Miros de comunism sau de fascism?

Klaus Werner Iohannis a arătat o nouă probă a gândirii sale de tip fascist, de culpabilizare colectivă și eliminare din societate a unor comunități după criterii ideologice. În fața altei adunări megalomanice organizate spre a-i da încă o ocazie marelui Conducător să-și arate gândirea toxică, Werner Iohannis declara scrîșnind din dinți, în extazul sălii:
„Suntem în război! Suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze toate marile sisteme. PSD este adânc înșurubat în toate instituțiile statului. PSD nu a atacat doar statul, nu a atacat doar democrația românească, PSD i-a atacat pe români…PSD-iștii sunt o forță politică care a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe. Un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD!”.

Asemenea afirmații nu trebuie comentate prea mult. E suficient să înlocuim cuvântul „pesediștii” cu „evreii” și să comparăm în imaginație scena de ieri, rezervată unicului Conducător, cu tribuna mitingurilor din anii 30 de la Nurnberg spre a înțelege despre ce e vorba.
În fața niciunei „ciume verzi” nu se poate sta cu arma ironiei și a umorului. Întrebarea pe care istoria a pus-o este unde vor fi fost forțele responsabile ale societății atunci când se producea ascensiunea lui Arturo Ui? Răspunsul a fost greu de dat, dar o morală există, totuși: în astfel de situații în care este anunțată exterminarea politică după criteriul culpei colective e nevoie de atitudine și de acțiune politică. Până nu e prea târziu. Până când samovarul nu se transformă în locomotivă.

Noul puseu de iresponsabilitate vomitat sâmbătă de Werner Iohannis la congresul aleșilor locali PNL pune cu și mai multă acuitate întrebări despre lipsa de reacție a oamenilor luminați, în general, și a PSD – ca forță politică vizată, în fața ofensivei unei gândiri extrem de periculoase promovate de președintele în funcție. Tăcerea acestui partid în fața zăngănitului de cizme prin care Iohannis calcă în picioare democrația și transformă adversitatea politică în ură și dușmănie după criterii ideologice este pur și simplu o gravă complicitate. Aici nu mai este vorba despre faptul că PSD nu este capabil să-și apere politicile și guvernarea în fața unor agresiuni fără precedent; aici este vorba despre faptul că un partid social-democrat se arată incapabil să reacționeze la ofensiva unui extremism de sorginte fascistoidă ale unui personaj ce încalcă sistematic Constituția și legile unei țări democratice.

Pilduitoare este, în această privință, recenta poveste însăilată recent de dna Dăncilă despre suspendarea lui Iohannis
Președinta PSD anunțase, săptămâna trecută, că „va discuta” în partid subiectul unei eventuale suspendări din funcție a președintelui Iohannis. Lumea se înviorase, oamenii începuseră să ridice din sprâncene, să dea din cap în semn de admirație, să murmure că mai bine mai târziu decât niciodată etc…Dar după nici 24 de ore, s-au trezit brusc din visare, când aceeași dnă Dăncilă a anunțat că renunță la suspendarea lui Iohannis, invocând o interdicție care nu există în Constituție! „Din punct de vedere legal, din punct de vedere al Constituţiei, știu că cu 6 luni înainte nu putem face apel la acest mod de a acţiona”, a spus Viorica Dăncilă, chiar repetând (!) că există o opreliște legală a suspendării lui Iohannis în această perioadă: „Subliniez încă o dată că nu putem face acest lucru cu 6 luni înainte”, a afirmat premierul.
La mijloc este ori prostie, ori șmecherie. Sau complicitate? Sau ordin? Constituția nu interzice nicăieri ca suspendarea președintelui să se poată realiza în ultimele luni de mandat ale acestuia. Dar treacă de la noi și să admitem că Dăncilă a confundat condițiile legale de suspendare ale președintelui cu cele privind dizolvarea Parlamentului (care, într-adevăr, potrivit art.89, nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului).

Realitatea este că, din păcate, PSD, aflat sub atenta monitorizare a acoperiților din partid, penetrați până la vârf, nu mai are sânge în instalație pentru a organiza acțiuni politice majore, cum ar fi fost niște mitinguri reactive la jignirile mizerabile primite constant de la Iohannis. Ori să declanșeze suspendarea președintelui. Un asemenea gest ar fi anunțat nevoia de asanare a vieții politice de un comportament abuziv și agresiv, de sorginte fascistoidă. Dar voi reveni asupra acestui subiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Octavian Știreanu 168 Articole
Author

47 de Comentarii

 1. Într-adevăr, individul are mentalitate de nazist, dar de vină sunt cei care îl votează, cei care nu îl elimină pe el din viața publică.

