Rusia face primul pas în problema schimbărilor climatice

Președintele Vladimir Putin a semnat legea care impune companiilor să raporteze emisiile lor de gaze cu efect de seră, descrisă ca primul pas al Rusiei către reglementarea emisiilor de carbon pentru combaterea schimbărilor climatice, relatează Reuters.
Rusia, care exportă petrol și gaze, s-a alăturat pactului de la Paris privind schimbările climatice în 2019.

Ținta este reducerea emisiilor din 2030 la 70% din nivelurile din 1990, țintă pe care ar trebui să o atingă cu ușurință din cauza dezindustrializării de după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991 .

Noua legislație introduce raportarea obligatorie pentru cele mai mari companii care emit gaze cu efect de seră, începând cu ianuarie 2023. Informațiile vor fi colectate de un organism guvernamental.

Rusia a fost acuzată că și-a stabilit un obiectiv neambițios de emisii. Putin a declarat că este un mit că Moscova nu ia în serios schimbările climatice, dar a avertizat asupra pericolului ca presiunea pentru atingerea neutralității emisiilor de carbon să fie transformată într-un instrument de „concurență neloială”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. „Amenințarea crizei de mediu va fi „cheia dezastrului internațional” care va debloca Noua Ordine Mondială.” — Mikhail Gorbaciov

    Desigur, este înșelătoria încălzirii globale, cu trilioane de dolari (literalmente) canalizate, care a corupt atât de mulți oameni de știință încat a devenit una dintre cele mai mari și mai reușite fraude pseudoștiințifice. Pe lângă pandemie, bineînțeles, care acum este în prim plan. Oamenii de știință din domeniul climei nu au recunoscut încă, că nu înțeleg impactul „variabilității naturale” – factori precum ciclurile de temperatură pe termen lung ale oceanulor, modificările produse de ciclurile solare sau modificările artificiale ale atmosferei terestre. Nu există niciun argument științific convingător pentru o acțiune drastică de „decarbonizare” a economiei mondiale. Chiar dacă se acceptă previziunile climatice umflate copios ale IPCC, politicile agresive de control al gazelor cu efect de seră nu sunt justificate economic. Doar ca măsuri de depopulare ale planetei.

  2. Chiar daca emisiile gazelor,care se zice ca produc efectul de sera,s-ar reduce la zero inca de maine dimineatza,situatia ramane aceeasi pentru ca nu se face mai nimic pentru a reduce acele gaze,singura cale este refacerea integrala a fostelor paduri si marile jungle ale fluviilor Amazon si Congo,iar asta va dura niste sute de ani,sau mai putin daca mai planteaza si Palton-voda cate doi pomi cand are interes sa mai apara pe la tv.Iar daca nu se va mai taia niciun pom in lume.ce s-ar face cele mai mari industrii europene ale lemnului care sunt la nemtzo-prusaci si austro-hasburgi,care aia nu taie un pom de la ei,dar cara busteni de peste tot si care,mai mult ca sigur,si-au pus la pastrare rezerve uriase de lemn adunat de pe la altii.

  3. Putin face pe rezistentul antiglobalist dar marseaza senin pe mai toate dumele baietilor de la Davos. Spre deosebire de Lukasenko, care practic a ignorat total tot taraboiul mediatic cu covidul (de aia si e un dictator sangeros care suge sangele poporului), Putin a dansat si el pe melodia mondialista, ca multi alti lideri de tari. Idem cu „salvarea climei”, desi nu e clar cum ar putea fi verificate niste cifre avansate de autoritatile ruse, care ar prezenta sa zicem rezultate bune in reducerea emisiilor.
    Luate pe ansamblu, masurile liderilor mondiali par suspect de sincronizate, indiferent de tabara de moment in care se presupune ca s-ar afla. Daca intelegerea nu e scrisa nicaieri, dar ii vedem efectele, trebuie sa-i presupunem si existenta. Ca la Ribbentrop-Molotov.
    Iar daca liderii marilor puteri joaca toti la aceeasi echipa, FC Globalistul, atunci soarta cetatenilor de rand nu arata prea bine.

  4. incet incet … vremea dollarului expira
    desi
    deocamdata doar expertii pot deslusii dedesupturi !

    CLAR …dupa parabusireaq dollarului (PETRO-dollarului) …rusia et alia … vor face la fel de bine , insa maiprofitabil, comert cu hidrocarnuri ca acum … nu insa in dolari … ca acum !

    😉

  5. dupa minciunile OMS … calr trambitate de americani
    cine mai crede in zise oficiale ?

    cei azi urlat ca adevar (pentru ca convine , nu de alta!)
    va fi maine urlat ca minciuna ( daca convine ! )

    interesu’ poarta fesu’ !

    🙂

  6. Amice … toti pierd daca cade DOLLARULO desi … rusi au luat BANCAR masuri de reducere a pierderilor

    Te intrebi de ce toate tarile lumii joaca teatral in farsa pandemiei ?

    Pentru ca prin valuta trezoriera …USA i-a implicat COLATERAL
    pe toti in pierderi !

    De ce-si fac americanii griji acum ?

    Pentru ca la 16 de milioane de milioane de koko (o SUMA COLOSSSSSSALA) … Tarile lumii vor refuza de-acum inainte un DOLLAR devalorizabil … ca valuta „forte”

    asa ca nu intelgi de ce USA … TREBUIE sa cada ca imperiu „al binelui” ? … pentru ca prin TIPARNITA pagubeste economiile in dollari ale tarilor lumii !

    Pricei sau sa-ti desenez ? … toate tarile lumii-s interesate 8indiferent de ideologii si religii) sa-si minimizeze pierderile prin dollarii devalorizati tipogarfic !

    :))))

    mda = chiar fosrte multi vad si se mira chiar … insa doar o infima parte si intelege ce vede !

    :)))

  7. Ce vrajeala privind teroarea: „efect de sera”!, e la fel cu noxele, cu incalzirea globala, cu consumul de alimente(legume si carne), cu virusul coro si delta, cu intepaturi la secunda „pro afaceri globale”, cu orice care au sansa de a manipula cuvintele ce pot fi ridicate la stadiul terorii si inspaimantarii cetatenilor! Orice le iese pe gura marilor caposi, totul este contra naturii, contra umanitatii, mai ales contra afacerilor lor(daca esti atent la nuantele folosite de ei). Rusica, face exact ce vrea si spune cat si ce se doreste aflat peste granitele ei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.