Maxime record pe bursele mondiale

Bursele mondiale au atins maxime record joi iar dolarul a scăzut, investitorii pariind pe pachetul de stimulare a economiei promis de noul președinte american Joe Biden, dar și pe sprijinul băncilor centrale globale pentru atenuarea daunele economice produse de coronavirus, relatează Reuters.

Indicele bursier britanic FTSE și cel german DAX s-au majorat cu 0,2% până la 0,4% iar euro s-a majorat în condițiile în care prima reuniune a Băncii Centrale Europene din acest an nu a adus nicio modificare a politicilor sale de susținere.

Având în vedere că bursele asiatice au atins noi maxime peste noapte iar Wall Street se află pe o tendință de creștere, indicele global MSCI care acoperă aproape 50 de țări a adăugat 0,3% la sporul său de 76% de la prăbușirea din martie anul trecut.

Republicanii din Congresul SUA au declarat că sunt dispuși să colaboreze cu Biden la prioritatea maximă a administrației sale, un plan de stimulare fiscală în valoare de 1,9 trilioane de dolari.

Randamentele obligațiunilor abia au crescut, piețele concentrându-se acum asupra ședinței BCE, întrucât banca și-a menținut rata dobânzii cheie la -0,5%, așa cum era de așteptat, după ce și-a sporit programul de cumpărare de obligațiuni de 1,85 trilioane de euro cu 500 de miliarde de euro în decembrie.

Pe piețele valutare, dolarul a scăzut cu 0,15% față de yen, la 103,37, pe fondul așteptărilor unui impuls Biden și după ce Banca Japoniei a menținut politicile neschimbate.

Wall Street este setat să își continue avansul tehnologic.

Acțiunile Netflix au crescut cu aproape 17% miercuri, după ce a anunțat că nu ar mai fi nevoită să împrumute miliarde de dolari pentru a-și finanța producțiile.

Alphabet, compania care deține Google, a crescut cu 5,3% și, împreună cu Facebook, Apple, Amazon.com și Netflix, (așa-numitul grup FAANG) a adăugat 262 miliarde de dolari la capitalizarea de piață, la 6,15 trilioane de dolari.

Pe piețele de mărfuri, prețurile petrolului au scăzut după anunțul neașteptat de creștere a stocurilor de țiței din SUA, deși speranțele unei relansări economice au ținut sub control pierderile. Petrolul West Texas din SUA a scăzut cu 0,24% la 53,18 dolari pe baril, iar țițeiul Brent a scăzut cu 0,16% la 55,99 dolari pe baril.

Metalele industriale, cum ar fi cuprul, nichelul și minereul de fier, au crescut, în timp ce aurul spot era cu o nuanțăidee mai mic, la 1,866 dolari pe uncie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Si acum o saptamana o turma de pesedei aburiti de prostie urlau ca nu este bine sa fie scoase la vanzare pachete de actiuni ale companiilor de stat. Iar eu le spuneam ca acum este momentul. Analfabeti, ce sa le faci.

  2. De ce sa le vinzi fraiere? Sa existe iar bani multi la dispozitia securistilor? Oricum tara nu a beneficiat niciodata de pe urma acestor vanzari.

  3. Bursele, e ca emobelearele,doar crește! Cumpărați ațiuni și emobile , că e proaspete! Săracilor, care sunteți voi saraci, cumpărați și iar cumpărați, că să termină! Faceți credite pă 30 dă ani și cumpărați acțiuni la bursă!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.