„O decepție pentru națiune”: Putin, comparat cu Stalin

Comisia Europeană l-a comparat joi pe preşedintele rus Vladimir Putin cu fostul dictator sovietic Iosif Stalin, atribuindu-i responsabilitatea pentru „toate consecinţele” războiului în Ucraina, după avertismentul dat de Putin Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care ar trimite trupe în Ucraina, relatează EFE.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru afaceri externe, Peter Stano, a declarat că discursul lui Putin despre starea naţiunii adresat joi parlamentului rus, în care a avertizat NATO şi a asigurat că armata rusă a primit deja primele rachete intercontinentale Sarmat, capabile să transporte fiecare câte 10-15 focoase nucleare ghidate, „poate fi rezumat astfel foarte pe scurt”.

„În esenţă, este o decepţie pentru naţiune; naţiunea trăieşte sub o represiune care seamănă cu vremurile lui Stalin, armata este într-o stare dezastruoasă, economia este în ruină, ţara este complet distrusă, iar eforturile sale de a distruge Ucraina nu au fost, până acum, decât un eşec”, a declarat Stano în cadrul conferinţei de presă zilnice la Comisia Europeană.

Peter Stano a precizat că discursul trebuie înţeles în contextul viitoarelor alegeri prezidenţiale din Rusia, programate pentru luna martie şi al „eforturilor lui Putin de a fi reales”, precum şi o încercare de a abate de la sine vina pentru războiul împotriva Ucrainei.

„Continuă să-şi dezamăgească propria naţiune şi încearcă să continue să dezamăgească publicul internaţional, dacă mai există cineva care îl mai ascultă. El a început războiul împotriva Ucrainei, el este responsabil pentru toate consecinţele pe plan intern în Rusia, pe plan regional în Ucraina, dar şi pe scena globală”, a subliniat Stano.

Iar „toate aceste ameninţări cu arme nucleare sunt complet inacceptabile şi nepotrivite”, a declarat purtătorul de cuvânt citat.

Putin a avertizat NATO că consecinţele desfăşurării de trupe aliate în Ucraina vor fi ‘tragice’, respingând în acelaşi timp ca ‘absurde’ acuzaţiile potrivit cărora Moscova se gândeşte să atace Europa.

„Ei (occidentalii) au vorbit despre posibilitatea de a trimite contingente militare occidentale în Ucraina (…) Dar consecinţele acestor intervenţii ar fi într-adevăr mult mai tragice”, a declarat preşedintele rus în discursul rostit în Gostinîi Dvor, un Palat al Congresului situat lângă Piaţa Roşie din Moscova, potrivit AFP.

„Ei trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme capabile să lovească ţinte de pe teritoriul lor. Tot ceea ce inventează ei în acest moment, pe lângă faptul că înspăimântă întreaga lume, este o ameninţare reală de conflict cu folosirea armelor nucleare şi, prin urmare, de distrugere a civilizaţiei”, a continuat preşedintele rus.

Într-o primă reacţie, premierul polonez Donald Tusk a făcut apel ca potenţialul militar al Rusiei să fie egalat la nivel european, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit în discursul său despre progresele ţării sale în materie de armament, notează EFE.

„Europa trebuie să înţeleagă că această nouă cursă a înarmării pe care Rusia o impune lumii şi agresiunea rusă în Ucraina trebuie să provoace o trezire în toate capitalele europene şi în UE pe ansamblu”, a declarat Tusk în cadrul unei apariţii la Varşovia alături de premierul leton Evika Silina.

O astfel de trezire trebuie să ducă la „decizii care să egaleze potenţialul militar al Rusiei şi să facă ca Europa să fie mai bine înarmată şi mai bine pregătită, nu mai rău”, a subliniat el.

„Cuvintele lui Putin cu privire la faptul că Rusia se înarmează şi trece de facto la o economie de război sunt reale. Nu sunt doar nişte declaraţii agresive”, a spus Tusk, adăugând că deciziile anunţate de liderul rus de a creşte autonomia Rusiei şi de a-şi moderniza forţele armate trebuie luate „absolut în serios”.

