Lună uimitoare pe pieţele bursiere ale lumii

Piețele bursiere mondiale par a se relaxa luni, după o lună record, în condițiile în care perspectiva unei redresări economice determinată de vaccin și mai mulți bani din partea băncilor centrale au eclipsat îngrijorările imediate cu privire la pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

De sentimentele pozitive au beneficiat, de asemenea, petrolul și mărfurile industriale, dar au afectat refugiile reprezentate de dolar și aur.

Multe burse europene se mândresc cu cea mai bună lună din toate timpurile, în condițiile în care Franța a crescut cu 21% și Italia cu aproape 26%. Indicele global MSCI a crescut cu 13% în noiembrie, în timp ce S&P 500 a urcat cu 11% până la un maxim al tuturor timpurilor.

Luni, indicele MSCI Asia-Pacific cu excepția Japoniei a scăzut cu 0,4%, după un avans de aproape 11% în noiembrie, cea mai bună performanță de la sfârșitul anului 2011.

Indicele japonez Nikkei 225 a scăzut cu 0,4%, dar este cu 15,4% mai mare în această lună, cea mai mare creștere din 1994.
În comparație cu un coș de valute, dolarul a rămas la 91,771, scăzând cu 2,4% în noiembrie, până la minime observate ultima dată la mijlocul anului 2018.

Euro a prins vânt în pânze, mînat de performanțele acțiunilor europene și a urcat până cu 2,7% în această lună, până la 1,1967 dolari.

Dolarul a scăzut și față de yenul japonez, un activ de refugiu, pierzând 0,7% în noiembrie pentru a ajunge la 103,89 yeni.
O victimă majoră a fost aurul, care a a scăzut la minimul pe cinci luni, la 1.771 dolari pe uncie.
În schimb, petrolul a beneficiat de perspectiva unei relansări a cererii în cazul în care vaccinurile vor permite reluarea călătoriilor și transportului anul viitor. Petrolul Brent a scăzut cu 52 de cenți la 47,66 dolari, în timp ce țițeiul american a pierdut 60 de cenți, la 44,93 dolari pe baril.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Bursele sunt sensibilizate și de ‘informații’ nu numai de bani !

  2. Asta trebuie sa afle, sa stie cetateanul inainte de a lua hotarari cu privire la orice i se baga fortat la consum sau tratament! Nu contest bursele, ma deranjeaza actiunile in forta a ceva ce inca nu exista(vaccin eficient 100% garantat pentru toate valurile de virusi=gogosi puturoase), ceva la care cetateanul roman este fortat sa faca pe pielea lui!

  3. Si de ras si de plans, oare de ce naiba nu pomenesti nimic despre Bursa de Valori Bucuresti care este intro panfdemie continua, fara nici o legatura cu bursele externe sau agentiile de manipulare, adica tot intro scadere. Doar cand vine vorba de scaderea si valorii actiunilor care alarmeaza amaratii amagiti sa investeasca pe BVB aduceti voi vorba … stiti bursele externe suint in scadere adica, pierderi si mai mari pentru prostii care au fost manipulati sa investeasca la BVB cu promisiunea desarta si mincinoasa ca este o investittie sigura, in realitate o MARE, MARE CACEALMA si un fiasco pentru cei care au cazut in plasa bine mascata a sacalilor bursieri. Niste exemple, SIF-urile si nu numai care sunt manipulate sistematic …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.