Netanyahu. Autoritatea Palestinienă nu va guverna în Gaza!

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a transmis  că nu va permite Autorității Naționale Palestiniene (ANP), care guvernează în Cisiordania, să preia controlul și în Gaza în cazul în care Hamas va fi înlăturat de la putere.

„Nu voi face greșeala de a permite ANP să conducă în Gaza pentru că va fi la fel” ca Hamas, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, conform Profit.

Acesta a adus vorba despre o schimbare și o nouă viziune care să implice „securitatea și controlul palestinian.

„Să reinstalăm în Gaza aceeași entitate care nu a fost reformată? Oare asta ne sfătuiesc cei mai buni prieteni ai noștri? Eu gândesc diferit”, a adăugat acesta, fiind în opoziție cu poziția lui Joe Biden și a altor lideri internaționali.

Netanyahu a caracterizat ANP ca fiind o autoritatea care promovează și finanțează terorismul.

Netanyahu a promis, de asemenea, că războiul va continua împotriva Hamas până la victoria finală.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. Autoritatea palestiniana nu are autoritate:)))

 2. Normal! În Gaza va guverna Israelul. Nu de asta s-a făcut acest război? Ca să dispară definitiv ideea de Palestina?

 3. Intr-o lume care nu ar fi cu fundul in sus, acest individ ar fi deja intr-o boxa, pazit bine.

 4. Oricine va fi, la fel va fi (biserica religiei pacii). Cel mai bine pentru toata lumea ar fi ca Izdraelul sa se mute in Europa, in Basarabia.

 5. Acest individ trebuie trimis la tribunalul international de la Haga, guvernul israilitean împreună cu capii armatei trebuie judecați.

 6. Auziti, de cand este cuvantul, care descrie o tulburare de personalitate caracterizata prin nevoie constanta de stimulare, predispozitia la plictiseala, actionarea in moduri frauduloase sau manipulatoare, raspunsuri emotionale superficiale, stil de viata parazitar, lipsa obiectivelor realiste pe termen lung, iresponsabilitate, autoevaluare grandioasa a valorii de sine, mitomania, lipsa de remuscare sau vinovatie, controale comportamentale slabe, impulsivitate, semne de diversitate criminala. Deci, de cand acest cuvant este (editat) ? Sau este editat doar in contextul in care il caracterizeaza pe unul din poporul ales, mare scula in bascula satanista?

 7. Ara Drace, ara! Da` si cand s-or infuria Iranul, Turcia si tarile arabe, Israela dispare de pe fata pamantului. Important pentru noi e sa nu se mai pripaseasca in Romania, ca deja sunt prea multi si prea obraznici. Sa se duca in Basarabia, ca acolo se bat aia ai lu Shor, cu aia ai lu` Sorosh.

 8. de respirat au voie?
  De aia va iubesc si vecinii…
  Mai lasati mai si voi, ca prea va credeti buricul pamantului.
  O sa va vad cu chinezii, tot asa o sa va umflati in pene?

 9. Om vedea. Mai bine sa guverneze-n Gaza si-n teritoriile istorice palestiniene, din sudul Israelului, spre Egipt, decât atentate-n lume, la fel atentatelor evreilor, dinaintea înfiintarii statului Israel. Netanyahu vorbeste de parca-n totala necunostinta de cauza a Rezolutiilor ONU, care se refera la DOUA state-n regiune, Israel si Palestina. Daca nu cumva o fi vorba de bogatiile subterane imense (între care, petrol soi gaze naturale) ale provinciei Gaza si Marii Mediterane.

 10. Acum poate intelegem motivul pt. care am fost toti mirati cum acel comando terorist a putut atit de usor sa treaca de granita foarte bine pazita a Isrelului cind nici musca nu ar fi putut trece si sa faca atita dezastru.Exista o vorba veche evreiasca : cine nu risca ,nu cistiga. Exact la fel a procedat Netanyahu ,iar acum face urmatoarea mutare pe tabla de sah cu Autoritatea Palestiniana care nu va guverna Fisia Gaza.

 11. frustrarea,răutatea,insolenta,prezumtuozitatea,aroganța,delirul sentimentul de impunitate și control asupra celorlalți,iresponsabilitatea a transformat evreii sioniști in monștri sadici doritori de sange si atrocități.V.a trece timpul și se vor opri dar trebuie ca popoarele lumii să intervină și să pună capăt încurajării unor asemenea elemente sa dețina putere.Acesti psihopați scăpați de sub control trebuie opriți,IMEDIAT!Despre care valori,drepturi,libertăți,democrație,religia binelui, altruismului , toleranței aproapelui și cu care credibilitate sau autoritate mai putem sa ne uitam unii In ochii altora daca acceptăm TOTI SI CEI CARE AVETI PUTERE DE DECIZIE CA NEDREPTATEA SI MOARTEA SA DOMNEASCA IN CASELE COPIILOR SI FEMEILOR NEVINOVATE ????IN NUMELE LUI DUMNEZEU CELUI VIU,RUSINEA ETERNA SA VA BANTUIE PE TOTI!!!!!!!