Putin a anunţat joi că Rusia a îndeplinit planurile de dezvoltare a tuturor rachetelor şi armelor cele mai noi anunţate de Kremlin în 2018, dintre care unele au fost deja livrate forţelor armate ruse şi chiar folosite în războiul din Ucraina.

„Am făcut deja sau am încheiat lucrările pentru tot ceea ce am planificat în domeniul armamentului, ceea ce am anunţat în mesajul meu din 2018”, a spus el în discursul său despre starea naţiunii în faţa celor două camere ale parlamentului.

„Se lucrează în continuare la o gamă întreagă de sisteme de arme foarte noi. Vom afla mai târziu despre noi realizări ale oamenilor de ştiinţă şi ale producătorilor noştri de arme”, a subliniat el în discursul care a durat două ore şi şase minute şi a fost proiectat în cinematografe din diferite regiuni ale Rusiei, ca parte a campaniei sale electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

48 de Comentarii

 1. Ba tembelilor, o fi facut mustaciosul gruzin si multe si mari crime, dar daca nu era el acum vorbeati pe limba lui Goethe si Schiller la Paris si Lisabona si, cine stie, poate chiar in Texas …

 2. Si, cu atit mai putin, o haita de potai paduchioase si lovite de jigodie.

 3. De fiecare dată când Putinatropul a vânturat amenințarea nucleară a primit un telefon discret de la Beijing ..

 4. PUTIN a salvat RUSIA
  e economic cea mai tare tara din Europa
  a invins PRACTIC NATO in Urkania (in timp ce USA e dupa AFGHNAISTAn intr-o criza monetara ca dupa VIETNAM!) 🙁

  Doar USA (prin distrugerea NORDSTREAM si obligarea la LNG) CHINA si RUSIA sunt pe crestere MASSIVA
  ! Restul tarilor lumii incearca sa se scape de un DOLLAR deja PARADIT !

  De ce e PARADIT …DOLLARUL ? 😀 😀 😀

  Pentru ca o VALUTA „TREZORIERA” nu poate raman la promisa valoare CONSTANTA
  daca asupra tarii care o emite si (atentie:) GARANTEAZ … planeaza o DATIRIE INTERNA in crestere accelerat non-liniara , exponentiala de …DEJA: 34 TRILIOANE !

  N-ai cum tiparii in nestiire bani si incerca sa-i „garantezi” la valoare prin doar vorbe , NU AUR sau comoditati
  cand tu ca tara TIPARNITA si BURSIER-PONZI-PIRAMIDALA esti practic in FALIMENT !

  O banca in FALIMENT nu poate garanta nimic -> o tara ca USA care tipareste BILETE DE BANCA (DOLLARI) de ce i-ar
  putea garanta … prin ce ? VORBE ? AMENINTARI? BAZE MILITARE ?

  IQ=?

  Daca USA se lasa momita, colateral de BRICS intr-un razboi , fie el REGIONAL
  si-a dat foc la DOLLAR !

  (GENII care vad inainte exista ! Cititi macar BIBLIA ca sa vedeti 🤣🤣🤣😎👌🎶)

 5. Evident , desi detaliat(!) ascunzi
  ai un invidiat 😀 IQ>145

  si

  mai esti un REAL PROPHET !

  MAGA ! (sa … crape NULANDIERII!)
  TRUMP=POTUS !❤️❤️❤️
  __________
  SHALOM !

 6. Au dat in balbaiala satanistii de la Bruxelles. Ei cred ca nu mai pot Putin si rusii de comparatiile facute de pudelii Satan USA. Iar voi, astia care faceti pe vitejii pe Forum, duceti-va bai si luptati cu arma-n mana impotriva rusilor pe campul de lupta urcacan si nu mai frecati menta de securisti imbarligatori ce sunteti.

