O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a ajuns la spital după ce oamenii au consumat carne de porc din propria gospodărie. Au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii si s-au imbolnăvit de trichineloză.
„În această săptămână, o familie formată din 5 membri, 2 adulţi şi 3 copii, din localitatea Gherţa Mică s-a îmbolnăvit de trichineloză, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, datorită faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obţinute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie, unui medic veterinar abilitat. În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. şi D.S.P. Satu Mare şi a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză”, informează, vineri, DSVSA Satu Mare.
Carnea a fost ridicată de autorităţi.
„Toată carnea depistată a fost supusă măsurilor de sechestru/reţinere oficială şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Proprietarului animalului nu i sa acordat nicio despăgubire, datorită faptului că suina nu era identificată prin crotaliere şi nu era înscrisă în Baza Naţională de Date”, a mai precizat DSVSA.
Pe vremuri parca au facut gratuite testarea de trichineloza si alte asemenea boli.
Prima greseala, a doua greseala tratamentul termic, daca tot nu testeze gateste carnea la temperaturi suficcient de mari, suficient de mult timp. Cica proprietarului animalului nu i s-au acordat despăgubiri, că porcul nu era identificat prin crotaliere şi nu era înscris în Baza Naţională de Date.
au confundat porcu cu mielu?
Articol tipic din campania de propaganda ,,nu mai consumati porc din ograda ca e beteag”. Consumati cu incredere faina de creieri de greieri si rasol de piton reticulat bio. bagati-va furnici in nas
„Datorită” este un cuvânt care se folosește „decât” în construcții pozitive gen”S-au vindecat datorită administrării rapide etc” iar construcțiile negative gen”catastrofa s-a produs…” are în componență „din cauza neglijenței etc” și nu „datorită neglijenței”. Limba română nu e la îndemâna tuturor doar datorită faptului că ei o scriu. Mulți greșesc din cauza faptului că n-o învață cum ar trebui.
Nu știu de ce dar nu cred în povestea cu trichineloza. Animalele nu dau nici un semn de boală; de ce numai omul?
Poate-i doar o altă înfricare.
trichinela este un parazit. boala se trateaza dintotdeauna…propaganda prostiei…cam asta se intampla cand te indepartezi de pamant si nu iti mai VEZI redacinile…. ceai de cretisoara si seminte de dovleac crude. daca ati consuma regulat seminte de dovleac nici mama trichinelei nu s0ar atinge de voi…mah!! cum or fi supravietuit mah BUNICII VOSTRI, MAH, CU PORCU’N CURTE?? CUM AU TRAIT, MAH, EI PANA LA 100 DE ANI?? exista un amestec de tincturi antihelmitice. la plafar. ca cimbrul, salvia, nu mai sunt cunoscute de „tarani”, desi cresc natural in curtile lor, iar ei le taie ca SUNT BURUIENI, MAH!! ATAT DE PROSTALAI AM AJUNS! DOAR LAVANDA SE CULTIVA PENTRU CA SE VINDE PIPERAT! atat de ignoranti…atat de prosti…
Precis era vorba de Ghita, vierul din Marghita ! Necazul familiei in cauza a fost si mai mare pentru ca, atunci cind au dorit sa gateasca si un „creier pané”, acesta … lipsa !
La oamenii normali porcul nu se ține in curte, nici in pădure, ci in coteț, hrănit controlat din troacă.. Numai romînu il scoate la păscut sau in liber, pentru a economisi nutreț sau grije.. Asta e rezultatul.. Ar fi putut fi mult mai grav..
Stabulatia libera la suine e o prostie. E mai mult decat „greseala”. Familia respectiva aia merita soarta.
Porcii, pînă după al doilea război mondial, erau duși în turmă precum vitele sau oile. Ultimele pînă la-mpreunare de Sânjorz (Sf Gheorghe). De aceea sînt toponime precum Purcăreț. De obicei erau duși, unde erau, în păduri de stejar. Bieții români mâncau jamon fără a ști.