Putin merge tot pe mâna lui Mișustin

Președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat candidatura lui Mihail Mișustin pentru funcția de prim-ministru, a anunțat  președintele acestui for, Vyacheslav Volodin.

 

Politicianul a amintit că Duma de Stat „pentru prima dată în istoria Rusiei moderne va forma componența guvernului: aprobă președintele guvernului, adjuncții săi și miniștrii federali”. „Deputații vor trebui să-și exercite noile competențe stabilite prin amendamentele la Constituția Federației Ruse în 2020”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Începe o nouă etapă de lucru comun între puterea legislativă și cea executivă. Dacă problemele anterioare au fost explicate adesea prin deficiențe ale guvernului sau ale unuia dintre miniștri, acum atât guvernul, cât și deputații Dumei de Stat vor fi responsabili pentru rezultat. ” a conchis Volodin.

El a clarificat că Duma de Stat, la ședința sa din 10 mai, va lua în considerare candidatura lui Mișhustin la funcția de prim-ministru.

„Discuția despre candidatura la președintele guvernului va avea loc în toate facțiunile, iar la ora 14:00 va începe ședința plenară a Dumei de Stat”, a scris el.

Potrivit lui Volodin, la ședința plenară, Mișhustin va face mai întâi un raport, apoi deputații îi vor putea adresa întrebări, după care sunt planificate discursuri din toate cele cinci facțiuni din Duma de Stat. În urma discuției, se va vota aprobarea candidaturii premierului. Conform regulilor Dumei de Stat, rezultatul votului privind candidatura președintelui guvernului Federației Ruse este oficializat printr-o rezoluție a camerei parlamentului.

„Astăzi, deputații vor lua o decizie responsabilă în numele alegătorilor lor cu privire la această problemă <…> Este important pentru noi, în timpul discuției candidaturii, să primim răspunsuri la întrebările despre modul în care sarcinile stabilite de președintele Putin să fie rezolvată”, a remarcat Volodin. În special, vorbim despre sarcini în politica demografică, în domeniul îmbunătățirii bunăstării oamenilor, sprijinirea familiilor cu copii, precum și în domeniile implementării politicii de tineret, întărirea suveranității tehnologice, dezvoltarea economiei și a regiunilor și creșterea capacitatea de apărare a țării.

Despre Mishustin
Mikhail Mishustin, în vârstă de 58 de ani, conduce guvernul din ianuarie 2020 – 4 ani, 3 luni și 21 de zile. În calitate de prim-ministru, el, în calitate de director al Serviciului Fiscal Federal, l-a înlocuit pe Dmitri Medvedev demisionat. Mișhustin este unul dintre cei trei prim-miniștri din istoria modernă a Federației Ruse care a servit continuu pentru cel mai lung timp – după Medvedev (7 ani, 8 luni, 8 zile în 2012-2020) și Viktor Chernomyrdin (continuu 5 ani, 3 luni) şi 9 zile în 1992 -1998).

 

În conformitate cu constituția și legea constituțională federală „Cu privire la guvernul Federației Ruse”, președintele guvernului este numit de președinte după aprobarea candidaturii sale de către Duma de Stat. Președintele numește, de asemenea, viceprim-miniștri și miniștri federali, după aprobarea acestora de către Duma de Stat.

Excepție fac șefii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Situațiilor de Urgență, Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Justiției, pe care șeful statului îi va numi în urma consultărilor cu Consiliul Federației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

19 Comentarii

 1. Tot asha ca inainte, ca doar au cea mai tare iudeo logie, de dau de peretzi cu ka laba lor.
  Misustin resurciteaza tare cu mana, dar economia este sublima dar lipseshte la capitolul realizari.
  Putin kgb-ist renumit, a fost satiscafut in mod infantil la defilarea armatei, pentru ca se crede Tzar, mai ceva ca Hitlerica, pretinul lui Stalin. Norocul lor este ca au bogatzii naturale=ghinion!
  O zi buna.
  Con

 2. Esti anti-RUSIA?:esti fascist,nazist,hitlerist,a lui Bandera,Petliura,etc
  Esti pro-RUSia?:esti suveranist,bolsevic,cominternist ,a lui Stalin,Lenin ,etc
  Nu exista cale de mijloc

 3. Misutin că Misutin,pironul înroșit este pregătit.Durere, dar fara plăcere de data asta.Putin și Gaddafi erau pretini buni,până în 2011.De atunci Putin are coșmaruri in fiecare noapte.Nu vi le povestesc,e de ora 22.Copiii trebuie feriți.