 7. Peter Stano asta, habar n-are de istorie. N-a citit decât „studiile” unor americani, care habar n-aveau de rusa si niciodata n-au fost în Rusia, gelosi fiind, în plus, pe victoria lui Stalin, a URSS, în WW2, care URSS si devenise, datorita lui Stalin, o mare putere mondiala, si-nca la vremea existentei a imperiilor coloniale francez si britanic. Stano, asadar = dublura UrSSulei, americanca si agentul SUA, dusmance, ambele, ale Europei (care, fara ei si aliata Rusiei, ar fi prima putere mondiala, de departe si definitiv).

 8. „Deceptia pentru natiune”, acum ca se apropie prezidentialele in Rusia, e la intre 80 si 85% in sondaje … da, stiu … „sondajele sint trucate” ! …

 9. Dacă Hitler ajungea în India numaideca americanii aruncau un little Boy peste Berlin. Poate și peste Munchen..Urmarile puteau fi ca în Hiroșima..!!Cel puțin miei cu două capete numaidecât apăreau..Comisarii de la Bruxelles în așa caz și cu același succes pot fi numiți membrii unei coaliții naziste.. Bunelul lui Scholz cine a fost? Da bunelul lui Berbok.?

 10. Europa se oftica de 77 de de ani ca a fost invinsa de Stalin…De 77 de ani URSS/ Rusia a sarbatorit Ziua Victoriei contra Europei naziste, iar Europa k – a plans pe Adolf Hitler!!l ..Va dati seama cata ura a adunat Europa contra Rusiei???…In 1941 Europa era compusa din tari total naziste ca Germania, Italia, Romania, Ungaria, Bulgaria, restul erau jumatate nazista ca d aia a invins Hitler Europa de vest in cateva saptamani, fiindca Hitler era bine vazut inclusiv de Casa regala britanica…..Stalin era si este hulit din invidie in primul rand…Toata Europa a vrut infrangerea lui Stalin de catre Hitler….Toata Europa a sprijinit ascensiunea lui Hitler!!

 11. @mistheaux/Dolarul se va duce-n frunza de alun si va baga FED-n hazna pana-n gat. Spune-ne mai bine cand vor intra USA si pudelii ei in Urcacania cu trupe la sol. Si cand se va apasa pe Butonul Rosu? Ce zici Warsovia, Stockholm, Oslo si Helsinki scapa neatinse?

 12. Ok, l-ati comparat pe Putin, care a ridicat economic Rusia, cu Stalin, care a impins nazistii pana la ei in barlog. Dar cu cine puteti compara pe politrucii care au distrus vieti si economia Europei, de dragul USA, ma refer la Ursula, Borrell si compania de slugi, la ai nostri ca brazii, cu mucii pe piept. La liderii fara verticalitate din tarile vestice, care pun o mana de ajutor la distrugerea economiei europene, prin sovaieli so decizii fara noima. Vorba lui Dinescu, productia de stupid people la hectar e in crestere in toata Europa

 13. Mie mi se pare corect, criza petrolului, crize bancare , imobiliare , sanitare (10 doze de vaccin per capita , inclusiv la copii ( trăiască , trăiască urSULA)), acuma criza cu războaiele, cineva trebuie să mai facă nește zeci de TRILIARDE de PARAdolari, altfel, se duc amerlocii în cap? Că mor OAMENII? Cui îi pasă, merge banda, tiparnița, hoția? Dacă mor bebeluși, femei , copii, civili? Hmmmm, cui îi pasă, ies bani din asta – DAAAAAA? Poți pune ruși să omoare ruși? DAAAAA, bine fă-o ! Ce-mi pasă mie că niște naziști ocraineeni , după ce au mâncat prăjiturile lui nulad vor să omoare ruși? Să o facă, dacă-i țin curelele , dar nu pe banii și sângele NEAMULUI MEU ! Că eu trebuie să intervin în ocraina c-așa-mi spune un idiot ue, de ce nu apăr TOATE celelalte țări invadate, ocupate, siluite de amerloci, fransugi, jeglezoi, homolandeji și alte scârbe coloniale? Mars afară javre ordinare ! E vreun sirian de etnie amerlocă , bombardat în Siria de guvernul legitim sirian? L-a fătat mă-sa pe amerloc în Siria? Mars ! SLAVĂ PĂCII, colonialiștilor, nu vă mai vrea lumea ! MARS !

