O nouă etapă din integrarea Crimeii în Federația Rusă

Rusia a încheiat o fază importantă din procesul anexării peninsulei Crimeea – integrarea în sistemul rus de distribuție a energiei. Russia Today anunță că a fost construită a patra linie de înaltă tensiune care conectează Crimeea la sistemul energetic rus. Este vorba de cabluri submarine care trec prin strâmtoarea Kerch. Noua linie va furniza 800 MW pe zi. Costul construcției a fost de 720 de milioane de dolari.

Este vorba de o măsură luată pentru a nu reduce numărul turiștilor ruși care se îndreaptă către Crimeea. Energia astfel furnizată ar putea să satisfacă cererea pe perioada estivală, anunță presa rusă.

În luna noiembrie a anului trecut, autoritățile din Crimeea au decretat stare de urgență, dupa ce toate cele patru linii de înaltă tensiune care aduceau energie din Ucraina au fost sabotate.

Următoarea etapă a integrării peninsulei în Federația Rusă este cosntrucția unui pod rutier și feroviar peste strâmtoarea Kerch, cu o lungime de circa 20 de km. Ar fi cel mai lung pod din Europa, costul estimat este de 3,2 miliarde de dolari și data finalizării este estimată în 2019.

Bugetul Federației Ruse este afectat profund de scăderea prețului petrolului și de sancțiunile impuse de Occident, precum și de embargoul impus de Rusia statelor occidentale. Însa o data cu anexarea Crimeii, Rusia poate deveni stăpână peste zăcăminte de gaze și petrol offshore. Exploatarea acestora, în imediata apropiere a sectoarelor concesionate de România, face parte cu siguranță din planurile lui Vladimir Putin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.