 4. @Elena Popa

  ceea ca caracterizeaza interventiilor domniei-voastre este absenta onestitatii intelectuale, adica a fi pe adevar sau in apropierea lui! asta ar trebui sa va provoace ceva cosmaruri!

  dupa stiinta mea prietenul lui Gadaffi a fost Sarkozy caruia i-a sustinut financiar si nu numai campania la alegerile prezidentiale!

 5. @mariuta-de acord cu legătură de interese Sarkozy-Gaddafi,dar nu sunt de acord cu onestitatea intelectuala pe care o reclamați,in defavoarea mea..Si ,in plus,ați risipit o duhoare insuportabilă pe forum de trol putinist.Nu meritați sa va acordam atenție.V-am făcut,o ultimă favoare .

 6. Lenuța, Lenuța tu a cui echidistantă trolă parfumată te dai?

 7. Anglia va fi maturata de un tusami de sute de metri inaltime. Pentru ca asta va fi vointa Sfantului Dumnezeu. Nici de Franta, Italia i si Germania nu va fi mai bine. Aliluia. „Belzebutilor o sa va iasa pe nas toata ura voastra impotriva Rusiei! „Va muri toată lumea care merge împotriva lui Dumnezeu și a Rusiei. Domnul i-a dat pe ruși Maicii Sale, voievodul victorios, oricui rămâne în viață – ce viață bună va avea”, a prezis bătrânul.

  Ei au mers împotriva Rusiei și vor fi pedepsiți!”

 8. @Elena Popa

  Nu tin minte sa fi postat ceva pro-Putin pe acest forum, dar la urma urmei acest lucru nu are importanta!

  Aerele dumneavoastra de superioritate sunt dezgustatoare…nu detineti nici un adevar obiectiv la care trebuie sa ne inchinam, fiecare forumist crede in ceva si deocamdata avem libertatea sa exprimam ceea ce credem!

  urmele regimului de democratie populara din anii 50 ai secolului trecut va brazdeaza mintea, caci atunci daca cautai sa spui adevarul erai considerat spion anglo-american!

  io zic ca daca gresesti intr-o apreciere, firesc ar fi ca atunci cand ti se atrage atentia sa multumesti…dar din cauza a ceea ce spuneam mai sus, a aerelor de superioritate si a mostenirii educational-ereditara nu puteti sa o faceti!

  aveti o problema, lipsa smereniei..ca tot suntem in saptamana luminata..

 9. Stiam sau ma asteptam, @ CD M: Putin anuntase, de atfel ca-i renumeste în functii pe toti care-au fost competenti si fideli Rusiei, promovarii ei, în precedenta legislatura. Ori, despre Mishustin, observatori specialisti ai Rusiei spun ca-i exceptional: om serios, bine pregatit, performant.

 10. @mariuta : în anii ’50 si era vorba de spionaj vestic în România, agentii britanici demult fiind plantati în tara (în PNT, dintre care, si cum bine se stie, Maniu, „martirul” comunist care mai pusese la cale o lovitura de stat si-mpotriva lui Bratianu, fiindca nu fusese EL însarcinat de Rege de formarea noului guvern („Marsul spre Bucuresti”). Plus ca, si nu uita, legionarii: agenti de-ai Germaniei naziste, refugiati în munti, înarmati si periculosi, dupa 1989, însa, glorificati de Hossu-Longin (asa zisul ei „memorial al durerii”, elogiu al unor criminali). Elena Popa: la tipa (dac-o fi femeie), nu-i vorba de „urmele regimului de democratie populara”, ci de nazism, Garda de Fier, pur si simplu. De data asta, înarmata numai verbal, nu si cu pusti/pistoale/tancuri, etc., cum era-n anii ’50 ai secolului trecut. Tipa(? fiindca, dupa stil, poate sa fie si barbat) e provocatoare, fiindca i se-ntâmpla s-aiba si observatii judicioase, când e vorba numai de ea/el. Când, însa, e la comanda, bate rau câmpii.

 11. @Ileana Rollason

  finalul celui de-al doilea razboi mondial a produs un conflict inghetat si intotdeauna conflictele inghetate nasc tehnici si procedee de slabire a adversarului! Daca ar fi avut curajul Neagu Djuvara ar fi putut destainui mai multe pe acest subiect!

  eu vorbesc despre spiritul popular, nu de principiile de guvernare…

  de altfel, acolo unde avem conflicte inghetate spaima de ^coloana a V_^ este prezenta in permanenta! a se vedea ce se intampla in Coreea de Nord…si intoleranta fata de tot ce vine din afara tarii…

  pe aceasta spaima se construiesc reprezentari legate de ^ diferit*, *opozant^ ajungandu-se in cele din urma la ^ neom^. stim asta din cele traite de evrei in Germania nazista, cand statutul lor din diferiti a fost schimbat in cel de opozanti si apoi in cel de neom!

  ceea ce ma ingrijoreaza pe mine ca intr-un forum, unde dezbaterea ar trebui sa fie la ea acasa, este cel care are alt punct de vedere este deja tratat ca ^ opozant^.