 14. Cine este Stano ?
  Probabil un tembel platit de Zelenski, pentru ca este paralel cu realitatea.

 15. Desi neplacut pentru un ne-rus, RUSSIA sub STALIN a fost o RUSSIE mare si respectata (de frica!) !

  Rusii au zis, zic, ei insusi ca sub STALIN RUSIA a fost (de groaza si frica) RESPECATATA
  si dupa STALIN respectul faca de RUSIA a decazut taman pentru ca … frica fata de RUSSIA a decazut ! 6000 FOCOASE BLANDE NUCLEAR ne-mai-inspirand LUMII -> GROAZA 🙁 ! 😛

  ATENTIE PROPAGANDISTILOR EXTERNI …
  AZI faptul de-a pomenii de STALIN 🙁 la rusi nu e deloc o insulta, dimpotriva,
  desi nemtilor care prin STALIN au avut VISUL 🙂 NAZIST distrus 😉🤔🤣
  le-a fost russnac-mustaciosul o CATASTROFA ISTORICA ❤️❤️❤️!

  Un rus mi-a zis candva ca STALIN a fost urat de ne-rusi insa pentru rusi un mare conducator: SINCER IUBIT 😮 !
  EVREII au fost cu STALIN …
  ANA PAUKER a fost cu STALIN …
  parinti lui PETRE ROMAN au fost cu STALIN …
  TISMANENII si PACEPA ai fost cu STALIN !

  NEMTII 👌NU👌 AU FOST cu STALIN … sefii LAGERELOR DE EXTERMINARE NAZISTE (+AUSCHWITZ)
  nu au fost cu STALIN ! 😢😢😢

  E diferenta inter-nationes de OPTICA … vezi TRANSILVANIA
  … romanii au fost cu STALIN si ungurii care-a RE-pierduto
  nu au fost cu STALIN ! 😛
  (de ce-l hulim pe STALIN pentru TRANSILVANIA ? 😮 )

  ISTORIC fara STALIN = fara TRANSILVANIa
  data de REGE prin acte legale
  UNGARIEI ! (de ce se uita premediat-manipulatoriu asta 😀 ?)
  🤞🤣🤣🤣😉🤔❤️
  IQ=?
  😉

 16. „gelu spune:
  29 FEB. 2024 LA 18:17”

  Ti-am zis cand RUSSIA va folosii pentru ca e „scris in stele” ATOMICELE …
  dar ai uitat sau n-ai fost atent ! Reciteste-mi PROPHETIC straniiu-misterioasele comentarii ! 😐

  Nu-s cine par ci: sunt cel ce sunt ! AMEN ! Vorbele mele sunt PUR ADEVAR !

 17. Din beție(rușii) te trezești, dar din drogageala sau chiar prostie(Europa și occi) mult mai greu și vedem grohaieli și învinovățiri.

 18. Deja mă și văd la magazin, în loc de parizer o să cumpăr o bucată de obuz, deh, nu mai au altceva de mâncare ? Mă întreabă vânzătoarea , ce parte vreți, declanșatorul sau partea cu praf de pușcă? E bine așa de groasă felia? Eu – nu mai subțire, fiica mea are alergie la praf? Păi să mănânce UE (ȘI CU CONDUCĂTORII LOR AGENȚII CIA ȘI MO, MI, ȘI PI) obuze, SĂ SE DUCĂ ÎNVÂRTINDU-SE EI PE FRONT ȘI CU TOT NEAMUL LOR DE REPTILIENI TROGLODIȚI ETERNI , NOI VREM SĂ TRĂIM ÎN PACE CU TOATE POPOARELE LUMII ! SLAVĂ PĂCII, CREMENALILOR !

