Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a început marţi discuţiile cu partidele din coaliţie pentru stabilirea echipei guvernamentale şi a programului de guvernare. Numele vehiculate pentru noile posturi ministeriale sunt cel puțin controversate, cu precădere cele care vin din zona PDL.
Astfel, Andreea Paul Vass, consilier al fostului premier Emil Boc, este propusă de PDL la Ministerul Economiei, în locul lui Ion Ariton.
Gabriel Berca este susţinut pentru a prelua Ministerul de Interne, PDL renunţând astfel la serviciile lui Traian Igaş. Berca, fost membru PNL, a deţinut în Cabinetul Tăriceanu funcţia de şef al Secretariatului General al Guvernului. Ulterior, a sărit în barca actualei Puteri.
La Ministerul Finanţelor, este propus Bogdan Drăgoi, acesta urmând să preia scaunul lui Gheorghe Ialomiţianu.
La Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Valerian Vreme, este susținut deputatul Răzvan Mustea, liderul OTPDL.
Stelian Fuia este propunerea PDL pentru Ministerul Agriculturii.
Deputaţii PDL Cristian Petrescu şi Claudia Boghicevici sunt variante luate în calcul de pedeliști pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv pentru Ministerul Muncii, portofolii ocupate de Elena Udrea şi de Sulfina Barbu. Locul lui Funeriu ar urma să fie ocupat de Cătălin Baba, adus de la Cluj de Boc. La Transporturi, secretarul de stat Alexandru Nazare este luat în calcul în locul Ancăi Boagiu.
La nivel de coaliție, Cătălin Predoiu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Leonard Orban, Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea sunt printre miniştrii care rămân şi în viitorul guvern.
UPDATE După ce a fost acuzată de colegi că nu ştie care este diferenţa dintre watt şi volt, Andreea Paul Vass a declarat marți seară că nu a acceptat propunerea de a deveni ministru al Economiei.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.