Se intrevede schimbarea și acu generalul a venit la discuții in europa cu cei care contează in zonă.. adică cu Orban Viktor, cu Edogan, cu Vučić și cu Papa Francisc..Deci clar are o misiune și pregătește terenul.. Cred că bufonul nazist turbat ukran acu are coșmaruri și frisoane reci..Poate și bucureștiul se cutremură,.. Ponta e un semnal de tendința de ”intoarcere a armelor”..

 10. Satanistii au vazut ca au pierdut razboiul cu rusii. Nu vor sa piarda tot cashcavalul din gheare. Vor o pace cu pierderi minime pentru evvreii americani. Nu o sa le iasa.

 11. Razboiul din Ucraina este montat de Amerecani si NATO…Nu ar fi existat Razboi fara expansiunea NATO la Est, pana la granitele Rusiei…..Rusia are drept sa se apere in fata expansiunii NATO….O fi condamnat Papa NATO sau expansiunea NATO?

 12. Cred ca vizita generalului la Papa, e mai degraba o incercare a americanilor de a-l determina pe Papa sa o lase mai moale cu demersurile pentru pace.
  Ei vor continuarea razboiului.
  Si creaza zone de conflict in toata lumea. Parca nu pot fara un pic de razboi, pe ici pe colo.
  Vezi centrul Africii, vezi Taiwanul, vezi Orientul mijlociu…
  Si o fac pentru ca ei sint aparati de doua „baltoace”.
  Nu-i intereseaza prin ce trece populatia civila din zonele de conflict.
  Lor sa le mearga bine si sa aiba la cine sa-si vinda armele care sint propuse la casare.
  In concluzie, razboi sa fie !

 13. acest gâzea (GZ) foloseste polonicul, cand s-ar putea limita la o lingura…
  Cat il prveste le Milley, acesta a dovedit ca e un redus mintal cand se lauda cu ce arme minunate au americanii in fata rusilor, ca sa nu mai zic de tradarea lui Trump.

 14. Dar la buda-cu-pestă, cum s-or fi simțind oare țâganii lui orbete victor? Ca din tradare in tradare, tot mai pierzi cateodata. Ultima oara, cand vă e voua mai greu la lingurica, la Trianon. Dar nici in 1945 n-a fost mai bine pt. voi.
  Ba fascisti, ba comunisti, ba anticomunisti, ba sorosisti, ba antisorosisti, ba cu ue, ba cu muie.

 15. Vaticanul a promis ca va ajuta Ucraina cu zece tancuri Leopard si opt F16. Pentru pace!

 16. Bre „x”.. Aflat in rahatul dâmbovițean, nu deosebești, find și cu incultură politică specifică educației.. Sondajele americane arată o victorie a republicanilor la anul, ceea ce nu inseamnă trădare, chiar de lingi din greu pân la os lu Șoroș..Millei este deocamdată șeful statului major,. de pricepi ce inseamnă asta.. El ca mulți alții știu situația ukranului și perspectivele războiului..Nu trebuie să fii prea educat să-ți dai seama și tu. insă fiind român,..Hmmm, greu..

 17. Un grup de pietoni din Vice City Esti cam singurul care nu dormi in cizme.. spre deosebire, de exemplu, de infatuatul bozgoras care delireaza despre republicani si democrati, de parca chiar ar avea cea mai mica semnificatie in marea Schema. Trage spuza pe turta kazarului orban care a fost aplaudat la scena deschisa de Dual Citizen of American Congress. cat de stupid trebuie sa…? MAXIM

 18. Atit Papa cit si acest general american ,doi farisei care isi doresc pace, dar apreciaza totusi comertul cu arme de razboi.Asta este la fel cu vorba romanesca ,merg sa caut serviciu,da Doamne sa nu gasesc.

 19. Un banc italian cu americanii , Papa si cardenalii. Un turist american se duce la biserica Sfintul Petru ca sa- l asculte pe Papa. In timp ce astepta, se apropie un curatator, care era proxeneta, si zice in voce joasa: ” o fata frumoasa, 200.000 de lire”, americanul nu intelegea, nu vorbea italiana si nu raspunde. Atunci curatatorul repeta oferinta: ” o fata frumoasa, 100.000 de lire”, niciun raspuns. Curatatorul insista, „o fata frumoasa 50.000 de lire”. In momentul ala apare Papa la balconul si americanul tipa tare: ” il Papa¡¡,” il Papa”¡¡, curatatorul intoarce capul spre Papa , se uita la el si raspunde: ” il Papa?…, il Papa e un tanto dificile…, ma, un cardenale..”?.

 20. Marele Scurs in zona Viktor Orban valoreaza cam cat hartia igenica la toaleta.

 21. Papa Francisc a condamnat, în general, comerţul internaţional cu arme, dar a spus anul trecut că este legitim din punct de vedere moral ca ţările să furnizeze arme Ucrainei pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunii ruse. Ipocrizie sfanta si caracter infect al acestui popa bolsevic.

 22. Care invazie a Ucrainei de catre Rusia papagalilor? Ca doar stiti foarte bine ce anume a declansat actiunea Rusiei. Rusia desfaoara o actiune de pedepsire a atrocitatilor si asasinatelor comise de Ucraina impotriva tuturor minoritatilor etnice. Crimele de purificare etnica Ucraina le-a savarsit cu sprijinul perfid al NATO si UE care si ele doreau exterminarea minoritatii ruse din Ucraina, iar apoi atacarea si dezmembrarea Rusiei si impartirea Rusiei intre tarile agresoare. Partea leului din aceasta imparire a Rusiei planificata la Washington, urma sa revina mafiei satanist globaliste khazare.

 23. Gheneralul asta imbatranit in rele s-a dus in vizita la LGBT-istii lui dragi din preajma infiltratului Bergolio drept in inima catolicismului, pe post de papa. Cu un asemenea papa dubios nu este de mirare ca tinerii nacuti in catolicism se indeparteaza in masa de biserica si se apropie de Sodoma si Gomora propovaduite de inteleptii Sionului in protocoalele lor.

 24. Gheneralul asta imbatranit in rele s-a dus in vizita la LGBT-istii lui dragi din preajma infiltratului Bergolio drept in inima catolicismului, pe post de papa. Cu un asemenea papa dubios nu este de mirare ca tinerii nascuti in catolicism se indeparteaza in masa de biserica si se apropie de Sodoma si Gomora propovaduite de inteleptii Sionului in protocoalele lor.

 25. O punte e buna doar daca esti frate cu dracul ce-o vamuieste ! 😐
  Regula de baza e sa te des-fratesti de drac imdeiat ce-ai trecut-o cu bine !
  Daca ne lasam insitigat la o tranta cu rusii … doar vina noastra e daca pierdem (ARDEALUL) ! 🙁
  PONTA … „esalonul2” … Dragnea + Trump ! MILIARDUL din DUBAI 😛 !
  Mishteaux a chiar pre-vazut semne prevestitoare 🙁 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.