 19. „În esenţă, este o decepţie pentru naţiune; naţiunea trăieşte sub o represiune care seamănă cu vremurile lui Stalin, armata este într-o stare dezastruoasă, economia este în ruină, ţara este complet distrusă, iar eforturile sale de a distruge Ucraina nu au fost, până acum, decât un eşec”, a declarat Stano în cadrul conferinţei de presă zilnice la Comisia Europeană.,,

  Sa razi de incercarea crasa de a manipula , a acestui individ sablonard ,sau sa te gandesti ca Bidon nu este senil, prin comparatie !

 20. Daca_l uram pe STALIN noi romanii
  sa nu uitam ca
  UNGURII ne pot cere restituirea ARDEALULUI de NORD
  datprin acte legale si ne-silit de nimeni de REGE
  UNGARIEI
  in timp ce STALIN INCALCAND acel tratat LEGAL de RETROCEDARE al ARDEALULUI DE NORD
  semnat LEGAL de ROMANIA prin reprezentantii ei GUVERNAMENTALI ca al UNGARIE
  ni l-a dat cu forta …ARDELAUL DE NORD inapoie !

  DACA STALIN e un RAU romanilor, dupa ce tragem linie scazandu-i greselile, facute mai mult fata de „altii”
  de ce nu reparam 🙁
  GRESELA si ilegalitatea facut de STALIN care incalcand insusi dorinta ROMANIEI ne-a re-dat cu FORTA dupa ww2
  ARDEALUL de NORD …dat de noi LEGAL UNGARIEI
  inapoie ?

  AUD ?

  (aveti grija ce va doriti prin PROPAGANDA ca se poate sa va impuscati in propriul picior REAPARAND „greselile” pro-ROMANIA ale cebrului DICATAOR russnac !)
  🤣🤣🤣🤐🤔
  IQ=?
  😉

 21. Putin nu e nici la calcaiul lui Stalin ,ar fi vrut el
  Stalin avea un bunsimt genial,nu s-ar fi facut de ras datorita suferintei ca e prea mic de statura.
  Putin ar vrea sa fie asemanat cu Petru I Sifiliticul,dar ala avea cca 2 m inaltime şi fiind bine clădit, ţarul poseda o uimitoare putere fizică şi vigoare şi era într-o continuă stare de activitate, asumându-şi sarcini efectuate în mod normal de mai mulţi oameni,plus o extraordinara capacitate de a învăţa,nu avea problemele psihice ale piticului
  De la tar a ramas doar planul de subjugare a Europei dupa care s-a condus si Stalin dar astazi si Putin

 22. STALIN a fost un DICTATOR
  insa prin retrocedarea CU FORTA si impotriva vointei noastre care-l cedeasem LEGAL si cu acte IN REGULA
  UNGARIEI
  INAPIOIE …STALIN groaznicul DICTATOR russnac
  a fost …STRANIU pentru ROMANI … istoric
  un
  REINTREGITOR DE TARA ! 😀 !

  IQ=?

  (cine va scrie propaganda mai correct-politic anti-stalinistior ? 😎🤣🎶
  il urasc pe STALIN insa nu uit bezmetic ca fara macabrul DICATATOR nu aveam inapoie ARDEALUL de NORD !
  mai … 😢dambovitzenilor😢 … i-ar v-ati CIA tampit !? Ce-a fost cu teutonul 😉 FOTA ? 😀 )

 23. @ ale: Stano este un psihopat in slujba propagandei talmudice khazare.
  Dar Tusk este si el un dobitoc care nici nu stie sa vorbeasca: „decizii care să egaleze potenţialul militar al Rusiei şi să facă ca Europa să fie mai bine înarmată şi mai bine pregătită, nu mai rău”.
  Dobitocul nu-si da seama ca daca egalazi nu ai cum sa fii mai bun. Si cand te gendesti ca asta este nivelul de gandire al elitelor politice in toate tarile euro-atlantice, elite cu grija alese si cultivate de WEF pe banii marilor finantisti khazari.

