Modalitatea inedită prin care a fost onorată aniversarea Regelui Maha Vajiralongkorn

Peste 1.000 de broaşte ţestoase au fost eliberate în mare în Thailanda, miercuri, pentru longevitatea regelui Maha Vajiralongkorn, în cadrul unei ceremonii dedicate monarhului, care va împlini, vineri, vârsta de 65 de ani, informează AFP.com.

Sute de elevi din Thailanda şi ofiţeri de marină au eliberat 1.066 de ţestoase în mare, la baza marină Sattahip, aflată în provincia Chonburi.

Ţestoasele sunt considerate a fi simboluri ale longevităţii, mulţi budişti thailandezi spunând că eliberarea animalelor captive este o modalitate de a atrage norocul.

”Broaştele ţestoase sunt animale longevive. Dacă le eliberăm, îl va ajuta pe Majestatea Sa să aibă, de asemenea, o viaţă lungă”, a spus Eagarat Promlumpug, un ofiţer care se ocupă de conducerea programului marinei de conservare a ţestoaselor.

Numărul ţestoaselor eliberate este considerat a fi de bun augur, numărul ”66” depăşind cu un an vârsta pe care o va împlini regele şi, astfel, reprezentând speranţa longevităţii.

Centrul Marinei Regale Thailandeze de Conservare a Ţestoaselor colectează anual mii de ouă de broaşte ţestoase şi le cresc înainte de a le elibera în Golful Thailandei.

Zilele de naştere ale membrilor familiei regale sunt sărbătorite cu fast şi sunt marcate cu ceremonii religioase în Thailanda, unde monarhia este considerată un stâlp al autorităţii morale.

Ziua de naştere a regelui Maha Vajiralongkorn, celebrată pe 28 iulie, a fost declarată sărbătoare naţională de junta aflată la putere, după ce regele a ocupat tronul la sfârşitul anului trecut.

Tatăl regelui, Bhumibol Adulyadej, care a decedat în octombrie 2016, a fost văzut ca un semizeu în timpul domniei sale, care a durat 70 de ani.

Însă, actualul rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, nu a obţinut încă acelaşi nivel de devotament.

Toi membrii familiei regale sunt apăraţi de critici printr-o lege draconică referitoare la defăimare, din cauza căreia mai multe persoane au fost condamnate la zeci de ani de închisoare şi care obligă la autocenzură toate instituţiile media din Thailanda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.