 2. Idiotii Johannisti si pnlisti mananca tacac cu polonicul. In cei 30 de ani dreapta si stanga au fost cam egal la guvernare dar in timpul stangii economia a fost mereu pe crestere economica iar in cel al dreptei mereu pe descrestere. Epoca Basescu a lasat PIB la 134 miliarde euro iar PSD si PSD si Alde au adus PIB la 202 miliarde euro, deci o crestere de peste 58%. Si asta cu un an de stagnare a PIB in timpul guvernarii Ciolos Zero. Iar daca guvernul de curve politice Sica Mandolinosul va fi investit PIB va incepe sa scada in loc sa creasca si Romania va intra in criza economica.

 3. Ideologia asta fascista a urii ingurgitata ca un tacac de catre Johhannis se face cu asentimentul capetelor de orgnane M..ESRI sub comanda lui M..EHellvig. Iar daca PSD nu contra-ataca aceasta propaganda mincinoasa de ura viscerala nu o face din lasitate, din prostie sau din comlicitate.

 4. UNIUNEA REPUBLUCILOR SOVIETICE COMUNISTE SOROSISTE EUROPEENE…Adica jos comunismul globalist si gandacii sorosisti rezist…

 5. In Romania urmeaza un regim politienesc dur al CIUMEI KAKANII condusa de Ciuma in geaca rosie. Din colonie de mana a 14-a ajungem de mana a 15-a unde drepturile omului sunt un lux si romanul trebuie sa munceasca pe 1 euro.

 6. Miros de fesenism nu simtiti , domnu’ autoru’ ! Ce zici musiu O.STIRE ?

 7. Nu credem sondajele promovate in media.
  Sasul e cel mai detestat personaj in toata Romania fiind sustinut de militanti pnl adica de 8-10% din votanti.
  Romanii vor vota deci antinazism,anticatuse,antimultinatona-
  le,antisecuritate si impotriva huzurului personal al ocupantului arogant si vremelnic a functiei prezidentiale .
  O RUSINE DE OM.

 8. Probabil ca nu va mai trece mult si vom asista la megadefilari in pas de gisca si marsuri cu torte ale simpatizantilor PNL pe Calea Victoriei, sub privirile bovine si rinjetul autosatisfacut ale plavanului ! Pe vitrinele buticurilor tinute de votantii PSD vor aparea vopsiti, peste noapte, cei trei trandafiri si indemnul : „Achtung ! PSD !” Rares Bogdan va fi chemat in urgenta de la Bruxelles si numit ministrul Propagandei ! Ein Man, ein Reich, ein Fraier !

 9. Termenul de nazism deriva din fostul NSDAP partid national socialist german pe vremea lui Adolf,care,treptat s-a adaptat la modelul italian al fasciilor radicale ale lui Mussolini,de unde si denumirea de fascism… si pentru a nu se face confuzie,sau tocmai a se face,l-au botezat hitlerism…Acum,probabil dom.prezident,in cel mai bun caz,din ignoranta face confuzie,intre national-socialism si social-democrati,ca un rau perpetuu,dar asa cum il stim nu prea cred ca pune semnul egal intre ciuma bruna si ciuma rosie,ci i s-a pus probabil pata galben-portocalie pe pesedei pur si simplu mai mult din motive electorale,dar cu o strategie de rahat,raspandind o ura aproape de neinteles…Oricum ar trebui sa inteleaga,ca urme ale ciumei rosii se gasesc si-n partidul dumnealui cu duiumul ca doar nu-s teleportati din gulagul altei planete,ci s-au metamorfozat in „ingeri”liberali,de unde si denumirea de liberalism(sau mai degraba libertinism sau oportunism) si de aici e numai un pas(sau pas cu pas)pana la iohanism…

 10. :))))) asa clovnilor, agitati-va
  din fericire sunteti din ce in ce mai putini

 11. Am ajuns ca să primim porunci de la Rromânul Baiazid! De unde or fi apărut ăștia, mon cher?

 12. Dl Stireanu”razbunarea e arma prostului”!Mirosi a disperare,cu ce te dai?

 13. Cred ca romanii din toate partidele , simpatizanti ai unora si ai altora , vor vota pentru LIBERTATE si nu pentru SEPARATISM . Cred in mintea romanului de pe urma , nu in calculul(anticipativ) al diavolului . W e intiala spurcatului de la WOLAND .