 24. Dar se aude ca mai marilor Europei le-a placut sa stea de vorba cu „tatucul” si parca pe un servetel au hotarat impartirea. Sa intelegem ca il compara cu acela caruia am fost dati de minunatul Apus? Pentru ei este de bine, nu stiu daca si pt Romania va fi pt ca daca iar ne-au dat si dupa ce unii conducatori au avut cuvinte grele ar putea sa nu ne fie bine. Am auzit ca unii comunisti romani s-au transformat in tortionari mai energici decat „tatucul” lor. Asa vor face si acum?

 25. Azi, peste 100 de civili ucisi in Gaza (ma rog, stiti, „baietii e nervosi si trage repede” …) Bruxelles ? Silenzio stampa.

 26. Cu rachetele Sarmat pe rampa, acest domn stupid numit Sta(li)no e posibil sa devina printre primii Sarma … ma rog, nu chiar sarma, mai degraba carnea tocata din interior, invelita in varza …

 27. Eu sunt ferm convins c-acest razbel se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu si Rusia va castiga. Cealalta parte va iesi naparlita rau de tot, unele tari fiind transfprmate in margele de sticla. Din capitalele alea insirate de mine toate vor fi lovite termonculear de rusi. In minimul un 1 an cel mult 2 se va trece la razboiul nuclear.

 28. Să te compare cineva cu Stalin, e de bine. Decât să fii comparat cu Petain sau cu pederastul macron. Rusia va aduce pacea în Ucraina. Restul din Ucraina.

 29. axon Iar delirezi ca scursarul care pretinde ca toata lumea e ungureasca in jurul lui. Simon de Keza in Cronicum Hungaricum afirma ca secuii au invatat sa scrie de la valahi iar ungurii nu sunt huni. Singura diferenta dintre nazisti si americani precum Rockefeller sau Bush erau uniformele frumoase pe care germanul trebuia sa le poarte. Uniforme pe care le-au preluat sado-masochistii occidentali in timp ce Vestul evolua in cea mai avansata democratie din lume. Baza tehnologica si de productie a statului sovietic, a fost construita de Wall Street si platita in mare parte de mujicul american. Prescott Bush si prietenii a fost implicat direct si ilegal cu arhitectura financiara a nazismului. Cunosti expresia ,,trading with the enemy”? Cred ca habar n-ai despre ce vobesc, trol bolsevic si ignorant, ori te faci ca ploua si esti chitit sa ne arunci in spate pisica moarta..

 30. …cu atatea inchisori, lagare, carcere toata Uniunea Sovietica pute ca un closet public. (preot ofiter, Dimitrie Bejan, in cartea Oranki, amintiri din captivitate, Editura Tineratului, 1998). Mare adevar! Fie-i tarana usoara! Autorul a fost un sfant. A botezat in Rusia stalinista mii de rusi care nu gaseau un preot pentru aceasta initiere crestineasca.

 31. Cu cine il compara pe Putin ? Cu ala pe care Churchill il numea „unchiul Joe” ? de s-a speriat shi Hitler de atata afectziune shi l-a trimes pe Hess in Scotzia sa negocieze o reconciliere intre nazishti: Hitler shi Churchill.

 32. „În esenţă, este o decepţie pentru naţiune; naţiunea trăieşte sub o represiune care seamănă cu vremurile lui Stalin, armata este într-o stare dezastruoasă, economia este în ruină, ţara este complet distrusă, iar eforturile sale de a distruge Ucraina nu au fost, până acum, decât un eşec”… Jivina asta neomarxistă, lgbtq-istă, pe care n-o suspectez că a citit trei cărța uitat să adauge: Putin este cu un picior în groapă, armamentul occidental deja a distrus Moscova (resturile armatei le face praf bunicuța cu borcanul de murături,desigur)… Stano… cine naiba este acest Stano și recomandă să-și verse veninul?!

