Mişcarea Food Revolution, iniţiată de Jamie Oliver, în care arta de a spune poveşti este împletită cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă, ajunge şi în România, cu evenimentul „Micii bucătari”, care va avea loc în Capitală, pe 18 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Atelierul „Micii bucătari” este primul eveniment organizat de Food Revolution România împreună cu editura Curtea Veche şi Librăria Bastilia. Evenimentul va avea loc pe 18 august, de la ora 10.30, la restaurantul frufru (Str. Batiştei, nr.1).
Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani, care vor asculta o poveste antrenantă şi vor învăţa să prepare, inspiraţi de reţetele lui Jamie Oliver, un iaurt de bivoliţă cu fructe de pădure şi miere proaspăt scoasă din stup. Intrarea este liberă, iar numărul maxim de familii care pot participa la eveniment este limitat, tocmai de aceea participarea se face pe bază de rezervare.
Faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a început campania „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti.