Nişte ţărani

Guvernanţii ţin să ne demonstreze că ei sunt oameni simpli, din popor. Că au reuşit în viaţă stând cu un ochi la cartea de citire şi cu unul la gâştele care nu trebuiau să ajungă în curtea vecinului. Că au umblat după urzici, pentru un borş, cu tălpile crăpate şi cu pantalonii scurţi rupţi în genunchi. Că pământul, dacă ai grijă de el, are şi el grijă de tine. Că vaca dă lapte bun şi mult, dar numai dacă o duci pe un câmp cu iarbă grasă. Că o coasă bine ascuţită şi mânuită de nişte braţe vânjoase valorează de zece ori mai mult decât o coasă mecanică proiectată de mintea ascuţită a unui inginer german.

Guvernanţii vor să ne convingă că au origini sănătoase, chiar mai sănătoase decât cele ale foştilor conducători din timpul regimului comunist. De pildă, ministrul Economiei, Adriean Videanu, spune că a muncit de mic. Domnul Videanu a declarat că elevul Adriean se trezea cu noaptea în cap şi cât era ziua de lungă lucra în grădina de legume.

Premierul Emil Boc a dovedit în câteva rânduri că ştie cum se manevrează o coasă, dar şi cum trebuie ţinut toporul pentru ca acesta să despice buşteanul dintr-o singură lovitură. De aceea este evident că, între orele de la şcoală şi temele acasă, elevul Emil a fost un adevărat stâlp al gospodăriei părinţilor săi.

Preşedintele Traian Băsescu a demonstrat că ştie cum se tunde o oaie. Probabil că, în vacanţe, elevul Traian a mers, pe munte, la nea Alecu, iar acesta i-a arătat cum se tund oaia şi berbecul.

Despre ministrul Muncii, Mihai Şeitan, se spune că vorbeşte de multe ori ca la stână. Bineînţeles, cu cine-şi permite şi atunci când nu sunt prin preajmă reportofoane sau camere de luat vederi. Limbajul de stână nu poate fi deprins decât la o stână, iar acesta este asimilat cel mai bine în copilărie. De unde rezultă că elevul Mihai a fost învăţat şi el cu munca grea.

Dacă te uiţi atent la unii şefi mai mari sau mai mici, observi pe sub costumele de firmă urme de iţari şi de bundiţă cu bordură de jder.

Se naşte întrebarea: dacă ţara asta este condusă de nişte ţărani, atunci de ce în România sectorul agricol este la pământ?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.