O mică avere: Dacă vreți să cumpărați puloverul roşu al Prințesei Diana

Celebrul pulover roşu de lână, decorat cu oi albe şi o oaie neagră, purtat de Diana Spencer în 1981, la scurt timp după logodna sa cu prinţul Charles, în prezent regele Charles al III-lea al Marii Britanii, va fi scos la licitaţie la sfârşitul lunii august, a anunţat sâmbătă casa Sotheby’s, transmite AFP.

Puloverul se numără printre obiectele scoase la vânzare în cadrul licitaţiei dedicate figurilor legendare din lumea modei, organizată online de Sotheby’s, cu sediul la New York, în perioada 31 august – 14 septembrie.

Valoarea articolului de lână, cu un model destul de copilăresc, denumit „Black Sheep” („Oaia neagră”), este estimată între 52.300 şi 91.600 de dolari.

A fost creat de designerii Sally Muir şi Joanna Osborne, care fondaseră, cu trei înainte, marca „Warm and Wonderful”.

La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată purtând acest pulover, cele două au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica faptul că viitoarea prinţesă de Wales îl deteriorase şi că dorea să îl repare sau să îl înlocuiască.

Ele au realizat un nou exemplar, pentru care au primit o scrisoare de mulţumire de la secretara personală a tinerei.

În 1983, Diana, devenită prinţesă de Wales, l-a îmbrăcat din nou, împreună cu jeanşi albi eleganţi.

Aproape 40 de ani mai târziu, managerul mărcii Rowing Blazers, Jack Carlson, le-a propus celor doi designeri un parteneriat şi a depus o cerere de brevet pentru model, astfel încât să-l poată reproduce pentru propria sa linie.

Reacţia consumatorilor a fost „extraordinară”, potrivit Sotheby’s, care o consideră o ilustrare a nemuririi gustului Dianei şi a influenţei ei asupra culturii populare.

În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva, aşa cum au crezut designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie, în pod.

„După o analiză amănunţită a stării sale şi a daunelor la nivelul mânecii şi după multe comparaţii cu fotografiile din 1981, Sotheby’s a confirmat că acesta este puloverul original purtat de prinţesa Diana în urmă cu peste 40 de ani”, a dat asigurări casa de licitaţii.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

13 Comentarii

  1. Ce prostie! De ce ar cumpăra cineva așa ceva? Din cauza idolatriei? Donati-le,Diana așa ar fi făcut!

  2. La noi, s-ar putea vinde tricoul lui Hagi , bocancii lui Cornel Dinu , maieul Nadiei ,mănușile lui Ducadam, pălăria lui Ceașcă de la al 14-lea Congres etc

  3. La noi s-ar putea vinde bocancii pe care i-a purtat Ciuca pe cind era militar inrait prin Irak.Licitatia pote fi desfasurata in antena 3 cnn.

  4. E puloverul dinainte de a face hanchi panchi cu dodica ăla, care și a furat o și el?

  5. Daca ar fi fost vorba de ceva mai intim al pleznitoarei britanice, ar mai fi meritat ditamai articolul in ziar.

  6. Nu va mirati pt. ca aceste licitatii se fac pt. a ajuta Ukraina .Daca nu se mai gasesc bani, au trecut occidentalii la aceste licitatii.

  7. Puloverul rosu al Dianei nu ma intereseaza … mai degraba rochita albastra a Monicai … Si apropo, ciorapii lu’ Ciolacu nu se liciteaza ? Ca ieri n-am gasit la magazin solutie impotriva gindacilor …

  8. La asa o veste, cred Petre Roman-Neuländer îl va pune si el la licitatie pe al sau!…..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.