Lullaby, la Odeon

Teatrul Odeon prezintă vineri, 19 martie, ora 19:00, online, spectacolul lectură Lullaby, de Erika Galli și Martina Ruggeri, traducerea Eva Simon, regia Elena Morar, cu Virginia Rogin, Rodica Mandache, Gelu Nițu, Mircea Constantinescu, Cătălina Mustață.

Înregistrarea va fi disponibilă online până duminică, 21 martie, ora 24:00, iar sâmbătă, 20 martie, ora 12:00, în completarea spectacolului, va fi difuzată sesiunea de Q&A de la final, la care au participat și autoarele, Erika Galli și Martina Ruggeri.

Lullaby a fost realizat în cadrul proiectului european FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE și a fost prezentat publicului bucureștean în prezența autoarelor, în Sala Studio a Teatrului Odeon, pe 16 noiembrie 2018. A fost urmat de discuții cu publicul.

Lullaby

Suntem în 2059, într-o lume care probabil nu mai are granițe. Au avut loc evenimente traumatice de mare importanță istorică, care au dus la formarea Statelor Unite ale Europei.

De-a lungul anilor, tinerii au reușit să ajungă la cele mai înalte nivele ale piramidei sociale. Majoritatea statelor lumii au adoptat un nou stil de politică, numeroase legi și au rescris constituțiile.

O lege notabilă este adoptată pentru a rezolva problemele legate de pensionare și a aduce demnitate în viețile cetățenilor în vârstă; în conformitate cu această lege, la împlinirea vârstei de 70 de ani, cetățeanul este adus la unul din miile de centre Lullaby, aflate în toată lumea, unde își va petrece ultimii ani din viață. Orice bunuri sunt transmise copiilor sau celor mai apropiați moștenitori. În acest context, cele patru personaje ale piesei se unesc pentru a planifica o conspirație.

Doresc să readucă echilibrul în societate sau, mai simplu, în propria lor viață. Lumea ireală în care sunt forțați să trăiască este o oază a bunăstării, un mic paradis pe Pământ, unde, probabil, orice tânăr ar visa să locuiască la finalul vieții.

Dar o cușcă, deși aurită, induce o lipsă de libertate. O obligație, ca orice obligație, în cele din urmă epuizează. Te poate face neliniștit, subversiv, chiar revoluționar.

FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE

Fabulamundi. Playwriting Europe: Beyond Borders? este un proiect de colaborare între teatre, festivaluri și instituții culturale din 10 țări europene (Italia, Franța, Germania, Spania, România, Austria, Belgia, Marea Britanie, Polonia și Cehia), co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Reţeaua urmăreşte să sprijine şi să promoveze dramaturgia contemporană în Europa, cu scopul de a consolida şi îmbogăţi activităţile şi strategiile profesioniştilor şi ale artiştilor care activează în domeniu, şi a oferi autorilor dramatici posibilităţi de conectare, întâlniri multiculturale şi dezvoltare profesională.

În cadrul celei de-a treia ediții a proiectului (2017-2020), au fost realizate la Teatrul Odeon, șase spectacole lectură: Lullaby de Erika Galli și Martina Ruggeri (Italia), regia Elena Morar, Tristețe și Melancolie de Bonn Park (Germania), regia Bobi Pricop, You say tomato de Joan Yago (Spania), regia Radu Iacoban, Printre străini de Azar Mortazavi (Austria), regia Bobi Pricop, Amor mundi de Victoria Szpunberg (Spania), regia Radu Apostol (prezentat online), În afară de Nathalie Fillion (Franța), regia Cristina Giurgea (prezentat online) și două producții: Gardenia de Elzbieta Chowaniec (Polonia) și Pentru binele tău de Pier Lorenzo Pisano (Italia), ambele în regia lui Zoltán Balázs (Ungaria).

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.