  In situatia data eu doar am atras atentia asupra unei fapt ce tine de istoria recenta si care ar cam face praf stereotipurile de gandire folosite! violenta raspunsului primit sustine ingrijorarea de care faceam vorbire!

 12. @mariuta : esti dezinformata: Coreea de Nord e o tara dezvoltata si cu bomba atomica, lucru care nu le convine SUA, care, din cauza asta, nu pot organizeze acolo o lovitura de stat si sa-ncercuisaca Rusia ori China. Si daca vrei un „opozant” „neom”, gândeste-te la Navalnâi, secesionistul („proict” dezvoltat chiar de Mc Cain, în piata Maidan, la Kiev, la a doua lovitura de stat, acuma câtiva ani, când era cu Nuland-pungi de pomeni date „manifestantilor” înarmati pâna-n dinti. Navalnâi -neom= tipul, si agent CIA, dar si suferind de-o boala înrudita cu diabetul, care l-a si omorât. „Martirul”. Asa ca. „In situatia data eu doar am atras atentia asupra unei fapt ce tine de istoria recenta si care ar cam face praf stereotipurile de gandire folosite! violenta raspunsului primit sustine ingrijorarea de care faceam vorbire!” nu pricep la ce si la cine te referi. Esti, vorba aia, „absconsa”. Desi, dupa stil, am impresia c-ai fi si barbat, si având o diploma de licenta a unei facultati.

 13. @Ileana Rollason -am incremenit!Daca spuneti ca North Korea este o tara dezvoltata stati mai rau chiar decat preopinenta mea ignoranta Elena Popa.Doamna cum puteti emite asa ineptie?Nu cumva confunzi Nordul cu Sudul?Nu mai are rost dialogul,sunteti nu numai dezinformata,nu folosesc cuvantul.Ce Nuland,ce Maidsan,ce pomeni?Imi fac cruce sa stiti!

 14. @Ileana Rollason

  vad ca am nickul clonat….nu ca as incrimina cele scrise in numele meu…sper sa se tina de cuvant si nu repete procedeul, caci astfel, descalificandu-se, nu va putea avea pretentia ca ceea ce spune are valoare…

  cu clonarea asta cadem in evul mediu, cand textele nu aveau autori…dar asta e alta poveste..!

  in reprezentarea guvernarii din Coreea de Nord, tot ce este strain este nu doar diferit, ci si potential spion, adica dusman…cele spuse de mine nu au legatura cu tehnologiile dezvoltate in respectiva tara..

  Nu cred ca-l putem considera pe Navalnii neom, el a fost un opozant deschis al lui Putin…am cadea astfel in aceeasi greseala pe care am incriminat-o,

 15. @mariuta-Imi cer iertare,public, doamna, fata de dumneavoastra!Cred ca la mijloc e o confuzie de care eu sunt vinovata!

 16. @mariuta 10 MAI 2024 LA 19:55 si LA 20:27: Coreea de Nord, putere nucleara. Tara dezvoltata si bine gospodarita, curata, lume bine-mbracata, disciplinata, orase frumoase, înflorite si elegante. Cauta pe net, si gasesti. SUA si-au vârât în mod traditional nasul acolo, din cauza pozitiei strategice a tarii. Trump se-ntâlneste cu presedintle Coreii de Nord (uit cum îl cheama, însa e vorba de-o dinastie), pe granita dintre cele doua state. Ori, daca Trump a facut deplasarea, EL, nu coreanul, si s-a mai si-nteles cu tipul, însemna ca tara-i de neocolit, o putere, de luat serios în seama. C-americanilor Democrati, mai ales, national-soclialisti, fiindca ei sunt belicosii organizatori de lovituri de stat peste tot, nu le convine, si diabolizeaza situatia, îi priveste. Nu-ncremeni, ca n-ai de ce. Stai drept, dimpotriva, „toréador, en garde!” (habanera din Carmen, de Bizet), priveste lucrurile-n fata. Ca nu degeaba Coreea a fost, la fel Vietnamului, si el împartit, tzinta si-a Frantei (coloniale), si-a SUA. Tari si frumoase, si bogate, si dezvoltate, si, mai ales, STRATEGICE. SUA or sa-nceapa si atacurile la China, prin Taiwan, care-i în mod oficial, recunoscut de ONU, parte a respectivei tari („o tara, doua orânduiri sociale diferite”). Strategice. La fel celor doua Coree, si Vietnamului (care, dupa câte stiu, a reusit sa se reunifice). Si-n Europe, tarile baltice-Polonia-Germania, Rusia-Ucraina-si-acuma, R. Moldova. Focare de infectie întretinute. Divide et impera + Hitler (SUA primindu-i pe cei mai calificati savanti nazisti, pe solul lor, dupa WW2. Vreo 50 000. Care au gasit imediat locuri de munca în … institutii strategice).

