Mitică Dragomir avertizează în războiul Burleanu – Ceferin: Să nu se răzbune pe noi la EURO!

NYON, SWITZERLAND - OCTOBER 05: Romanian Football Federation (FRF) President Razvan Burleanu and UEFA President Aleksander Ceferin meet at the UEFA headquarters, The House of European Football on October 5, 2016 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

A devenit de notorietate polemica dintre președintele FRF, Răzvan Burleanu, și cel al UEFA, avocatul sloven Aleksandr Ceferin. Cu vreo două-trei luni în urmă, presa britanică acredita ideea că în interiorul forului european ar exista un grup nemulțumit de faptul că slovenul dorește să candideze pentru un nou mandat, în 2027, din punctul lor de vedere încălcând statutul, pentru că ar fi al treilea mandat și sunt acceptate doar două și că din acest motiv se dorește îndepărtarea lui Ceferin și sprijinirea altui candidat, pregătit de ei.

Se scria atunci faptul că omul agreat de acest grup pentru a lua poziția lui Ceferin este președintele FRF, Răzvan Burleanu, despre care ca argumente principale figura abilitatea de manager și de bun organizator. Evident, deși Răzvan Burleanu s-a grăbit să dezmintă aceste zvonuri, lui Ceferin aceste lucruri nu i-au picat deloc bine. El a spus că ar putea candida din nou în 2027, deoarece, din punctul lui de vedere el va face până atunci doar un mandat și jumătate, pentru că pe primul l-a preluat din mers și nu de la început. În semn de protest față de intenția slovenului de a folosi orice mijloc sau chiar de a încerca să schimbe la acest capitol statutul UEFA, unul dinte numele grele din UEFA, fost jucător ani de zile la Milan, croatul Zvonimir Boban, a demisionat. Când se părea că apele s-au liniștit brusc Ceferin le-a agitat din nou la maxim, atacându-l voalat pe Burleanu, fără a-i preciza explicit numele, când a spus că există un clovn care e președintele unei federații.

Om cu mulți ani petrecuți în fotbal și multă vreme în fruntea Ligii Profesioniste, Mitică Dragomir se declară îngrijorat de existența acestui conflict în perspectiva prezenței echipei noastre naționale la turneul final al EURO din vara acestui an, din Germania. El a spus la PROFEȚIILE LUI MITICĂ la FANATIK că se teme de consecințe negative pentru echipa națională.
“Eu zic că de Burleanu este vorba, la el s-a referit când spunea clovn. Pentru Ceferin este un clovn, este mic. Nu are nicio performanţă în 10 ani. Ne-am calificat la Euro cu două echipe care n-au jucat niciun meci acasă.
Hai să ne vedem lungul nasului. Dacă e cineva de felicitat, e băiatul lui Anghel Iordănescu. Ceferin crede că Burleanu e cantitate neglijabilă. 100% de el a spus.
Mă tem să nu se răzbune pe România la Campionatul European. Ar fi o gafă impardonabilă a Federaţiei. Dar, e tânăr, rezistă la tăvăleală, asta este o mare calitate a lui Burleanu.
Sunt puţini oameni politici din această lume care rezistă, iau capete în gură şi nu dau nicio palmă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Mititică Dragomir vrea postul lui Burleanu si sufla peste niste cărbuni stinsi

  2. Ce folositor că lumea bună a României cu limbaj elevat “iau capete în gură şi nu dau nicio palmă” este promovată prin televiziuni. Să învețe tinerii de la înaintașii Mitici Dragomir și să se exprime și cum să ia atitudine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.