Medicul Brădişteanu despre bărbatul care a primit o inimă de copil

Bărbatul care a primit inima prelevată de la copilul de 14 ani se simte bine, la o zi de la intervenţie, s-a ridicat la marginea patului, fiind monitorizat continuu, a declarat sâmbătă medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Starea pacientului este bună după operaţie, care a durat şase ore. A fost o operaţie dificilă, mai ales pentru că primitorul este mult mai solid decât băiatul de la care a fost prelevat cordul”, a spus medicul Şerban Bărdişteanu, citat de Mediafax.

Pacientul, în vârstă de 45 de ani, avea o suferinţă cardiacă de mai bine de zece ani. Acesta suferise un infarct şi de cinci ani era pe lista de aşteptare pentru transplant. Cea mai mare problemă în această intervenţie a fost statura diferită a copilului şi adultului, a mai spus Brădişteanu.

„Am reuşit să aşezăm inima sănătoasă a copilului într-un corp de aproape 100 de kilograme. Operaţia a decurs normal, pacientul este în echilibru perfect. Sigur că am făcut ajustări de vase. Pacientul va fi urmărit toată viaţa. Pe lotul nostru de transplantaţi, toţi sunt bine verificaţi, ceea ce le-a şi permis supravieţuirea până la 14 ani”, a declarat medicul Şerban Brădişteanu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.