Mândrul Ciolacu la Bruxelles: „Miniştrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că a existat „o întreagă dezbatere publică” legată de vizita sa şi a unor miniştri la Buxelles şi a subliniat că premierul României şi miniştrii „nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui”.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea şi a unor miniştri din Guvern la Buxelles. De aceea, aş dori să fiu foarte clar cu această ocazie: premierul României şi miniştrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc şi nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat vizează şi atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să îl fi făcut”, a spus Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern.

În acest sens, a precizat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august la Bruxelles pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Totodată, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va merge la Bruxelles pentru o discuţie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal bugetară.

„Ele sunt trecute ca jaloane în PNRR, în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva. Ipocriţii care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să îşi aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepţiile din Codul fiscal al României”, a mai spus premierul.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va efectua de asemenea o vizită la Bruxelles, deoarece până pe 31 august trebuie încheiate renegocierea PNRR şi planul RePower EU.

„Concret, ne propunem să obţinem la RePower EU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcţionaţi direct către populaţie, pentru achiziţia de panouri fotovoltaice, astfel încât românii, în viitor, să plătească cât mai puţin la facturile de curent. Este un program ambiţios, care acoperă întreaga Românie. Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obţine lucruri concrete pentru ţară şi pentru români. Aceasta este fişa postului miniştrilor şi a prim-ministrului Guvernului României, un lucru cât se poate de normal”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

 1. Ar fi culmea sa o mai faca si ministrii cand sunt reprezentati acolo de sefii lor Iohanis si Ciolacu. Il trimit acum pe aerianul Bolos la stapanii cei mari sa se faca de ras si acolo. Pe sefa Liliana o ia cu el? Ciolacu se face ca nu stie, duduia nu este din parohia lui.

 2. Greșești si ne păcălești! Miniștrii si îngenunchează si se ploconesc la ambasade la presul ioha la Isărescu si la bănci…doamne ferește la popor! Nu va mai merg nici minciunile nici privirea „sincera” de tradatori de tara. Unde a fost psd cand pnl a îndatorat tara si acum nici nu vrea sa știe unde sunt banii? Te faci ca ploua? O dai cu tara are nevoie de stabilitate? Pai ne saracesti an de an..si vrei stabilitate? Niste haimanale fara scoala bune la ciordeala non stop

 3. Asa e,slugile nu se ploconesc,nu ingenuncheaza si nu primesc ordine de la stapani.?

 4. Mincinoși ordinari,puterea vă interesează deși voi sunteți atât de mici! Cine se uită în gura voastră de binele ticalosiei voastre să aibă parte! Sistemul e putred,tot.

 5. Ciolacule, ai făcut ceva vreodată fara dictare si ordin? Nimic niciodată. Vorbe in vant au avut si iohanis ca si Băsescu sau Iliescu..o sluga nu stie ce inseamna sa îngenuncheze asa e poziția ei normala..alta nu stie. Vorbeste gura fara cap ca e in campanie.

 6. Prin această declarație, Dl. Ciolacu se poziționează ferm de parte pensionarilor de lux (clasa exploatatoare). Concluzia: vom pierde bani europeni din PNNR. ”Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”!

 7. ALOOOOO………OARE EI POT SA GANDEASCA ……???? Ar trebui CA fiecare persoana publica BUGETATA sa fie examinata pentru a SE AFLA cum STA CU NUMARUL NEURONILOR SI CU STAREA PSIHATRICA……..???????

 8. ‘ Informați-vă din surse oficiale ! ‘. ‘ To-do list ‘ (Barosso-Ponta) este de notorietate, ce s-a schimbat de atunci ?!

 9. Crin Antonescu dixit (emisiunea lui Marius Tucă : 1 – Crin Antonescu a mărturisit că el nu a condus niciodată România, dar că a desemnat omeni în funcții foarte importante; 2 – Președinti cu, direct sau indirect, serviciile.

