Se cere Romsilva să nu mai vândă lemn scump fabricilor de mobilă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut companiei de stat Romsilva să renunțe la strategia de a vinde lemn la prețuri ridicate către producătorii de mobilă din România. Declarația a fost făcută în contextul unei vizite recente a ministrului la mai multe fabrici și unități de producție din domeniu.
Fechet a subliniat că industria mobilei din România a făcut progrese considerabile și că țara are potențialul de a deveni un jucător important în acest sector. Cu toate acestea, vizitele sale la fabrici și la un producător de case din lemn i-au dezvăluit probleme majore legate de calitatea lemnului și de timpii de livrare, nu doar de preț.
„Industria mobilei din România arată mai bine astăzi și cred că România poate deveni un jucător important și din acest punct de vedere. Am fost însă dezamăgit când am vizitat producători români – și am fost în multe fabrici – și plimbându-mă prin curtea unui producător de case din lemn nici măcar nu s-a plâns doar în legătură cu prețul. Nu putem spune noi la minister cu ce preț să vândă Romsilva și un producător privat, dar s-a plâns legat de calitatea lemnului și de timpul de livrare,” a declarat Fechet.
Ministrul a subliniat că Romsilva trebuie să acționeze ca un partener al industriei și nu să fie condusă de tentația de a maximiza prețurile. „Dacă Romsilva nu înțelege în al 12-lea ceas că trebuie să fie un partener al industriei, dincolo de această tentație de a vinde cât mai scump, s-ar putea ca statul să aibă mult mai mult de pierdut pe orizontală,” a avertizat Fechet.
În această situație, ministrul Mediului a exprimat speranța că noul Cod Silvic va fi aprobat în cadrul acestei sesiuni legislative a Parlamentului, ceea ce ar putea aduce reforme necesare pentru reglementarea sectorului și îmbunătățirea relației dintre Romsilva și producătorii locali de mobilă.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4839 Articole
Author

12 Comentarii

  1. Asta tine cu Ungaria nu cu romanii; cara la greu sare, ape minerale, paduri, lactate, piei de animale, de toate.Nimeni nu opreste mafia maghiara din aceasta tara ptr ca suntem condusi de hoti si lichele. Am pus lupii la stana.

  2. Dar de ce se defrișează? Repet, în străinătate cumperi o masa de 12 persoane cu 4 scaune și o bancă lungă de 1,5 metri dar lemn brut made în Romania, cu de la 150 la 300 franci? Străinilor le vând lemnul brut la preturi mici și în Romania la preturi uriașe! Halal!

  3. Va dati seama cat de ciudat(caut sa fiu delicat!) este acest Fechet. El este ministru al mediului si face lobby pentru taieri la padurile cu lemn de calitate pentru industrie. Cea mai mare fabrica de componente pentru mobila sunt austriecii aceiaaa….intelegeti? Adica el nu numai ca nu reimpadureste dar vrea si taieri de calitate. Tipul este cel putin neserios (ma abtin, vezi Cotidianul?)

  4. Ceangaul asta cu moaca de bizam,adica de sobolan de apa,a auzit in viata lui de bratian de economia de piata….Stie dobitocul ca Romsilva este companie comerciala si se bazeaza pe profit…Sau ca ala care fabrica mobila o vinde la ce pret doreste el ca nu are mercurial ca atunci cand veneau ceangaii de la Cleja prin Bacau….

  5. Pai sa vedem…
    Romsilva e societate de stat. Fabricile de mobila sunt societati private.
    Deci un ministru al guvernului Romaniei cere ca statul sa vanda ieftin (poate chiar in pierdere) lemn ieftin unor societati private orientate spre profit MAXIM !!! Adica transfer DIRECT de profit de la stat (cetatenii romani pana la urma) la privati?
    Cu ce argumente l-au convins societatiile private?
    DNA doarme? Dar Iohannis, ca e liberal de-al lui?

  6. Romanii au inceput sa construiasca[prefabricat] case de lemn, bravo.
    Dar fac si case pentru familiile de ursi si alte animale care raman fara spatiu locativ?

  7. Vaaaai , ministrul le-a rupt pielea de pe tobă tîlharilor din păduri în maniera ,, haideți să haidem ,, . Eu , aștept din partea acestor rîme ministeriale , acțiuni de stopare a tăierilor nejustificate și a împăduririlor , duble ca suprafață . Referitor la prețul lemnului către producătorii de mobilă , autohtoni … , nici dracu nu mai crede în bunele lor intenții . Se mînjesc cu tot felul de alifii împuțite . Verifică cineva intrările și ieșirile lemnului din firmele acestora ? Nici dracu !

  8. I-auzi nene, ” cere”,. Și cum cere bre ?? In genunchi plîngînd și rupîndu-și diploma falsă ?? Sau ordonă clar să nu se mai taie un crac,. Simplu și eficient..

  9. Are dreptate dl feket, în cazul statului la parandărăt, se pierde mult pe orizontala combinațiilor. Puneți-vă în locul d-lui, e totuși ministru, nu poate rămâne cu grebla goală.
    Mai nou, toți netoții vorbesc de orizontale și verticale.
    Totuși, dacă la Romsilva e așa scump, de ce nu cumpără onor privații lemne din Austria, Germania sau Ungaria, poate chiar Suedia?
    Ce? Alea e și mai scumpe?
    Păi înseamnă că tot la Romsilva e mai ieftin la prețurile de acuma, nu?

  10. Sa se interzica exporturile de lemn si dupa aia o sa scada automat pretul la intern ca nu o sa mai aiba cui sa vanda. Si in felul asta nici nu o sa se mai taie atat de mult ca pana acum. O sa die afectati unii? Foarte bine, ca au praduit prea destul tara asta.

  11. Daca Vinde Lemnul Scump din Paure nici Oamenii din Prvincie nu au Bani sa Cumpere Lemn pentru Sobe si nici Fabricile de Mobila nu pot sa-si Vândă Mobila pentru ca este Scumpa si aduce Mobila Ieftina din Asia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.