Lovitură în ”dosarul migranților” păstoriți de polițiștii de frontieră

Un important personaj care avea legături, pe linie de serviciu, cu gruparea polițiștilor de frontieră acuzați de trafic de migranți, pe frontiera de vest și care sunt cercetați sub control judiciar, urmează să fie audiat, pentru a doua oară, de către procurorii DIICOT București.

Este vorba de procurorul Alina Mirea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, procuror care a mai fost audiat la Timișoara, timp de aproape 4 ore, ca martor, în același dosar. Conform unor surse judiciare, Mirea trebuie să dea cu subsemnatul în fața procurorilor DIICOT, Structura centrală, cei care au deschis și coordonat acțiunea prin care șeful unei structuri de luptă împotriva migrației ilegale, o subalternă a sa, dar și doi civili implicați în traficul de migranți, sunt cercetați penal, sub control judiciar, pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Procuroarea Mirea avea legături, pe linie de profesiomală, cu serviciul condus de către Comisarul șef Dan Chioreanu, șeful Biroului pentru Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere – BPCMIIT, din cadrul STPF Timiș. Conform sursei citate, procuroarea Mirea ar fi autorizat, conform competențelor, colaboratori sub acoperire pe care serviciul condus de Chioreanu i-ar fi folosit, chipurile, pentru combaterea traficului de migranți și a contrabandei. Există suspiciunea că astfel de autorizări ar fi stat la baza mai multor transporturi ilegale de migranți, către frontiera cu Ungaria, față de cele raportate și investigate de serviciul condus de Chioreanu.

Vă reaminitim că, saptămâna trecută, procurori din cadrul Structurii centrale a DIICOT și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție – DGA, cu sprijinul ofițerilor de la ”Crimă organizată” Timiș au efectuat mai multe percheziții la domiciliile mai multor polițiști de frontieră și a unor civili implicați într-o rețea de sprijinire a traficului ilegal de persoane către Spațiul Schengen. Urmare a perchezițiilor si audierilor un număr de patru persoane, dintre care doi polițiști de frontieră, au fost prezentați instanței de Drepturi si libertăți de la Tribunalul București. Judecătorii acestei instanțe au decis, în urma probelor administrate, cercetarea sub control judiciar a Comisarului șef, Dan Chioreanu, a agentului Patricia Chișiu și a altor două persoane civile, suspecte în dosar.

Procurorul Alina Mirea a mai fost subiectul unor articole de presă, în luna august 2019, atunci când, în spațiul public, a apărut o inregistrare video care o înfățișa pe procuroare – activistă #rezist, în propriul autoturism căntând și bătând din palme în timpul mersului. Lângă ea, pe locul din dreapta al autoturismului, se afla o persoană minoră a cărei prezență în acel loc contravenea prevederile înscrise în Codul rutier. Ea a făcut, atunci, obiectul unei cercetări disciplinare de către Secția de procurori a CSM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Sergiu Miat 308 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Si asta mai e „porcorore” ? De asta tin baietii cu dintii si lauda „hotarirea „CJUE si le pute SIIJ si CCR . Pai aduceti-o inapoi pe baba stalinista Macovei si pe Danilet sef la CCR si peste arhive sa vedeti justitie atunci . A si de Macovei si de acel „CODEX AUREUS „ce se mai aude ?

 2. Observati increngatura:
  Traficanti—-> Politisti—->Procurori/Magistrati—–>Protectie politica
  Aceasta este formula generala a statului mafiot rromanistanez pe care ati mai putut-o contempla in toata splendoarea ei si in cazul lui Dinca din Caracal.
  Tot cam la fel si in cazul voturilor fraudate de madamme Clotilde la Sect 1 Buc:
  Executanti ai cucoanei—->Jandarmi—–>Procuror supraveghetor + Judecatoare—–>Protectie politica
  Pe cat facem pariu ca si acest caz se va tergiversa pana la calendele grecesti si se va alege praful din toata ancheta?
  ,,Traim intr-un stat mafiot”…..Petrov

 3. migrantii sunt adusi in ioropa lui sorosh cu barci de lux! atat de disperati sunt intru metisarea continentului alb! planul kalergi (impreuna cu planul #genocidului si a scaderii natalitatii albe) in curs. se lucreaza la „toate capetele” ororii satanice peste omenire.

 4. Mă gândesc, că săgeata care acu incă urcă, ajunge la apogeu și intră in picaj,..Adică, islamistu in curând va realiza cum a fost prostit, cum a imprumutat banii familiei și chiar al tribului, pe care să o dea unora traficanți de carne vie, cu și promisiunea de ”Reunificare a familiei” in Germania, unde ai la dispoziție tot, fără să faci nimic..Păi in curând urmează ”deșteptarea” lor, căci sacul se golește, politica se schimbă și se trezesc de unde au plecat,.când conform obiceiului islamist ”se răzbună”,. și vor căuta pe cei cărora le-au umplut buzunarele..

 5. Marele bozgor, sunt pentru prima data de acord cu tine, mai alesa ca nu ne mai pupi in fund pe ortodoxi.

 6. Ce făceau rău dacă scoteau emigranți din țară. Meritau o medalie.
  Poate s-au plîns cei care n-au ajuns la cașa dar mai ales cei ce cîștigă o „pâine cinstită” cu ținerea emigranților la noi. Și ăștia ar merita o medalie ce găurește plămînii.

 7. Inca un aspect care dovedeste cat s-a extins putregaiul din” justitia mea independenta „.Esuatul s-a aratat f.”contrariat ” de excluderea lui Danilet,un model de putregai progresist, din magistratura.Astfel ca dementul va reveni la post,facem pariu ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.