 14. @miros imputit de unde ai venit pe lume, ceea ce e explicabil la caracterul de tarator si de prostia de care dai dovada.

 15. @tacacgollum, citest-o pe Dogita de la ziare.com daca-ti pute cum miroase pe aici.

 16. Mirosul este de obiele cazone imputite si vine de la Rasarit. Bolsevicii nu se dezmint, desi sunt criminali incomparabil mai periculosi decat nazistii atat prin numarul de victime la activ cat si prin lunga perioada istorica in care au subjugat si chinuit un mare numar de state mari si mici, totusi putina lume ridica glasul impotriva lor desi este evident, comunismul bolsevic a fost un regim criminal. Oare care ar fi explicatia? Manastire intr-un picior… Poate ghiciti dv. domnule Știreanu.

 17. Pute a dezastru in Romania de la mii de kilometri distanta! Ura viscerala fata de conationalii romani a cotrocenistului inseamna ca toata politica din cutia craniana este strict „moarte in chinuri romanilor” din tara,mai ales celor care nu il lauda sau pupa! Oare creierul din propria-I cutie craniana este intreg si sanatos? Serios acum,pare ca ura viscerala e in primul rand pentru persoana-i din oglinda si daca el se uraste pe el,inseamna ca nu iubeste si nu agreeaza pe niciunii fie ei si proprii sustinatori! Parca I se cam potriveste slagarul:
  „M-am nascut intre carpati,
  La poale de munte,
  Intro casa de ratati,
  Lacomia-n frunte!
  Mama,tata sunt straini,
  De casa furata,
  Practica nemteasca buna,
  Odata pe luna!
  Bunastarea sa-mi cuprinda,
  Lacomia chiar din tinda,
  Sa ma satur cu de toate,
  Sunt un pasa,cat se poate!”
  Coincidenta sau nu,cam asta pare sa fie dedicatia pentru asemenea indivizi.

 18. Sa vedeti ce va fi cand presidentele Io Ha, al republicii bananiere Securistan,va da drumul escadroanelor mortii pentru a purifica viata politica si a pune sapa de la edificarea coloniei multilateral dezvoltata, paradisul fiscal al multinationalelor…Born to be slave?!

 19. Bei psd-eilor,va trateaza asa cum il tratati si voi pe el.deci voi aveti voie sa il faceti albie de porci,si el trebuie sa va perie si sa indemne poporul sa va voteze. cum puteti demonstra ca e fascist,nazist si criminal.mai repede anumite comentarii facute de de persoane tipul Gelu si altii ca el demonstreaza voi sunteti mai extremisti decat nazistii.Domnule ziaris,credeam ca in presa exisa o anumita deontologie si un simt al masurii in scrierea unui articol.Dupa cum ati inceput articolul eu am impresia ca sunteti un instigator si un xenofob.Daca erai in Germania erai radiat din ordinul jurnalistilor.

 20. In cazul lui Johanis este inainte de toate miros de prostie. Prostie exact asa cum o intelege orice roman. Sa nu ne ferim de adevar.

 21. Nazistul asta prinde muste cu gura. Le-o si manca sau numai le omoara???

 22. Cea mai elegantă definiţie a democraţiei. Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ Din pacate, am impresia ca se merge pe sloganul „scopul scuza mijloacele” Imi imaginez ca KWI s-a gandit ca dupa ce se va instala cu tot tacamul, guvernul meu, justitia mea, va crea si constitutia mea „opozitia mea”…

 23. Bine face ca stirneste URA !
  De ura va avea parte !
  Multa URA !

 24. Nici Iohanis nici Cotidianul nu au aflat inca, de PSD ca nu mai exista! Au ramas cateva masti la conducere si in rest nimic. A lui Dancila va fi votata de cei cu ajutoare sociale si de bugetari. PSD e praf!