 12. Paulian Ionescu 04 DEC. 2023 LA 14:52: sper sa fii adevaratul, nu sosia. NETANYANU fusese PREVENIT de MOSSAD de iminenta unui atac palestinian. Tipul neluând nici o masura de protectie a propriei populatii. Voia razboiul (asta spun publicatiile de dreapta si site-uri internet vestice), din cauza, în special, a dosarelor penale carora trebuia si trebuie sa le faca fata-n tara. În cazul în care tipul persista-n aberatii, sustinatorii lui vor trebui sa i se obisnuiasca situatiei unui Israel în care evreii sa fie numeric minoritari. Fiindca ASTA-i e viitorul statului (rata natalitatii evreilor = actualmente, fata de trecut, foarte scazuta).

 13. Deci tie , fato, nu-ti mai sunt suspecte PRE-aluziile a la: „Mi-e frica de …POGROAME !” ale misteriosului MISHTEUAX ?

  Spune sincer … acum -> CREZI IN MISHTEAUX ? 🙂 😀
  PUP !

 14. BIBLIA ORTHODOXA : „https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=5”

  ISAIA 5:7-8

  „7. Dar via Domnului Savaot este casa lui Israel, iar oamenii din Iuda sunt sădirea Sa dragă. El nădăjduia ca acesta să fie un popor fără păcate, dar iată-l plin de sânge. Nădăjduit-a să-I rodească dreptate, dar iată: răzvrătire.
  8. Vai vouă care clădiţi casă lângă casă şi grămădiţi ţarini lângă ţarini până nu mai rămâne nici un loc, ca să fiţi numai voi stăpânitori în ţară!”❤️❤️❤️🤔❤️❤️❤️

  REPET 😉 : „Vai vouă care clădiţi casă lângă casă şi grămădiţi ţarini lângă ţarini până nu mai rămâne nici un loc, ca să fiţi numai voi stăpânitori în ţară!” nu e OK ca iudei din Israel, conform Isaia, sa se umple de sange …pentru ! DIN NOU ! La fel pedepsiti pentru „nădăjduia ca acesta să fie un popor fără păcate, dar iată-l plin de sânge” … furand , colonizand, pentru , spune ISAIA :
  „să fiţi numai voi stăpânitori în ţară!”

  ISTORIA …daca te duce bybyblika sa vezi PATTERN-uri …se chiar repeta : Evreii rusi veniti cu moravuri „slave” in Israel
  strica iudeic ca-n vechime PACEA din COLONII 😀
  si SAVAOT va bate si cu parul si cu sabia poporul lui pentru „sangele varsat” !
  SHALOM ! (ca evreu vads ca PROTESTANTII AMERICANI se ridica chiar contra lzui BIDEN pentru ISAIA 5:8 🙁 = E DE RAU !)

  MISHTEAUX … Q … chiar e un prophet ! 🙁
  (PS: Cand au zis prophetii ceva de bine fara a spune-nainte ceva de rau-in-bine , iudeic ? Kabbala e o para-stiinta cu bune algorithme probate secular 🙁 ! )

 15. Doar cei cu „simtul umorului” cred sincer in MISHTEAUX ! Nu mai re-re-intreba asta ! 😐
  __________
  Prostii nu poat crede-n ce nu pot intelge ! pentru ei UNIVERSUL e simplu si mecanic ! Surprize nu exista !
  … nici GIRAFE ! 😛

 16. Ba dinpotriva o autoritate poate combate terorismul fara sa mai apelezi la armate straine cum ar fi a ta. Americanii au spus-
  TREBUIE FACUT UN STAT PALESTINIAN.
  De ce ti-e frica de un stat independent Palestina?

 17. @mishteaux : pogromurile au fost organizate de EUROPENI, NU DE ARABI. Ultimii au fost, în schimb, ei însisi victime de pogromuri (INCHIZITIA, care-i vâna si pe evrei, si pe arabi). Razboaiele SUA în Irak, Siria, Libia, si-acuma, Ucraina, tot pogroame au fost si sunt. Oricine e CIVIL si condamnat la moarte (prin bombardamente, ca mult mai „expeditiv”) e victima unui pogrom. POGROMUL implica o AUTORITATE DE STAT ca instigatoare. Arabii nu fac pogromuri: se lupta cu sabiile, iataganele, dau foc, dar pogroame nu fac. Europenii fiind campionii lor, si-n ultipma vreme, si americanii. Vezi ce i se-ntâmpla lui Trump, în SUA, când fie-sa e casatorita c-un evreu (Kushner, de altfel, colaborator de mare valoare al lui Trump), si convertita la religia mozaica si ea. Ori ce le-a facut UrSSula evreilor rusi (si miliardari) fiindca „de-ai lui Putin”. Al carui prim-ministru, fie vorba-ntre noi, tot evreu este, si el). A fi evreu rus si patriot, ori a fi evreu rus si-a avea bani fiind un pacat de moarte pentru UrSSula si clica. Nu te-mbata cu Jale-nski, fiindca tipul e numai afacerist, u si evreu. Daca evreu, ar fi fost destept. Netanyahu: o fi el, evreu (si-l pretuisem, pâna de curând), însa destept, infinit mai putin, si el. La fel lui Nuland, de altminteri. Blinken = tip cu mari calitati, dar oportunist. Spera la o cariera prezidentiala, asa ca-n povestea Rusia joaca teatru, asteptand zile mai bune, adica separarea Democratilor de Robinette si majoritatea clicii. Numai ca tipii = arhicorupti. Începând de la cap. Coruptie mentala. Hai, ca trebuie sa fac si niste cumparaturi. Salve.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.