Despre ce a discutat Meleşcanu cu secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi secretarul de stat american Mike Pompeo au discutat, la Washington, despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei, despre agresiunea rusă şi despre rolul României în menţinerea stbilităţii în regiunea Mării Negre, conform Departamentului de Stat american. Conform MAE, cei doi oficiali „au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul şi eforturile comune ale ambelor guverne, român şi american, pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”.

Ministrul afacerilor externe, a adus în discuţie şi candidatura României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, precum şi la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Au mai fost discutate eforturile regionale şi globale în problematica neproliferării, combaterii terorismului şi ameninţărilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcând contribuţiile importante ale României în cadrul organizaţiilor şi mecanismelor internaţionale.

Conform declaraţiiloradjunctului  purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Robert Palladino, discuţiile au vizat cooperarea cu Români în domeniul securităţii şi provocările cu care se confruntă flancul estic al NATO. De asemenea, cei doi oficiali au discutt despre agresiunea rusă în Marea Neagră şi despre contribuţia României la securitatea şi stabilitatea în regiune.

O altă temă de discuţie a fost importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei, în condiţiile în care aceasta afectează instituţiile democratice şi susţine influenţa nefastă a adversarilor.

„Ministrul afacerilor externe Teodor Meleşcanu a avut o întâlnire oficială de lucru, la Washington, cu secretarul de stat american Michael Pompeo, la 1 aprilie. La întrevedere au mai participat ambasadorul României în SUA, George Maior, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale şi asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Philip Reeker. Cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul şi eforturile comune ale ambelor guverne, român şi american, pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanţa vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington şi Bucureşti pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale”, anunţă MAE..

Discuţia a vizat de asemenea o evaluare a priorităţilor de securitate transatlantică, în anticiparea reuniunii ministeriale dedicată aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Atlanticului de Nord.

Ministrul Teodor Meleşcanu a apreciat parteneriatul strâns cu Statele Unite în domeniul securităţii, scoţând în evidenţă rolul strategic al României şi al cooperării româno-americane în asigurarea unei abordări integrate a măsurilor de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO.

„Totodată şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa consolidării angajamentului american şi aliat pentru securitatea regiunii Mării Negre. Şeful diplomaţiei române a punctat realizările Preşedinţiei române a Consiliului UE şi agenda pentru a doua parte a mandatului, inclusiv aspecte referitoare la Parteneriatul Estic, Asia Centrală şi Balcanii de Vest. De asemenea, a subliniat
abordarea României de relevare a substanţei pozitive a cooperării dintre UE şi SUA. Ministrul afacerilor externe, a adus în discuţie candidatura României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, arătând că este un obiectiv major al politicii externe române. A prezentat candidatura României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU şi a evidenţiat experienţa tradiţională a ţării noastre în sistemul ONU”, precizează MAE.

Au mai fost discutate eforturile regionale şi globale în problematica neproliferării, combaterii terorismului şi ameninţărilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcând contribuţiile importante ale României în cadrul organizaţiilor şi mecanismelor internaţionale, dar şi expertiza de înaltă ţinută a specialiştilor şi profesioniştilor români. De asemenea, a fost discutată intensificarea cooperării bilaterale în domeniul energiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Sictir, Sictir, Sictir ! Jigodii arogante si crimunale va „miroase a petrol si gaz metan” din Marea Neagra si v-ati adus aminte de Romania si de poporul roman. Vreti sa „combateti coruptia” cu Procuror General Tortionar Nazisto-Bolsevic. In ultimii 30 de ani ati distrus popoare si state nationale, europene si africane, pentru interesele voastre nenorocite de a avea burtile imbuibate iar altii sa moara de foame. Cu ce ati ajutat voi Romania si poporul roman, dupa Revolutie, canaliilor ?! Cum este posibil sa existe MCV, Comisie de la Venetia si Greco, dar si protocoale secrete, comisii mixte de tortura si delatiune, circulare Kovesi, procuror general tortionar fascisto-american. Cum mai poate calca Manfred Weber prin Parlamentul European cand a cerut Guvernului Romaniei sa incalce Legea Penala Romana si sa opreasca urmarirea penala in cazul lui Kovesi. Pana cand va mai bateti voi joc de State Nationale, si popoare, criminalilor si asasinilor ?! Melescane, vino Draku’ acasa, securistule de doi bani…?!

