Ministrul Sănătății intră la apă

mita, spitale, criza, transplant, donare

Ministrul Sănătății intră la apă. Sorina Pintea dă înapoi după ce instituția pe care o conduce a recomandat ca apa din Bucureşti să nu fie folosită. Oficialul spune acum că aşteaptă rezultatele finale ale apei din Bucureşti, precizând că în comunicatul Ministerului transmis presei nu a spus că apa nu este potabilă, ci că are un nivel ridicat de clor şi că poate provoca disconfort persoanelor care au probleme medicale.  „Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă. Între apă cu nivel de clor ridicat şi apă potabilă este o diferenţă”, a declarat ea.

Potrivit ministrului, în cursul serii de miercuri, a convocat specialiţtii care au consultat ghidurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru a transmite ulterior recomandări către populaţie.

„Ştiind că responsabil fiind de sănătate publică trebuie să informăm populaţia din Sectoarele 5 şi 6 care este rezultatul probelor pe care inspectoriii pe care le-au prelevat. Am transmis în comunicat că, dacă populaţia consumă apă cu un nivel de clor depăşit, acest lucru nu influenţează sănătatea pe termen scurt sau pe termen lung, dar poate să provoace persoanelor care au alergii, persoanelor care suferă de astm bronşic, disconfort sau chiar agravarea simptomelor şi am recomandat – nu am obligat – populaţiei să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum. Am considerat necesar că fiecare trebuie să ia o decizie cunoscând faptele”, a mai spus Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a recomandat ca apa de la robinet să nu fie folosită la gătit pentru că apa fiartă măreşte concentraţia de clor, iar gustul se simte mult mai pregnant.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a recoltat, joi, noi probe, iar rezultatele privind concentraţia de clor în apă sunt aşteptate în aceeaşi zi. Rezultatele probelor privind concentraţia în apă a metalelor grele vor apărea în câteva zile.

“Pentru testarea de metale grele sau microorganisme durează un timp, de aceea şi am spus că aşteptăm şi acele rezultate de laborator. (…) În câteva zile. (…) DSP a prelevat probe pentru a testa clorul în Sectorul 3, iar acolo nu au fost probleme”, a explicat Sorina Pintea.

Precizările vin după ce Apa Nova a informat joi dimineaţă că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă şi atestă potabilitatea apei distribuită de companie consumatorilor. Distribuitorul de apă mai menţionează că a crescut concentraţia de clor din cauza topirii zăpezii şi a gheţii, însă valorile sunt în limitele normale.

De asemenea, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii a recomandat bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Femeia asta e ametita rau de tot, minte la TV in stil mare, acum da inapoi!
  Rusine, incompetentilor!

  • Lili, spui prostii, ca de obicei. Dna. Pintea e printre putinii ministri ai sanatatii responsabili, dupa 1989. Fireste, trebuie sa faca fata fumurilor unor cucoane inchipuite din politica.

  • Vlad Voiculescu AKH, nepotu’ de securist , era cel mai bun! Nu-i asa Roxy?

 2. Care e problema? A scăzut consumul de apa? E o măsură absolut normala. Când ești gripat nu bei apa de la robinet. Bei ceai, bei apa fiarta și răcită, schimbi batistele mai des, etc. Mai sa fie, cum se face din țânțar armăsar și știre de pus pe burtiera din ceva banal. Ia, întrebați-o pe bunica. Cum făcea când avea gripa? Bea apa de pe conductele de țeavă zincata, cu mult clor ca sa moara microbii și gazda lor? Se analizează apa în laborator? E în regula. Sa meargă ministrul sa șteargă mucii pacienților și sa aducă preoți pentru slujba Sfântului Maslu?

  • Omleta ,se vede ca ai baut apa cu ceva. Nu clor, mai degraba spirocheta palida.Lovest crunt (si) la creier…bube pe limb, pete rosii ,eroziuni , etc

 3. Doamna ministru Sorina Pintea , va rog sa nu faceti jocurile gruparii politice deoarece nu este NORMAL. Manageriatul unui minister nu presupune coborarea la nivelul gruparilor „mafiote”!

  • Da, domnu Poiana! Managementul unui minister presupune facerea jocurilor anmcs. Da-te bine pe lângă doamna ministru, ca poate acreditam cabinetele medicilor de familie desființând o lege printr-o OUG data pe furiș. Tot trompeta domnului VC esti?

 4. Oameni buni, nu mai credeti tot ce cititi, cel putin nu fara putina documentare in prealabil. Clorul este folosit peste tot in lume pentru tratarea apei impotriva elementelor daunatoare de tip microbiologic si ajuta la transformarea apei intr-un bun de consum. Fara clor ar fi jale. Dintre toate declaratiile controversate ale celor de la minister si acuzatiile aruncate din partea directiei de sanatate, cei de la apa nova sunt totusi singurii care chiar au facut publice buletinele de analiza a apei din fiecare zi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.