Ministrul Muncii: Când o să ne uităm la aceste fotografii…

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat vineri că este indignat de ce a văzut la televizor. „Sunt șocat”, a spus ministrul Muncii despre scandalul „Azilul groazei”. 

Budăi a prezentat cum acționa rețeaua ororilor, și anume prin prezentarea unor „poze false”. „Când o să ne uităm la aceste fotografii o să vedeți condiții dintr-un hotel de lux”, a spus Budăi.

„Sunt revoltat de ceea ce apare zilnic în presă și acele stenograme. Este revoltător, este șocant și eu sper ca într-un termen cât mai scurt organele de anchetă să acționeze cu fermitate, astfel încât cei vinovați să răspundă în fața legii, iar noi să aflăm adevărul. De ce spun să aflăm adevărul? Pentru că vom prezenta cronologic licențierea acestor centre și în urma analizei pe care am făcut-o la nivelul Ministerului Muncii, am constatat că este o discrepanță majoră cu ceea ce se prezintă public. Trebuie să fim foarte atenți la următoarele fotografii pe care vi le arăt. Este o discrepanță majoră cu ceea ce au constatat procurorii DIICOT. Când o să ne uităm la aceste fotografii o să vedeți condiții dintr-un hotel de lux”, a spus Marius Budăi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Hubert Thuma, încearcă să se scoată. Din dorința de a se spăla pe mâini, el și instituția sa în acest caz, Thuma spune, nici mai mult nici mai puțin că „nici reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov şi nici cei ai Primăriei nu au dreptul să verifice cămine de bătrâni private“.

Și, in clasic stil românesc, dă vina pe altă instituție. În cazul de față, Ministerul Muncii.  „Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aflată în subordinea Ministerului Muncii, are drept de control în cămine de bătrâni private

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

21 de Comentarii

 1. Demisia, netrebnicule!Vă spălați de mâini dând vina unii pe alții, PSD pe PNL, PSD pe USR, sunteți „sfinți”, „îngerași’, ticăloșilor!Cine l-o fi pus pe torționarul ăla, Gâdei, vicepreședinte la PSD Ilfov?De ce ai ridicat acreditarea ONG-ului care a prezentat adevărul acum câteva luni?Mincinosule!Procedați exact ca naziștii care voiau să se disculpe că cică nu știau ce se petrece în lagăre!Ba știați, dar nu v-a interesat!

 2. Nu tr sa lucrati cu nimeni, toti de la director la portar, incarcerati ptr 30 zile, luate declaratii si bagati la munca fortata.

 3. Adevarul este ca vi se rupe p…. de situatia cetatenilor romani. Va intereseaza doar sa va mariti lefurile, sa va angajati beizadelele si neamurile la stat, sa inventati ministere, sa inventati taxe, sa va dati unii la altii pensii speciale si sa ascultati de ordinele USA.

 4. „specialii” nu vegheaza decat la sporurile si pensiile lor speciale, de popor ii doare la patina…ar trebui toti sa va dati demisia si acum alegeri anticipate!

 5. De ce nu se scot la concurs posturile astea din agentiile de stat de control? As vrea sa ma angajez la o institutie ce controleaza caminele de copii orfani. Cred ca as descoperi retele de trafic carne vie.

 6. De ce nu monitorizeaza DIICOT caminele de copii orfani? Este posibil ca acei copii sa fie traficati, abuzati.

 7. La azil se duc doar batrani care nu mai pot sa se intretina singuri. Au atac cerebral paralizii probleme psihice. Batranetea avansata e o boala. Spitale de Gereatrie. cu medici si tot ce trebuie in afara sistemului hotelier. Acum batranii bolnavi si neputinciosi sunt dati in mana mafiei sa le ia pensiile si averile cu complicitatea statului corupt si politicienilor locali.
  MAFIA…. KA PUSCARIE. MAINE VOR DESCHIDE BORDELURI. MINISTERUL SANATATII SA PREIA TOATE AZILELE.

 8. „Sunt șocat”, a spus ministrul Muncii despre scandalul „Azilul groazei”.
  Perfidie PSD-ista. La fel ca cea cu indexarea pensiilor, ca de majorare nici vorba, sau eliminarea pomenilor speciale. Daca cei 3,5 milioane de pensionari contributori (restul sunt ajutoare si pomeni electorale) mai voteaza PSD-ul, PNL-ul si UDMR-ul, isi merita sorta.

 9. Ce tb.sa faca ANPS din cadrul Min Muncii:
  e^1) efectuează activităţi de investigare socială cu privire la furnizarea serviciilor sociale, acordarea
  beneficiilor de asistenţă socială, modul de îndeplinire a prevederilor legale privind încadrarea în grad şi tip de
  handicap, în grad de invaliditate sau în grad de dependenţă, pentru a identifica eventualele situaţii de eroare,
  fraudă, abuz şi neglijenţă în sistemul de protecţie socială şi transmite organelor competente probele şi
  informaţiile rezultate în urma controalelor efectuate, în scopul declanşării anchetei penale, dacă este cazul;
  f) desfăşoară activităţi de investigare socială derivate din rezultatele controlului şi formulează propuneri de
  îmbunătăţire a activităţii, organizării şi a procedurii de acordare a beneficiilor de asistenţă socială, a
  serviciilor sociale, a modului de îndeplinire a prevederilor legale privind încadrarea în grad şi tip de handicap,
  în grad de invaliditate şi grad de dependenţă, după caz;
  Ce tb.sa faca aut.adm.publice si locale:
  ART. 17
  (1) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, persoanele fizice sau juridice, publice ori private,
  inspectate au obligaţia de a pune la dispoziţia inspectorilor sociali orice document sau informaţie necesară şi
  relevantă activităţii de inspecţie, în termenul precizat de aceştia.
  Sesizarile sunt din 2019, toti au tacut inclusiv Pandele primarul local,cei din Stefanestii de Jos,Afumati etc.
  Daca ispectorii nu apareauei tb.sa sesizeze org.penale.
  Politiile locale au tacut complici toti la gramata cu primarii ,toti in liga 1 la complicitate.
  Faptele nu sunt „contraventii”asa cum spera unii buni de gura, vinovati prin omisiune,ci penale.
  Budai tb.sa controleze minciunile si frauda celui din subordinea sa la AJPS.
  Destituirea sefiei AJPS de urgenta.
  Unde sunt „bunicii”tai,Budai?Ai,ati gestioant un dezastru!”Specialii”va conduc!