 25. Io’te cine ne da „lectzii” si decine cum e cu „fascismul”, tamam „stireanu” care pute de la o posta a bolshevik-kgb-ist si fosta trompeta a lu nea Nelu ilici-kgb! Apriopos, in Germania pentru un asemenea „comentariu”, urgent ai avea „bratari” si haine cu dungi verticale, dar la „romanica”[vorba nepotului Col. NKVD Naumovici] e bine, potzi arunca cu asemene porcarii care si dauneaza tarii fara nici o consecinta, dar se gasesc si cateva scursuri sa te aplaude!

 26. @gelu : socialistii întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA aplica doctrina Keynes, „dezvoltarea prin împrumut”, si-asa zisii „conservatori”, dreapta, adica, austeritatea. Ultima, fara nici un folos, fiindca nu plaseaza nici un ban, dimpotriva: productia se restrânge (uneori, pâna la faliment), nu se investeste-n nimic (tii minte închiderile de scoli si spitale la vremea lui Basescu-Boc), somajul creste, salariile scad, puterea de cumparare scade, si ea, pensiile sunt impozitate … „Curbele de sacrificiu”, cu alte cuvinte = apanashul EXCLUSIV al dreptei. @Octavian Stireanu : articol de calitate, cu meritul de-a pune câteva puncte pe -i. Despre autori si complici.

 27. ce rasist ne discrimineaza politic de la cotroceni, cata ura in cuvinte si pe limba lui de lemn.o mana de penelisti vrea sa istaleze dictatura si saracia in numele unui profesoras fara catedra.

 28. Cănd se va autosesiza CNCD pentru acest discurs, fie el și de campanie electorală ?!

 29. Este suficient sa inlocuim „pesedistii” cu ” Stireanu”

 30. „Klaus Werner Iohannis a arătat o nouă probă a gândirii sale de tip fascist,…” Individul asta care se rinjeste la popor si cere anihilarea pesedistilor, are cu adevarat o gandire nazista care imprastie ura intre romani, el nefiind roman! Este un nazist nu numai in gandire, ci si in actiuni! Nu trebuie sa uitam cum a sustinut in instanta ca Forumul Democratic(hahaha) German este continuatorul organizatiei naziste Grupul Etnic German care a fost desfintata ca fiind o organizatie nazista, statul roman pierzind un patrimoniu imens care a trecut la FDGR! Judecatoarele care au avut nesimtirea sa dea sentinta, merita, si le va veni randul fiind unul din motivele pentru care impostorul vrea desfintarea SIIJ, sa stea multi ani dupa gratii! Deci acest individ sovin, nociv, infect, este nazist atit in gandire, cat si in fapte! Cei care il sustin vor intoarcerea Romaniei in anii 40, vor instaurarea dictaturii acestui impostor antidemocratic!

 31. Individul asta nemernic de la Cotroceni, sfideaza Constitutia, sfideaza CCR, ignora hotaririle ei, notiunea „de indata” nu inseamna nimic, are o gadire de nazist, precum discursurile lui! Mai mult, are si actiuni naziste! Oare cat va mai sta si se va plimba pe banii romanilor impostorul asta la Cotroceni?

 32. Cred ca este o misiune care caraterizeaza umanul, de constiinta, sa se voteze impotriva ideologiei fasciste pe care iohannis o reprezinta! Cam la asta se reduce existenta publica a acestui, pierdut in timp, primitiv.

 33. KWJ e disperat. După 5 ani ar trebui să iasă cu rezultate. Ar trebui să aibe proiecte, viziune in continuare, cu care să solicite o realegere. Insă are doar o pisică pe care mereu o aruncă in ograda altuia. Nu știe face o reformă administrativă. Nu știe de o autonomie teritorială, care e un scut față de veșnicele amenințări de criză și de falimente. Nu știe face un consens cu ciumații din politic, pentru modificarea constituției cârpite. Nu știe de judecătorii și procurorii corupți care desființează un stat de drept, mai ales după rezultatul previzibil al unui MCV,. . Deci ce puii mei mai vrea acest KWJ ??

 34. @Marele Urs : „autonomia teritoriala” fiind o enorma escrocherie. Autoritatile centrale, statale (care n-au bani) te ard la foc mic („administreaza-te singur, nu-ti mai dau nici un leu”), când nici tu n-ai bani.

 35. Toate actiunile abuzive ale acestui escroc de case au un singur miros: duhoarea de dictatura pe care doreste sa o instituie si nu o poate masca sub nicio forma. Pute prea tare.

