Legenda Mary Lou Retton, salvată de o vecină

Legenda americană de gimnastică, Mary Lou Retton, salvată de la moarte de o vecină. Sportiva care a învins-o pe românca Ecaterina Szabo la JO de la Los Angeles din 1984 suferă de o formă rară de pneumonie.

Medaliata cu aur olimpic, în vârstă de 55 de ani, a fost dusă la terapie intensivă într-un spital din Texas în octombrie 2023, când „lupta pentru viața ei” și nu putea să respire singură.

Retton, prima femeie americană care a câștigat titlul olimpic general în 1984, a vorbit pentru prima dată despre această experiență chinuitoare într-un interviu acordat Hoda Kotb de la Today Show, dezvăluind că își datorează viața unei „prietene dragi” și vecine, Magda.

În ziua în care a fost internată în spital, Retton trebuia să-și întâlnească fiicele la un meci de fotbal, dar nu a mai ajuns. Ea a explicat că era singură acasă, că se simțea obosită și nici măcar nu avea energie să se ridice de podeaua dormitorului ei.

„Nu știam ce este în neregulă cu mine”, a spus Retton pentru Today Show, adăugând că încerca să tragă o „respirație mare, adâncă”, dar nu a reușit.

Din fericire, o vecină a observat că ușa mașinii lui Mary Lou a fost lăsată deschisă și s-a dus să o anunțe. Atunci, a găsit-o pe fosta gimnastă întinsă pe podeaua dormitorului. „Magda mi-a salvat aproape viața“, recunoaște fosta gimnastă.

Retton a fost dusă la spital, unde a fost ținută pentru câteva zile înainte de a fi trimisă acasă.

Cu toate acestea, starea ei a continuat să se deterioreze acasă, unde a atins un nivel periculos de scăzut al nivelului de oxigen din sânge.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. -de 3 ori vaxxin????
  („o formă rară de pneumonie” -cheaguri si alte alea)

 2. Daca ar fi locuit pe plaiurile mioritice din Gradina Maicii Domnului, vecina ar fi ajutat-o cu o perna pe fatza, ca sa-i fure banii, bijuteriile si barbatul, daca inca nu i-l furase……[Rumburak]

 3. Traducere pocita în româna a unui articol în limba engleza (americana). De parca româna n-ar avea un trecut si-o cultura. Jenant. Bataie de joc fata de noile generatii.

 4. @ CDM, AMICE, MAI FATO SAU CE-I FI TU ! CHIAR ATAT DE PUTIN CUNOSTI LIMBA ROMANA??? ”un nivel periculos de scăzut al nivelului de oxigen ” ???
  IMUTIL SA-TI POVESTESC CA MARY LOU RETTON A AJUNS MARE CAMPIONA OLIMPICA IN FATA ECATERINEI SZABO, PRIN FACATURA POLITICA DIN 1984 , CAND OLIMPIADA S-A TINUT IN SUA , IAR PUTERNICELE ECHIPE ALE URSS NU AU PARTICIPAT , CONSECINTA NEPARTICIPARII MERICANILOR IN 1980 LA OLIMPIADA DE LA MOSCOVA, PE MOTIV CA DREPTURILE OMULUI, ETC. SI NU ERA VORBA DE LGBTQ ,PE ATUNCI!

 5. Simone Biles, dedicata si onesta!

  https://www.youtube.com/watch?v=cQUGHeIhMpw

  Gimnastele de azi nu stiu daca mai trebuie sa se tina in greutatea ceruta de competitie. Sunt musculoase toate. Denota forta in ceea ce executa si preiau sarituri si extensii de la balet.

  Aurolson de mai sus ar trebui si ea sa se apropie de balet. Dupa ce exerseaza suava prin casa vine on pointe zambitoare si sta cumintica fara sa atace pe careva. Ar putea, dar nu vrea.

 6. se afirma ca a salvat-o vecina, iar spitalul a externat-o fara sa se fi vindecat, iar acum are cel mai scazut nivel de oxigen deci e pe moarte acasa? nimeni nu vrea sa o salveze? presa doar constata ca nu mai are oxigen? sau ziarista era afumata cand a redactat articolul?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.