  2. Ce sa faca Melescanu Apa de Ploaie? Un oportunist,un las care nu are nicio actiune plina de consistenta. Diplomatia lui e din categoria „frectie la picior de lemn”. Produs absolut expirat!

  3. „O altă temă de discuţie a fost importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei, în condiţiile în care aceasta afectează instituţiile democratice şi susţine influenţa nefastă a adversarilor.”

    Deci, Caline si tu Mele, ati inteles tema: coruptia ! nu abuzurile, nu protocoalele, C O R U P T I A !
    Asa ca la treaba daca vreisa ajungi la CCR !

  4. O sectie care teoretic investigheaza abuzuri, a savarsit deja mai multe abuzuri decat erau investigate.
    Apoi cum e posibil sa avem o sectie speciala care are mai multi procurori decat are cazuri de procurori in cercetare ?!
    e normal ca pentru 5-10 cazuri in ultimii 20 de ani sa avem o sectie cu 20 de oameni care comit intr-un an mai multe abuzuri decat investigheaza ?

  5. Senilul asta chiar STIE si apoi tine minte ce vorbeste?

    Ca saptamana tercuta, acum 4 Zile, acest Melescanu, paralel cu MAE, s-a trezit scriind pe Facebook: „Precizez ca NU s-a luat inca o decizie cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei din Tel Aviv in Ierusalim. MAE lucreaza la o analiza care va contine argumente pro si contra pe aceasta tema si o va prezenta decidentilor politici(Parlament, Presedinte si Guvern) „, a transmis T. Melescanu, joi, pe contul sau OFICIAL Facebook, in jurul ore 20:15.
    In mai putin de 2 ore Anuntul a fost sters de pe contul sau de Facebook.

    Pentru ca acelasi Melescanu, paralel cu MAE, a Anuntat triumfator in 12 Octombrie 2018:
    „Meleșcanu, a declarat vineri 12 octombrie 2018, la Parlament, că Analiza MAE privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost TRANSMISA premierului Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o distribuie Administrației Prezidențiale, relatează Mediafax. Potrivit acestuia, argumentele pro și contra sunt echilibrate în ceea ce privește o eventuală decizie de relocare a ambasadei.

    „A fost transmisă la nivelul prim-ministrului și urmează, dacă sunt observații, să fie distribuit de către Guvern la Președinție și la președinții celor două Camere. Noi, ca minister, ne-am INCHEIAT Analiza”, a declarat, vineri, ministrul de Externe, T.Meleșcanu, întrebat care e decizia cu privire la o eventuală relocare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

    Melescanule, mergi la azil, esti varza!

  6. Aha, deci repausul perpetuu al lui mos Mele mai e intrerupt de cate o iesire misto. Melescanu e mana moarta in guvern, complet derutat si pe langa orice problema. Trebuia sa replice biguros la miorlaiala lui Weber si a celorlalti sorositi vopsiti din PE/CE.

  7. Atentie PSD la ALDE,tradeaza coalitia!Siktir,general de sekuritate si ia-l si pe Manechin cu tine!

  8. Ce escroci la MAE!

    Comunicatul Departamentului de Stat al SUA mentioneaza EXPLICIT ca cei 2 au discutat despre „Importanța EFORTURILOR României de a contracara CORUPTIA care-I subminează Instituțiile Democratice și promovează influența nocivă a adversarilor”, uite:
    „They also discussed the importance of Romania’s efforts to counter corruption that undermines its democratic institutions and promotes adversaries’ malign influence.”
    https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2019/04/290809.htm

    In schimb, Comunicatul MAE nu mentioneaza DELOC cuvantul CORUPTIE sau PROBLEMA Coruptiei din Romania(cum mentioneaza EXPLICIT Comunicatul Departamentului de stat!), adica exact cum vedem si in Comunicatele Guvernului analfabetei Dancila:
    http://www.mae.ro/node/48592

    RUSINE MAE, escrocilor, va e rusine sa mentionati ca ati discutat despre problema CORUPTIEI din Romania??!!
    Americanilor NU le e rusine, multumim SUA!!

    Cred ca exista Punctaj simillar la PSD si ALDE: FARA cuvantul CORUPTIE in Comunicatele date dupa intalniri cu Oficiali straini!
    Rusine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.