 10. …te cred, ciociolacule, cum sa nu te cred?!?…dupa ce ai dat-o cu patriotismul economic ai prelungit, mai devreme cu patru ani, mocaciunea pt omv, ai listat hidro la bursa samd…esti f credibil, de-aia o sa o luati in bot la alegeri…daca si pielealu recunoaste ca aur se apropie de 50%, nasol pt voi!…si stii, pielealu este trompeta sts/sri si care-or mai fi, facea predictii dar de fapt spunea cum s-a programat sa iasa votul…

 11. Așa e Napolioane : *Garda moare , dar nu se predă ! Dă-i afară pe defetistii Preda , Predoiu și pe *perdeluțele Alina ,Lumy, Deca ,Raluka etc..

 12. Bulibașă , la ultimul Stabor , dragă Stolo te-a făcut *mincinos , apropos de *îngenuncherea unor pirande ca Raluka și Birchalla Geoanii . La matale e urmașa ei *specializată tot în readucerea în Șatră a *El Fugitivilor .

 13. Dacă obții bani pentru panouri solare, m-am liniştit!

  Ce abureală jegoasă: să ştii că te duci să ți se impună ceva, dai pe piață că de fapt asta este ce-ți doreşti să obții pron „negocieri”, iar la întoarcere te lauzi: misiune îndeplinită! ?

  Nu s-ar putea mai bine folosi ăia 1.1 mld pentru răscumpărarea PETROM-ului, ca să facem jumătate dintr-un reactor la Cernavodă cu chinezii sau ca să refacem sistemul de irigații?
  Răspuns: NU. Nu se dau bani pentru ceva care ne-ar putea fi util, ci doar pentru prostii. Panourile solare sunt o prostie sinistră: produc puțină energie şi în general când nu ai nevoie de ea, costă foarte mult, durează puțin şi fabricarea lor poluează mult. În schimb aduc extrem de mulți bani unor şmecheri, prin diverse scheme. De aceea nimeni nu dă bani din buzunar pentru aşa ceva şi sunt forțate statele să plătească.

 14. Ce frumos d-le Ciolacu! Sunteti maret d-le! Este minunat , ca ministrii nosti nu ingenuncheaza si nu se ploconesc ! Sigur ca da, dar….tara? Am ajuns , clar, un stat esuat, o tara obedienta, condusa de un guvern de yesmany! O tara, ca Romania, subordonata, politic si economic, dincolo de orisice limita a „sigurantei nationale”, este o tara suverana si independenta ? Sa mori tu , Ciolacule? D-voastra d-le Ciolacu , cine va invarte cheita?

 15. Daca si la Bruxelles la fel va sta in genunchi precum a facuto in fata premierului Ukrainei venit in vizita la Bucuresti ,atunci domnul Ciolacu greseste cind afirma ca „Miniştrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc”

 16. Zicerea lui Ciolacu o trecem la secțiuna ” Glumele absurde ale ramelor cifotice. Asteptam ca delegația sa vina de la Bruxelles reincarnata în gebosii si slugile celor patru stapani,cu zâmbetul pe buze și cu satisfacția ca România va rămâne, prin aleșii și numiții ei, aceeași tara umilita și fără perspectiva. Oare când om mai auzi un discurs asemeni celui rostit de doamna Dancila, în casa colhozului marxist cultural? Rugam insistent un regizor talentat sa realizeze, cu aceste panarame, un program umoristic pe care sa-l difuzeze în serial. Ceva de genul: comici vestiți ai politicii”. Când joaca navetistul emisiunea sa fie fără sonor, imitând epoca anilor 1920. Daca lumea va va cere sa regizati și Războiul de Independenta, rugam regizorul sa-si depoziteze teleghidatii intr-un buncăr din afara tarii fiindcă dacă războiul se va lasa cu victime, dar se va încheia cu bine, oare ce ne-am face fără experienta lor de pupincuristi cu doctoratul luat la cur-surile de zi și de noapte din Occidentul pervers?

 17. Frăția hoților este indestructibilă.
  Are in componenta naziștii, jefuitorii, dictatorii, manipulatorii din statele occidentale ca SUA, GERMANIA, AUSTRIA, OLANDA, FRANȚA ETC ,INCARDASIE CU AI NOȘTRI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.