Narcisele din Munții Rodnei s-au grăbit

 Poiana cu narcise din Munţii Rodnei a înflorit cu aproape o lună mai devreme faţă de ultimii ani şi îi aşteaptă pe iubitorii muntelui în următoarele două săptămâni, cât este estimată perioada de maximă înflorire.

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR), pe raza căruia se află această arie protejată de interes naţional, a anunţat că cele două trasee spre poiana cu narcise au fost remarcate şi i-a sfătuit pe turişti să fie echipaţi corespunzător.

„Narcisele de pe Masivul Saca din Parcul Naţional Munţii Rodnei sunt înflorite. Ambele trasee care urcă în poiană sunt marcate aşa cum v-am obişnuit cu omuleţul portocaliu, care vă va însoţi la drum. Nu uitaţi acasă echipamentul adecvat, pelerina de ploaie şi în primul rând bunul simţ! Să aveţi zile senine şi sărbători în tihnă în continuare”, au scris cei de la APNMR pe Facebook.

Rezervaţia naturală „Poiana cu narcise” din Munţii Rodnei se află la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri şi se întinde pe circa cinci hectare.

Fiind o arie protejată, este interzisă ruperea narciselor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Aceste flori sunt adevărată comoară prin parfumul inconfundabil natural, e o comoară a țării noastre, foarte rar se găsesc în străinătate, ce se găsește e modificat genetic în olandezia și exportate oriunde inclusiv în România.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.