Nenorocire la Arad: Zeci de căprioare moarte pe câmp

Se fac cercetări în Arad după ce zeci de cadavre de căprioare au fost descoperite pe mai multe câmpuri din judeţ. Autorităţile de mediu sunt de părere că decesele au fost provocate de raticide împrăştiate de fermieri, astfel că au aplicat amenzi în sumă de 120.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii fac cercetări pentru braconaj cinegetic.

Garda de Mediu Arad a transmis, marţi, că echipe mixte formate din comisari ai instituţiei şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut verificări în zonele Curtici, Nădab şi Olari după „moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice şi identificarea de produse pentru combaterea rozătoarelor, aflate pe terenurile agricole deţinute de către societăţi agricole din zonele respective”.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca de îndată să se treacă la colectarea momelilor raticide, iar utilizarea produselor raticide să fie efectuată în conformitate cu prevederile certificatelor de autorizare. A fost predată o cantitate de 1.325 kg de deşeuri animaliere pentru neutralizare prin incinerare. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 120.000 de lei, iar organele de urmărire penală au deschis două dosare penale in rem”, a transmis Garda de Mediu.

Aproximativ 40 de cadavre de animale au fost ridicate de pe câmpuri, fiind prelevate probe biologice pentru teste de laborator, înainte să fie incinerate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. peste tot sunt amplasate cutii cu otrava. in parcuri, peste tot, pe spatii verzi. ucid atat pasarile (multe protejate de lege) cat si veveritele si alte animale, din pacate. sobolanii dispar in fata unui singur inamic: PISICA. este suficienta doar prezenta ei si atat.

 2. Ca de obicei in Romania cei care decid si au puterea comit greseli grave si asta datorita faptului ca nu ii duce capul.Unii sint din nastere debili mintali ,altii pt. ca nu le-a prea placut cartea si au luat diplomele asa cum stim cu totii.Toti nepotrivitii sint in functii de conducere care dupa cum vedem cu totii isi bat joc de natura ,de animale de pasari si bine inteles si de oameni.Totul in tara asta se face strimb si dam vina pe Dorel .Cei vinovati nu sint pedepsiti asa cum ar trebuii si uite asa lucrurile continua sa mearga inainte cit se poate de rau.Sint curios daca in situatia de fata, cineva va raspunde pt. asta .

 3. Bunicii muneau inainte de 1989 si dupa o suprafata nu mare de cateva hectare de grau si porumb, cat sa ajunga pentru consum uman, animale din gospodarie gaini, gaste, rate, cal, vaca si mai si ramanea cat sa poate vinde destul an de an, era si un anumit profit. Dar fara pesticide lucrat partial mecanizat in mare parte cu mana omului, ingraseminte deseuri de la animale, rar se apela la ingraseminte fabricate. Majoritatea oamenilor procedau asa, cei care foloseau doar ierbicide erau considerati lenesi ca nu vor sa munceasca. De daune de rozatoare nu prea se auzea, se mai spargeai conducte de irigatii si ori se facea inundatie ori supraproductie de porumb, cel putin partea verde prntru animale. Cand ii inavadau porcii mistreti veniti la baltile formate, nu prea apucau sa faca pagube culturilot se faceau partide de vanatoare de mistreti, ii impuscau si asta destul de des.

 4. Italieni, egipteni, arabi plus alții, care își fac mendrele cum vor în Romania, știu că legislația e favorabilă infractorilor, plus că avocații joaca in general favorabil acestor categorii.

 5. Criminalii ! Adevaratele animale sint cele cu doua picioare.

 6. @marin, „peste tot sunt amplasate cutii cu otrava. in parcuri,…”

  Primaria distribuie gratis si excessiv:
  -albeatză pe ochii copiiilor lor!

 7. e de cercetat cate grupuri operative rusesti si maghiare intra pe la granita spre Arad..
  chestia poate fi orchestrata si dinspre tari din fosta iugoslavie (daca alte fenomene bizare sunt dinspre acea zona e atac coordonat,poate tinta suntem noi: apa otravita,etc)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.