Lupta cu inflația la BNR: „Intrăm în grafic”

Banca Naţională a României a anunţat pentru finalul anului o inflaţie de 7,5%, dar cifra pentru luna noiembrie pe care o va anunţa INS ar putea fi mai mică, de 7%, susţine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR).

Adrian Vasilescu a participat luni seara la Gala BankingNews, în cadrul căreia guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a primit premiu pentru aportul considerabil pe care l-a avut în ceea ce priveşte stabilizarea dobânzilor şi asigurarea siguranţei băncilor din România.

” Mulţumesc pentru premiu în numele dânsului. Îi pare rău că nu a putut să fie aici. Şi aş mai adăuga ceva. Chiar merită un premiu în acest an în care după 3 ani de luptă cu inflaţia am ajuns să intrăm în grafic. A anunţat Banca Naţională că sfârşitul anului acestuia va veni cu 7,5%. Săptămâna viitoare vine şi cifra de la INS. Sper că noiembrie va veni cu 7%”, a declarat Adrian Vasilescu, la Gala BankingNews.

Premii speciale au primit Florin Dănescu, preşedinte executiv Asociaţia Română a Băncilor, şi Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naţionale a României în cadrul CSALB.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. UNII „n-are” Moarte Sociala, adica PENSIE … 🙂

  Ferice de Dansii, ca POT.

 2. ” Conu’ Leonida fatza cu Reactiunea” adica cu Inflatulentza preturilor. O noua piesa se joaca pe mapamond : Inflatia accelerata. Aceasta este un monstru vechi care mushca tot timpul din veniturile (si asa mici) ale cetatenilor. Si cum poate cetateanul simplu sa dea pept cu monstrul inflationist? Pai incepi si tai : 1. nu masina vs bicicleta 2. nu Mall vs haine secand heand 3. nu concediu vs. stationat pe canapea la TV telenovelas. Iata 3 pasi principali care combat Monstrul. Lista e deschisa pentru sugestii.

 3. hahahahaha…. ce va ziceam ieri de la americani, fraierilor, trebuie sa fiti in extaz ca inflatia scade, lucrurile o sa se scumpeasca cu doar 7% (valoarea coafata de contabilii astia)… in timp ce salariile in cel mai bun caz o sa bata pasul pe loc, nu vorbim de recesiune sau altceva, unde nu o sa mai aveti salarii

 4. Dacă ai un țel să demonstrezi ceva, cu dovezi și fapte, atunci o poti face chiar și amagind fatarnic..
  Nivelul inflației din două cifre e un indice sperietor pentru economiști și ei mereu vor demonstra”cu cifre și fapte”ca inflația în Ro este aceea pe care o arâta ei.. În realitate cel mai bine știe despre inflație vânzătorii de telemea de la Obor

 5. @ În evoluȚia speciei sunt și unii cărora li se spune de mii de ani bancheri, deci printre cele mai vechi meserii, deci cu mucegai cum s-ar putea spune, un stabilopod al societății pe care îl spală apa mării, fiind întodeauna de partea decidenților, cu ”prestațiile” , ?

 6. Asta nu a murit, incaseaza si acum pensie si salariu? Nu se mai satura de bani!!!!!

 7. & S-a strâns pe conturi mucegai,
  S-a strîns mulțime de parai
  La cei, ”ce-nvârt la manivelă”,
  ”Inflația de la pubelă”, !

 8. & Probabil totuși că secretul bancar are ca scop și protejarea celor mai vechi meserii, care își dosesc banii pe la bănci, ? Băncile au fost înființate și pentru a nu mai fi ascunși în chiloți, probabil ”contribuție la inflație”, banii pe care îi căutau cei interesați,? De unde probabil și, ”guvernator” Isărescu Mugur,?

 9. & Probabil totuși că ăștia la BNR au și deficite la ”gigolo și animatoare de inflație” , ?

 10. prin comparatie cu matusalem vasilescu,gubernatorul somelier e mult mai verde

 11. „UNII „n-are” Moarte Sociala, adica PENSIE”

  Gresit, astia, numaratorii de cornere la fotbal, au si salariu baban si pensie !

 12. & Inflația este indicatorul de decapitalizare a banilor curați pentru spălarea banilor furați, ?

 13. & Îndatorarea arată că s-a obținut o decapitalizare echivalentă cu îndatorarea, prin inflația ”aplicată” contului avuției naționale, ?

 14. Nu prea ai cum sa opresti invlatia atata timp cat tu ca stat si BNR printezi tot mai multi bani si ii bagi in circulatie.
  Pentru a combate inflatia trebuie sa se opreasca printarea. Lucrurile astea sunt publice si se pot vedea pe https://curbnr.ro/

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.