Nicuşor Dan, optimist? ”Restul, jale”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că, în acest moment, în 10% dintre apartamentele din Bucureşti agentul termic nu este livrat la parametri corespunzători sau nu este livrat deloc, din cauza avariilor.

Pe de altă parte, el menţionează că avariile s-au produs pe fondul scăderii accentuate a vremii, din ultimele zile, şi că sistemul se calibrează.

„Eu cred că o să fie mai bine. Se întâmplă fenomenele acestea. Noi am avut o primă scădere accentuată a vremii, acum şase-şapte-opt zile şi până când sistemul se calibrează apare tipul acesta de avarii. Eu sunt optimist că o să fie mai bine. Iarna trecută, în februarie, când a fost luna cea mai friguroasă, a fost chiar foarte bine în Bucureşti”, a spus el, pentru TVR Info.

Primarul general a mai precizat că avaria actuala va fi remediată până vineri la prânz.

„Noi avem vreme rece de 7 – 8 zile. Weekend-ul a fost foarte bine. A fost, practic, aproape 100%. Am avut o avarie la începutul săptămânii şi am avut o avarie ieri dimineaţă. Cea de la începutul săptămânii a fost remediată. A fost o reţea magistrală, am avut 40% apartamente afectate în primă fază. Acum este o avarie care se va repara în cursul acestei seri. Ora 23,00 este ora la care mi s-a promis că se remediază, urmând ca mâine până la amiază să se încarce treptat apa caldă”, a spus el.

Nicuşor Dan a mai arătat că proiectele de reabilitare vizează zonele cu cele mai multe avarii, dar că nu este exclus riscul unor probleme şi pe alte tronsoane. El a estimat că până la finele acestui an vor fi reabilitaţi 45 – 50 de kilometri de reţea de termoficare.

„Avariile sunt inevitabile, totul este ca ele să fie mai reduse ca număr şi să putem să intervenim în timp util. Problemele sunt pe reţeaua principală, de la CET-uri, până la punctele termice. (…) Noi avem o reţea de 1.000 de kilometri şi din mia asta de kilometri: 150 de kilometri sunt mai noi de 10 ani, 50 sunt mai noi de 20 de ani, încă vreo 50 care sunt mai noi de 30 de ani şi restul, jale”, a subliniat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Toata vara acest userist ingramadit a numarat ciorile din Cismigiul de peste drum. Acum cand este luat la rost incepe sa minta cu tupeul specific baietilor lui Sorosh.

 2. O gaura neagra de sifonat bani, iar taranusul asta face pe prostul in stil de mare clasa, pentru prostime !

 3. Un cret!n. De când e el miezu n-a fost nici o iarnă bine în București.

 4. Si noi speram ca, in 2024 dupa alegerile la Primaria Generala va fi „mai bine”, ca sa-l citez pe acest Pitagora la PMB.

 5. Trebuia schimbat din temelii sistemul de incalzire. Centrale de cartier cu distante mici si cu eficienta mai buna. Sau centrale la fiecare 10- 12 blocuri. Dar ramanea Termoenergetica fara obiectul muncii cu sutele de km de conducte. Peste 20 de ani o vs lua de la capat.

 6. Cum naiba scade vremea? De presiuni, temperaturi, tensiuni și toate alea am mai auzit, dar să scadă”vremea” e prima oară.Am observat un obicei primăresc, toată vara, primăvara, cu ghitara.Vine toamna, trec zilele lui septembrie, incep să se miște tractoare iar din noiembrie, all hell break lose.

 7. Eu , pe acest caraghios incapabil , l-as da in judecata ca actioneaza impotriva cresterii demografice a Romaniei (populatiei) si o merita din plin . Cum naiba sa mai treaca romanul la insamantari , cand in casa n-are apa calda si caldura ; stie ticalosul ca si luna de miere a proaspetilor insuratei se face unde-i caldura si conditii din cele mai bune ? Nicicum cand ai trei pulovere si doua randuri de izmene pe tine ! Al drk nesimtit !

 8. Pe primul loc este Geoana urmat de Ciolacu si de Sosoaca. Aparitia dnei SOS pe podium era asteptata. Daca va fi prudenta si nu va fi compromisa de o manarie a tradatorilor de tara, va urca in continuare fiind pe trend ascendent. Observatia este valabila si pentru Geoana, ambii total nedoriti de securitate care detine puterea reala si absoluta in Romania. Ultimii doi presedinti au fost papausile ei. De altfel securitatea are pentru ambii cate o varianta. Pentru Geoana este Ciolacu si pentru Sosoaca este Simion.Este clar ca lupta se va da intre stanga populista si dreapta nationalista. PNL-ul si USR-ul nu mai conteaza, sunt total compromisi fiind perceputi ca vanzatori de neam si de tara. Iar vantul international al schimbarii bate in alta directie. Sosoaca este avantajata fiindca Simion este un lider total incult la fel ca si Ciolacu. Plusul independentului Geoana este ca poate imbraca oricand si haina de tehnocrat. Dar sforile (inclusiv furtul la propriu) vor apartine securitatii.

 9. Nu avem caldura de luni 4 decembrie 2023 ! Sunt mereu probleme la Magistrala Sud ! Avem 3 zile caldura pe saptamana vinerea sâmbătă si duminica dupa aceea de luni se opreste caldura si apa calda in Bucuresti ! Pana Vinerea !

 10. Primaru’ care este si General pe Capitala, de cand a fost instalat pe scaun, a dat pe goarna la declaratii care mai de care mai sforaitoare, ca de exemplu:
  -avem bani de la UE sa schimbam imediat 100 de Km de conducta magistrala(din totalul de 1.000 de Km);
  -peste un an, nu mai facem 100 de Km ca s-a scumpit conducta ce trebuia adusa din China, o sa facem vr’o 50 de Km.
  -traseul de conducte care trebuie inlocuite va fi impartit in cat mai multe segmente ca sa aiba de lucru toti cei care participa la licitatie pentru a nu se face contestatii(!).
  Stie cineva cum e cu aceste fonduri de la UE?!?

 11. pe masura celor care l-au votat (ca aici n-a mai intervenit Washington DC). Revotați-l, ca meritați.

 12. O latura useristo penelista care continua bataia de joc alaturi de scursura de la sectorul 1, aia care va tine la inhalat gunoaie, la cetatenii Bucurestilor si nimeni nu le face nimic. Sa-i arunce si sa-i duca la origini pe aceste mizerii, limbricii useristi,acolo de unde au venit.V-au dat apa calda si semafoare cu inteligenta artificiala? Sunt tot alea din vremea lui ceasca. Ba, pe ceasca l-ati impuscat ptr ca nu v-a dat caldura si apa calda, acestor gunoi=aie nu le faceti nimic? Unde e muschiul vostru, ala de revolutionari cu care va tot laudati la mapamond? V-a inchis gura pensia de revolutionar a bolsevicului Ilici ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.