O Românie cârpită – varianta Ciolacu

Situația premierului Ciolacu începe să se albăstrească. Elanul schimbărilor sale se lovește de pietrele solide și de meterezele ridicate în calea sa de interesele liberalilor. Declarațiile unora dintre aceștia au arătat că nu sunt dispuși să piardă din ce în ce mai firava poziție politică pre-electorală. Mai bine abandonează Coaliția. Liberalii clocotesc în preajma altei răscruci tipice lor. Își sacrifică președintele care nu-i mai poate „tracta”. Așa au făcut întotdeauna. Fără puterea lui Iohannis, mai diluată pe zi ce trece, Nicolae Ciucă nu mai poate impune mare lucru partidului. Fără un Ciucă puternic în PNL, cu care să obțină sprijin pentru decizii dure, Marcel Ciolacu nu poate încerca mare brînză. Nici în guvern, nici în parlament. Poate eventual întinde mîna spre demisia care se află pe masa lui. Așa a zis el. Că joacă avînd-o alături pe masă. Dacă o folosește și o trimite la Cotroceni, riscă să pornească și el pe drumul bejaniei ca atîția alți premieri demisionari, sacrificați de partidele lor.

Ar fi prea dureros. A ajuns și el pe fotoliul mult visat, s-a ferchezuit de gală și are în mînă polonicul cel mare și să îl părăsească atît de repede și pe stomacul gol? Doamne ferește!

Să presupunem că liberalii pleacă și Ciolacu rămîne. Cu cine? Cu Paul Stănescu, cu Sorin Grindeanu, cu Adrian Câciu și cu Marian Neacșu. Adică cu nimeni. Echipă, ceată de interese sau grupare de mari profesioniști într-ale economiei și finanțelor? Care sunt performanțele din spatele lor? Dincolo de vorbăria politică, ajutoarele lui Ciolacu n-au la activ nici o mare performanță și nici o bătălie mai grea cîștigată pe forțe proprii. Cu o așa echipă modestă, Ciolacu ar trebui să încerce varianta eroului național. Tocmai el, molcuț din naștere!? Ar trebui să înceapă cu o curățare a „golăniilor” financiare ale lui Ludovic Orban și Vasilică Cîțu, dar și cu „balegile” mediocrului inspector de finanțe de la Ministerul Agriculturii, zisul și numitul Adrian Câciu, cu care Ciolacu s-a cîrpit crezînd că impune la conducerea unui domeniu cheie un om de-al său de încredere.

Curajul său de a numi un mediocru de la Agricultură la Finanțe i se întoarce în cap ca o vidanjă, plus un camion de pietroaie. Și de care n-a putut scăpa pentru că ei doi nu și-au încheiat socotelile de pe vremea Finanțelor, iar Adrian Câciu ar putea vorbi în plus. Un pîrlit de finanțist de la Buzău care avea ceară marfare de bani din împrumuturi cu speranța că într-o bună zi vor intra niște bani și din calculele sale greșite pe seama încasărilor din economia noastră trebuie să-i dea soluții. Care soluții? De unde, cînd el se zbate acum în hățișul fondurilor europene din care nu pricepe mare lucru!

Ce va facea Ciolacu în Piața Victoriei cu așa oameni de sprijin și cu liberalii puși pe contre, cu o enormă criză de bani, cu presiunea Comisiei Europene pentru o reformă pe care n-o poate duce, n-o pricepe și pentru care nu are sprijin politic? Să mai adăugăm și neîncrederea populației, pusă la încercare de mersul economiei, speriată de pericolul tot mai mare al războiului din Ucraina, tot mai aproape de țara noastră, o populație dezamăgită de promisiuni socialiste și cam tembele, cum a fost cea cu reducerea prețurilor, cu aparente majorări de pensii, cu compensațiile la energie, cu prefăcuta luptă cu pensiile speciale etc.

Ce să facă? O scaldă! Dă declarații, se dă ferm, se duce cu metroul, o ia prin piețe, taie din posturile neocupate (deși Cultura și Justiția au răspuns cu argumente că nu se prea poate), mărește TVA-ul la baruri, taie din primele de vacanță pentru cei cu lefuri peste 10.000, posturile de lefi de birou. Mai reduce din numărul prietenilor și trimișilor politici prin consiliile de administrație! Adică mărunțișuri! Un fel de reformă vax albina! Ca un buticar de Buzău (fost revoluționar cu merite deosebite!) care se perpelește să scape de sărăcie și începe cu strîngerea cheltuielilor. Nu mai ia cauciucuri de iarnă, nu mai bea sucuri, trece la hîrtie igienică reciclată și abrazivă, dar mult mai ieftină, bea bere la pet de 2 litri și merge în vacanță numai la nașul de la Potlogi. Și mai scrie o anonimă la nașul din poliție că frizerița nu plătește TVA, iar veterinarul satului nu taie chitanță pentru injecțiile la cîine și la porc.

Cu Marcel Ciolacu nu există pericolul unei Românii europene, curate, cu proiect de țară negociat euro-atlantic, cu reforme adevărate, cu bătrînul stat balcanic întors cu fața spre cetățean.

Ce vrem noi? O reformă istorică, în instituții și mecanismele de funcționare ale statului și ale guvernării făcută de un om fără nici o idee, fără echipă, fără sprijin politic ? Și cu o populație care cere multe, dar atunci cînd este să pornească la luptă (adică la încă o strîngere de curea) și la o schimbare radicală de atitudine se opune cu lozinca „iar suntem generație de sacrificiu?” Și, cînd este vorba de lege și ordine, toate sunt de condamnat, numai pilele puse pentru copii nevastă și cumnați, nu!