 33. Deceaba latra sorosistii.Putin este cel mai mare strateg al lumii dupa Alexandru Macedon.Este chiar mai iubit decat stalin care are pe constiinta mult mai multi morti(milioane)Am mai spus,repet:Rusia este cea mai tehnologica tara din lume.Fara Rusia nu exista cucerirea cosmosului.Traiasca marele Putin.Sa moara de ciuda Maria Zaharova si cu Lavrov.

 34. Fortele de Operatii Speciale (SSO) ale Fortelor Armate ucrainene ale lui Zelenski au anuntat azi ca militari ucraineni ai Centrului de Operatiuni Speciale Navale 73 au fost UCISI intr-o ciocnire cu armata rusa in timpul unei misiuni speciale in incercarea sa debarce cu cinci barci militare speciale pe bancul Tebrovskaia,o limba de nisip de 65 km. din Marea Neagra in sudul Ucrainei.In timpul luptelor armata rusa a scufundat patru barci militare iar a cincea s-a retras avariata.Toti cei 29 de soldati ucraineni au fost ucisi iar unul a fost ranit si capturat.Au fost capturate mai multe pusti mitraliere si lansatoare de grenade inclusiv fabricate in SUA si Germania.(sursa Telegraf).

 35. Ce a vazut preotul ofiter la un colhoz unde erau nevoiti sa munceasca: „Erau mai multe pluguri.La cormană câte un barbat si la hamuri, de fiecare plug, cate opt femei”. Acestia erau oamenii liberi ai lui Stalin, pe care ofiterii nostri captivi ii priveau de la distanta. Inca nu ne furasera alegerile in tara in 1946, iar dupa ce au facut-o, Terletki, comisarul politic al lagarului, a exclamat: „Pui de catea, acum noi am biruit la voi acasa. Las, va aratam noi voua!” Si ne-au aratat. Cand ofiterul crestin s-a intors in tara, in 1948, un capitan al noii armate de la noi l-a apostrofat de ce a facut greva foamei in lagarul „tarii celei mai intinse si mai drepte din lume”. Ofiterul i-a raspuns: Mi-a fost dor de tine”. Si capitanul mi-a carpit trei perechi de palme, scrasnind din dinti: las ca te vindec eu de glodovca. Acum incepe vifornita cea mare. Si a inceput. Preotul ofiter Dimitrie Bejan a stat in puscarii politice si lagare de munca in tara lui, sovietizata pana in 1964. in conditiile de acolo, omul nu alt avut sprijin, decat pe Dumnezeu. Si a invins.Dimitrie Bejan ne-a aratat ce au devenit jivinele din scoala lui Makarenko, geniul pedagogic rusesc, din care s-au adapat si trolii nostri autohtoni. Puah!

 36. Trebuie să recunosc că „IEUROPENII” în multe privințe au dreptate. Nu în toate, mai ales în privința crimelor. Mai este o deosebire vitală. Putin nu a căzut în mrejele păcălelilor vestice, așa cum a crezut Stalin în promisiunea lui Hitler că Germania nu va ataca URSS, rezultatul fiind catastrofa militară din 1941. Putin nu a crezut în promisiunile făcute, de la sumitul NATO de la București, 2008, a avertizat despre acest lucru, dar nu a fost auzit. Dar aici prezintă interes asemănările. 1. Putin ca și Stalin a ridicat Rusia, Stalin URSS, din prăpastia în care a fost aruncată, de marile puteri ale timpului. Au transformat „colosul cu picioare de lut” într-o mare putere politică, militară, economică. 2. Putin, ca și Stalin a refăcut economia rusească, așa cum Stalin a clădit-o de la aproape de zero, mai ales industriile grele, de armament, etc. 3. Și Stalin dar și Putin a refăcut armata, dotat, ia asigurat un statut privilegiat. 4. Și Putin ca și Stalin îşi ascultă generalii, care nu sunt ca ai noștri niște simplii băgători de seamă pe la A3, DIGI24, etc. Mai sunt și alte asemănări, spațiul fiind limitat, mă opresc, dar nu înainte de aminti ultima mare ispravă a lui Stalin, soldații săi au pus steagul pe Reichstagul hitlerist. Acum este rândul lui Putin să facă ceva similar, trebuie pus steagul pe sediul UE de la Bruxelles, sediul LGBT-iștilor, reziștilor, haștagiștilor, și altor specimene ca ei. Lumea zis civilizată are mare nevoie de o purificare morală.