 17. @mariuta (II): Navalnâi, „opozant”? când tipul era SECESIONIST? ori, pentru tine, „opozant” = secesionist? Daca americanii, care n-au recunoscut Unirea de la 1 Decembrie 1918, spun ca Ardealu-i unguresc, îti convine? si nu-ti ajunge ca si Tökes Laszlo a fost tot un „opozant”? Plus ca Navalnîi era un afacerist ordinar, s-a-mbogatit „vânzând” active ale Rusiei al caror proprietar nu era, si-abia când a ajuns în vizorul procuraturii si politiei l-a „descoperit” pe Putin, cu care, anterior, lucrase pasnic fiindca individul (Navalnîi) avusese functii de conducere în Federatia Rusa, si i-a devenit … „opozant”. La fel lui Skripal, agent MI6, si altui individ, al carui nume-l uit, iar, si care-n mod oficial, fiindca-n realitate, scenariul e taiat în trompe-l’oeil, moare-ntr-un spital întâmplator, BRITANIC, „otravit” cu … „noviciok”. Navalnâi însusi fiind, în prima instanta, tot cu … „noviciok” otravit, la fel lui Skripal si „mortului” din spitalul britanic. Si cu totii, agenti CIA. Navalnâi, la fel Pacostei Sandu de la Chisinau, dupa un „stagiu” în SUA, la „scoli” de pe-acolo, si-nca, si tot întâmplator, in Langley. Si Skripal, „otravit” cu … noviciok, în … Londra… ps : sunt din ce-n ce mai convinsa ca esti barbat. Instruit, însa prea având încredere-n mass-media mainstream. Eu fiind trump-ista, adica diversificându-mi sursele de informare …

 18. @Ileana Rollason-persistati in dezinformare.Lavdvw.cred că e vorba de altceva.Mergand in Korea de N v-ați convinge de sărăcia absolută a locuitorilor acelei țări amarate,chiar daca poseda arma nucleară.Nebunul aloca bani pentru înarmare infometandu-i pe oameni.Maia sandu este un președinte ales democratic de moldoveni,o dovadă că se înfiripă schimbarea mentală, adică orientarea spre valorile occidentale,și pentru Moldova.Ramane-ti in bula dvs.stravezie din care a fost surghiunit demult adevărul.Rusine , doamnă!

 19. @mariuta, 11 MAI 2024 LA 8:24: cred ca esti, de fapt, @Anonim. Si scrii tâmpenii. Nu-i vorba de nici o „saracie absoluta” în Coreea. Tara merge bine, e dezvoltata, si locuitorii, relativ prosperi. Nu vezi asfaltul distrus pe strazi, ca-n România, si nici murdarie-n spatiul public. Presedintele ei (am uitat cum îl cheama, am sa caut) stia ca tara-n era amenintata de SUA. SINGURA solutie era sa obtina arma nucleara, si repede, daca nu voia sa pateasca ce-au patit Saddam, Gaddafi, Ianukovici din Ucraina si era sa pateasca si Assad din Siria. Scrii tâmpenii imense. Si nu-mi da lectii, mai ales ca habar n-ai de nimic. Repet ca sunt sigura ca esti @Anonim. Mai ales c-o adori pe Sandu-Sorosh, tradatoarea unei tari. Daca vrei sa vezi saracie, apropo, du-te-n R. Moldova, nu mai intoxica despre Coreea de Nord. Si despre de „valori occidentale” vorbesti? De tâlharirea bogatiilor altora? de loviturile de stat armate? casatoria homosexuala? cancel culture? distrugerea statuilor? gestatia pentru alta? relatii proaste-ntre tari vecine, fiindca asta vor SUA falimentare? du-te sa te-ngrijesti, la boli nervoase, amice mitoman!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.