MAE, mesaj de condoleanțe după decesul lui Elie Wiesel

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea scriitorului Elie Wiesel, desprea care a spus că a avut un rol important în asumarea responsabilității și a istoriei naționale din perspectiva tragediei Holocaustului în țara noastră.

„Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu tristețe despre decesul, la 2 iulie 2016, a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel și transmite un mesaj de sincere condoleanțe familiei acestuia. Elie Wiesel va rămâne în amintirea întregii lumi pentru îndemnurile puternice pe care le-a transmis viitoarelor generații de a depune toate eforturile pentru a nu uita tragedia Holocaustului și, mai ales, pentru a acționa în solidaritate pentru ca o asemenea tragedie să nu mai fie posibilă niciodată”, se arată în mesajul MAE.

Recunoscute prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace

„Ca urmare a tragediei care i-a marcat anii adolescenței, Elie Wiesel a devenit una dintre personalitățile-cheie la nivel mondial care au luptat constant pentru păstrarea memoriei Holocaustului și a impactului pe care această dramă a avut-o asupra umanității. În 1986 eforturile sale de combatere a violenței și a uitării Holocaustului au fost recunoscute prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace. În scrisoarea de acordare a prestigiosului premiu, Comitetul Nobel îl numea pe Elie Wiesel mesager al umanității. Pentru România, Elie Wiesel a avut un rol important în asumarea responsabilității și a istoriei naționale din perspectiva tragediei Holocaustului în țara noastră”, se mai precizează în mesaj.

Elie Wiesel, președinte al Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România

„În 2003, Elie Wiesel a devenit președintele Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România. Acest mecanism a lucrat cu rigoare la elaborarea Raportului final al Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului, document de referință privind implicarea României în Holocaust, asumat în mod oficial de autoritățile de la București. Păstrarea memoriei Holocaustului este una din liniile de acțiune ale Alianței Internaționale pentru Memoria Holcoaustului (IHRA), a cărei președinție este asigurată de România în anul 2016”, conchide MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.