 37. „Negro spune:
  29 FEB. 2024 LA 20:20”

  Correct !
  STALIN prin mana forte DICTATOR fiind la fel ca CEAUSESCU (acre si el a industrializat cU FORTA si inuman ROMANIA de nu pot „astia” azi vopsii cat a construit el , cizmarul oltean)
  STALIN a ridicat RUSIA del al plug tras de 8 femei
  la „ceva” care bate NATO , desi inca in razboi PROXY, azi
  si
  e tara cu ce-a mai tare economie , peste a nemtilor si italienilor din Europa , azi !

  MDA ! Uneori trebuie ca DICTATOR sa pui biciul pe ei … vorba doctorului MUSSOLONII preluata si de Hitler !
  PS: Ce mai face … NETANYAHU … tot cu GAZA … tot cu „solutia finala” ?
  INCA NU E GATA BALCIUL la HARAPI ?

  SHALOM celor prosti si blanzi pentru ca copii lor vor mostenii pamantul ! Copii celor destepti si aprici vor muri odata cu parintii lor ! ❤️❤️❤️😉

 38. 20.20- să ne scrii și despre Abu Graib, Guantanamo și alte închisori să aflăm și cum torturează amerlocii ? sau despre Gonzalo Lira, sau despre părintele nostru Longhin Jar torturat de naziștii ocraineeni pe care-i lingi în dos ? Aaaa, asta e diferit, despre pilotul militar amerloc , care și-a dat foc și a murit care nu a vrut să bombardeze civili, copii, bebeluși nu scrii? SLAVĂ PĂCII, troglodiți amerloci !,

 39. Nea Bosco cum le știi pe toate ca un mare specialist în probleme rusești, tăticule vezi ce faci ptr tara ta lasa-i pe rusi în lumea lor.

 40. Pentru ăi de cred că e de porc să citești și să știi ce spui, și să spui tâmpenii cu emfază,josip visarionovici djugașvili, autonumit”stalin” adică”oțelosu” ocupă locul doi, după ginghis han în topul celor mai mari ucigași din istorie, cu 40.000.000 de oameni lichidați pe timp de pace.proprii oameni.Vârful UE are dreptate când spune că puțin aspiră la același tip de glorie, atâta doar că n-au tocmai ei să spună asta pentru simplul motiv că aspiră și ei la dictatură, la fel că puțin, și au tendințegenocidare similare la adresa propriilor cetățeni pe care-i disprețuiesc, întocmai că rusul.

 41. Căutați pe net fotografii din audiența la discursul lui Putler .. chiar și Medvedev moțăia 🙂

  “ războiul va continua , americanii au încercat să tragă Rusia pe sfoară și să o bage intr o cursa de înarmare ca în vremea URSS îmi anilor 80— dar Putin a fost mai deștept decât ei și a cheltuit toți banii pe înarmare . Pentru ca nu mai sunt bani la buget se vor mari taxele plătite de persoanele fizice și de corporațiile care încă mai au ceva pus deoparte “.

  De asemenea Putin a mai descoperit -după 24 ani la putere , ca familiile cu mulți copii luptă să supraviețuiască și a ordonat – pentru a 150 oară – să se pună capăt sărăciei

  În rezumat discursul candidatului la președinție Puțin: voi repara tot ce a stricat predecesorul meu 🙂

 42. Cred ca important e cu cine il compara poporul rus, nu schimonoseala asta numita UE.Noi din pacate nu ii putem compara pe liderii UE si ai statelor din UE doar cu niste slugoi pusi de Licurici sa distruga tarile lor.Singura de necomparat este Ursula, caci ea nu are echivalent in mama natura.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.