 36. Nea Caisă ăsta a ieşit preşedinte pentru că românii nu l-au vrut pe Ponta.De data asta va ieşi Dăncilă preşedinte pentru că românii nu-l mai vor pe Johanis.Şi uite aşa o s-o ţinem într-o veselie din rău în mai rău.

 37. Din pacate fenomenul este paneuropean. Refuzul britanicilor de a se alinia fiind un reflex de bun simt dar , din pacate, impracticabil, in zona noastra. Iar PSD nu pare dispus sa lupte… Va trebui deci sa rezistam un ciclu electoral inainte de a face marea curatenie.

 38. Adevarata ciuma rosie este acest hot de case dovedit in Instanta.Imbracat in geaca rosie,uite „ciuma rosie” la propiu,mana in mana cu securistii care-si pun mana in cap precum chelul,fara securisti,bratul inarmat al rranjitului,adevarata ciuma rosie s-ar duce draculuiProblema grava este ca putem presupune ca degeaba vom merge la vot daca sa traiti STS-ul are deja stabilit rezultatul,conform HG-ului lui Dancila,”am inteles,sa traiti dom’ Presedinte”.

 39. Avem o problema grava , tara este distrusa , cum o rezolvam ?Toata lumea se vaita si analizeaza efectele . V-ati intrebat , de ce Iohannis este asa pornit impotriva socialistilor ? Doctrina socialista a fost inventata cand au dat drept de vot universal , ca instrument de a ajunge la conducere , cu sprijinul majoritatii populatiei . Uitati faptul ca serviciile au mai multe tabere , dar sunt conduse de neoliberali . S-a vazut , in 2009 , cum aripa national liberala l-a sprijinit pe Crin .Si in in 2012 , tabara national liberala a sprijinit USLul ! Dupa blocarea national liberalului Crin si schimbarea doctrinei in neoliberalism , au hotarat sa-l sprijine pe Darius Valcov si pe Dragnea !Frica neoliberalilor este de a nu mai scapa la conducere un Valcov , Plesoianu ….Romania distrusa se va face bine cand o elita national liberala va veni si ne va spune cine si de ce serviciile au hotarat distrugerea tarii ! Cunoscand cauzele , gasim si solutiile ….

 40. Bun articolul. Unii spun Jos Johanis, Jos Johanis….Nu-i suficient. Mai trebui si un strigat ori/ si o actiune de „Johane lasa urna din gheare”…Pentru ca urna e la el, iar noi ramanem cu sectiile de votare. In ziua votului ne da si noua o jumatate de urna…

 41. Oare cand veti intelege ca nazistii au fost mici copii pe langa comunisti. Comunistii au fost mult mai periculosi decat nazistii deoarece la umbra degetului mereu indreptat catre nazisto-fascisti au schingiuit, omorat, torturat, capusat multe suflete si multe tari o perioada mult mai lunga decat nazistii. Ca tot veni vorba de propaganda, asta face si autorul, incearca un populism manipulator de tip fesenist, cand dusmanii erau fascistii, liberalii, democratii si capitalistii. Vechea poveste. Eu chiar as incuraja o mentalitate de tip extrema dreapta sa vedem cum va fi cu aceasta ideologie la putere. Ca de extreme stangi ne-am tot saturat, de minciuni, promisiuni, duplicitari, mafioti, corupti etc. Chiar ne-ar trebui un conducator cu viziuni naziste. Poate scoatem tara din cacat cu ultra nationalismul. Corect, cine nu e patriot sa plece sau sa moara.

 42. Va zvarcoliti ca serpii PSD-istilor,Johanis va inchide robinetul,drumul furtisagurilor.Va inteleg,sigur este greu,dar tara trebuie salvata,poporul incurajat.Pana cand credeati ca puteti minti poporul roman,desechilibrat,vazandu-si viitorul numai in strainatate.Eu,ii intalnesc zilnic aici in Germania,cand ei merg la munci diferite,isi dau silinta sa faca tot posibilul,deoarece acasa nu au posibilitatea.Nu este usor pentru ei,dar sunt harnici,si noi sasii si svabii din Ro.ii ajutam cum putem,si ne bucuram ca se va schimba in curand mult in Romania.

 43. nu e miros de comunism, nici de fascism, ci duhoarea de slugoi inept si fudul pe care-o raspandeste acest sasalau prost gramada (despre sasi se zicea ca sunt ori foarte destepti, ori foarte prosti, la ei neexistand insi mediocri)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.