MAE, precizări despre votarea în străinătate

Votarea în diaspora decurge în condiții bune și nu s-au înregistrat disfuncționalități în cadrul secțiilor, nici aglomerări sau incidente, iar procesul electoral se desfășoară în deplină legalitate și transparență, precizează sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE informează că votarea în străinătate în turul al doilea al alegerilor prezidențiale decurge în condiții bune în toate cele 965 de secții de vot din afara țării.

”Nu s-au înregistrat disfuncționalități în cadrul secțiilor de vot, nici aglomerări sau incidente, iar procesul electoral se desfășoară în deplină legalitate și transparență”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform Legii nr. 370/2004 și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2025, MAE a luat măsurile logistice necesare astfel încât alegătorii români din străinătate să își poată exercita neîngrădit dreptul la vot, expresie fundamentală a democrației și a dreptului constituțional de a alege, menționează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că la alegerile prezidențiale pot vota în secțiile organizate în afara țării toți cetățenii români cu drept de vot care se află în străinătate, pe baza unui act de identitate emis de autoritățile române și aflat în perioada de valabilitate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reamintește importanța respectării tuturor prevederilor legale cu privire la participarea la procesul de vot. În acest sens, prin intermediul paginii de internet a MAE se pot accesa informații privind cadrul legal pentru derularea alegerilor în străinătate (https://www.mae.ro/node/66216).

Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. v-a instruit Baconski marele atlet de la Paris alturi de Videanu de la Monaco si Blaga de la Senat sau CD…a l-am uitat pe maretul Boc care spunea ca nu stiu cine a blocat Bucurestiul si daca ajunge pres va bloca intreaga tara acum a schimbat refrenul…de marxist…cu origini sanatoase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.