Nicușor Dan: 14 clădiri din zone protejate istoric au fost selectate

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că 14 clădiri din zone protejate istoric au fost selectate pentru finanţare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS).

Valoarea finanţării este de aproximativ 65,7 milioane euro, scrie  primarul general pe Facebook.

„Pentru că aceste imobile au fost incluse în programul derulat de Ministerul Dezvoltării, locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii, finanţarea fiind de 100%”, a precizat Nicuşor Dan.

Clădirile au fost propuse spre consolidare de Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic. Printre clădirile care vor fi consolidate se numără Palatul Dacia, Casa Suţu (Lahovary), precum şi imobilele de la următoarele adrese:
– Str. Speranţei nr.24, sector 2;
– Str. Mendeleev nr. 17/str. Piaţa Amzei nr. 15, sector 1;
– Str. Dionisie Lupu nr. 55, Sector 1;
– Str. Franceză nr. 9, sector 3;
– Şoseaua Panduri nr. 36, sector 5;
– Bd. Carol I nr. 63, sector 2;
– Str. Doamnei nr.3, sector 3;
– Str. Doamnei nr. 5, sector 3;
– Calea Victoriei nr. 95, sector 1;
– Str. Batiştei nr. 5 sector 2;
– Str. Pictor Ştefan Luchian nr. 12C, sector 2;
– Calea Victoriei nr. 101, corp A+B, sector 1.


 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Deci el nu face nimic, min. dezvoltării face. Să vezi delir acum pe #retardați.

  2. Bravo, dupa trei ani de frecangeala Ciufulici a reusit sa faca o lista. De fapt sa copieze din alta mai lunga.

  3. Frectie la un picior de lemn.
    Sa mearga pe str.Temisana,pe Buzesti,pe Berzei …sect.1,si peste tot in Bucuresti,sa vada cladiri de o valoare arhitecturala si istorica deosebita,
    lasate in paragina.
    Incep sa cred ca cei care spun ca suntem un popor care nu ne putem autogurverna daca nu ne pasa de mostenirea noastra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.