 10. Doar pentru ca nu a taiat pensiile speciale la mafia din armata si justitie ,securitate Bydai incompetent si hotz e tinut in functie . Nu conteaza ca omoara oameni din prostia lui. Pleaca ba…incompetentule, hotzule’

 11. Dacă era vorba să controleze o unitate comercială privată, restaurant, hotel, magazin, etc. erau grămadă inspectorii de la primărie. La primărie funcționează direcții care au aceleași atribuții de control ca cei de la ministere: poliție economică, mediu, sanitar, muncă, etc., practic statul plătește de doua ori funcționărimea ca să facă aceleași lucru. Cum naiba la caminele de batrani nu au voie să controleze?

 12. Da, sa intelegem ca pe baza unor poze fe acest gen, ati facut si legislatia pentru a fi absolviti fe vinovatii? De fapt, ce faceti voi? Lucrati impreuna pentru taraganare pana la clasare?!

 13. Ministerul Muncii prin subordonatele sale a acreditat aceste ‘lagăre’ și ministru este încă în funcție deși dispunea de structuri de control.

 14. ma ministrule numit si rasnumit, nu ai grije de BUNEII si BUNICUTELE tarii, tocmai tu, aparatorul lor?
  Ma, cum ai ajuns ministru? Numai cand iti vede o gravida mecla, avorteaza pe loc!
  Va ingrasati din mancarea amaratilor, falcosilor!

 15. intrebare, cei care si-au dus parintii aici, nu am mai trecut pe la ei?
  Nu au vazut atrocitatile??????
  Ce fel de animale sunt si acesti copiii?
  Nu se gandesc si la faptul ca vor pati la fel?

 16. Budigăi,ești un tiriplici gargaragiu. Citește și bagă la cap. În 1978 o asistentă medicală împreună cu soțul ei au fugit în RFG. După câteva luni s-a angajat la un azil de bătrâni particular cu 40 persoane, ca asistentă medicală. Din cei 40, 3 erau în căruț. Nu mai spun de condițiile care erau în azil. Lunar avea inspecție la sânge. Muncea cot la cot cu ceilalți angajați la curățenie,schimbatul lenjeriei și răspundea de calitatea măncărurilor aduse de o firmă de catering, zilnic. În fiecare weekend plecau cu autobuzul azilului în excursie, uneori oprea în oraș pentru coafor/frizerie. Clădirea avea la subsol sală mică de sport.Bătrânii nu duceau lipsă de nimic. Rudele bătrânilor nu aveau voie să aducă alimente sau mâncare gătită. Excepție se făcea când se serba o zi de naștere și puteau aduce dulciuri și sucuri. După revoluție a venit în România să-și recupereze casa confiscată de comuniști. Am fost martor la proces. Am văzut poze cu ea și bătrânii din azil. O iubeau ca pe fiica lor. Bătrânii plăteau azilul cu un anume procent din pensia lor. Restul pensiei se depunea într-un cont bancar. De banii din cont fiecare bătrân dispunea cum dorea. Mulți dintre ei își ajutau nepoții pentru studii. Mi-a povestit cum soț și soție din azil au strâns bani din pensie și au cumpărat un microbuz SH pentru cei 5 nepoți ai lor ca să vină în România după Revoluție împreună cu ea să vadă litoralul și mânăstirile. I-am cunoscut și eu. Au rămas impresionați de tot ce au văzut. Mai în glumă, mai în serios la sfârșit le-am zis : România e o țară frumoasă și bogată, păcat că e locuită de români. Asistenta le-a tradus în germană și ei au schițat un mic zâmbet !! Budigăi dacă ai citit ai băgat ceva la cap, sau pe o ureche ți-a intrat și pe cealaltă ți-a ieșit (!?)

 17. Tinut pentru a nu taia pensiile imense la mafia din securitate si justitie. Un hotz.

 18. 1200000 de paraziti care sufocati Romania, ne alungati tinerii seriosi si bine pregatiti, ne alungati cetatenii capabili.Ne impovarati cu taxe ,impozite, preturi mari care sa aveti voi sa va imbuibati. Nu are cine sa va mature din ministere, agentii, primarii.

 19. @ ministru’ mu(n)ci(i): vezi ca tzoapa Simean /dgasmb cu flenetzea ei ala sf. ioan din pallady sect.3, se pregatesthe demult sa va uimeasca, ocicare ai fi ministru si de orice fel 😀

 20. @ ministru’ mu(n)ci(i): vezi ca Simean /dgasmb cu flebetzea ei adapostu’ sf. ioan din pallady sect.3, se pregateshte demult sa va uimeasca, oricare ai fi ministru si de orice fel ? E in sinecu(ru)ri cu Firea/sirma..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.