Ce să facă Ciolacu? Să meargă la Bruxelles să ceară bani și păsuire? Nu are uși deschise, nu știe să pledeze, nu are sprijin. Și Comisia Europeană joacă la impuse în fața americanilor. Ce să-i facă lui Ciolacu altceva decît să-i arate un traseu obligatoriu?
Și cu Marcel Ciolacu suntem iar în situația de a ne mulțumi cu o Românie cîrpită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 40

60 de Comentarii

 1. Si ce facem, il aducem inapoi pe Sica Mandolina cu toti securistii sai talmaci travestiti in civili. Dezastrul actual li se datoreaza lor si stapanului Iohanis. Cel putin acest Ciolacu nu pare a fi sluga atat de supusa lui Iohanis care este mai incuiat mintal si mai incompetent decat oricare buticar istet din Buzau.

 2. ar fi ciudat sa i se puna numai lui ciolacu in circa situatia existenta. iohannis – pnl mutulica, care nu se vede si nu se aude, surmenat de atita lene probabil se relaxeaza, este borna dezastrului. el este cel care a arhitecturat situatia de azi. un fel de tirie basina ceva mai inalt cu privire fixa, si scrisnet de masele aproape schizofrenic… il vedeti pe undeva? nu are absolut nicio vina saracul, a fost fatat in lapte de vaca… imaculat nu alta. evident ca Romania nu are presedinte, evident ca nu are mediator intre puteri, evident ca nu are vocea ratiunii. iohannis este un rebut din toate punctele de vedere.

  exista legaturi strinse intre hell vig si IH?

  acum intervine un alt aspect: va lucra hell vig cit poate de tare pentru a deraia pnl astfel incit psd sa se infrateasca iar cu udmr, fix cum a facut ponta dupa ce usl a cistigat alegerile, si a anuntat cu surle si trimbite ca vrea udmr la guvernare? ponta a oscilat intre proxenet si prostituat si el la rindu-i. si sa nu uitam inca acel caz al procurorului panait, neclarificat. se plimba pe alei si face comentarii din virful limbii… la fel ca hell vig care se milogeste de aprecierea fostilor colegi…

  (1)

 3. (2)

  cu atit mai mult trebuie analizata situatia in complexitatea ei cu cit prostituatul victor orban la curtea kgb-fsb, isi avea tentaculele in guvernul Romaniei. intrebare care se pune este cite icre are fsb-kgb prin udmr in structura guvernamentala si prezidentiala? citi udemerisit mai sint in functii? asa se paralizeaza statul. iar daca iohannis nu a stiut sau nu a vrut sa stie, ar trebui sa raspunda prin demisie instrantanee. daca nu cumva a fost si el cumparat in viu prin sotia lui schmidt sau chiar schmidt de catre fsb-kgb (posibil via merkel). ca lucrurile sa mearga prost, trebuie sa existe o cauza majora dincolo de prostia politicului romanesc (prostia este imprevizibila si poate aduce in discutie incertitudini pentrnu cei care urmaresc instaurarea paraliziei). pina acum n-a fost greu sa-i cumpere in viu pt ca e plini de calici care stau la coada. iar iohannis este exemplul perfect.

  e in stare ciolacu sa inteleaga ce citeste din mapa SRI-ul? deja informatiile sint publice, si inca vorbite de multi ani. spuse si respuse de nenumarate ori… pare ca a fi politician este titul absolut in recunoasterea tacita a propriei prostii.

 4. Timp de 30 de ani, Romania a fost carpita de toate guvernarile. A continuat sa existe cu formule comuniste pana da sa se prabuseasca. Inca din 1992 era nevoie de doar 8 regiuni ori 15 judete, prefecturi fara cons.judetene, 15 ministere, 4-5 agentii, 300 de parlamentari. Nu s-a facut nimic si s-a furat la greu, s-au facut legi multe si proaste pe interese de partide. Acum sunt consecintele.

 5. Extraordinar! Îl doare pe Cornel de tara. Singurul lucru spus de Cornel este cu dirijatul de la Comisie și de peste ocean. Ce mai vrei Cornele Te-ai lămurit singur.

 6. Avem Institutul National de cercetari economice, Institutul de economie nationala, Institutul de prognoze economice, Institutul de economie mondiala, facultati de economie de pe linga universitati. Ce fac acestea,in afara de a da doctorate? A folosit guvernul expertiza lor?

 7. Wow, disperarea e mare sa vorbesti despre Nimeni. V-a pacalit, lefru au preturi sezoniere, hahaha. Eu sunt contra anti-ateilor, adica contra inTarziatilor !

 8. sa consultati un absolvent de liceu real. Totul este o propaganda jenanta. Acel Caciu a reusit in criza pandemica si razboi in Est sa reduca in 2022 deficitul de la 6,73% la 5,68%, iar in primele cinci luni a avut un deficit de 2,32% deci mai mic decat in 2022. 2,34% la sase luni este mai putin decat 5,68%/2=2,84% cat ar reprezenta. Germania este sau se pregateste de recesiune si noi credem ca Romania o economie modesta va exploda de bine cand beneficiarul extern gafaie…

 9. Tăcerea lui Iohannis e de bine, e de rău ???!!! Pentru conformitate, alegerile anticipate sunt o gogoriță, nimeni nu va renunța la 1 an și 4 luni de mandat lejer și bine remunerat.

 10. Cineva trebuie sa incaseze efectele tzunami de nemultumire a populatiei. Cum de „guvernele mele” Catzu, Ciuca sau chiar Orban nu avem voie sa vorbim decat in termeni superlativi, altfel vine tov. grlal ROG si ne taie netu’ plus o bataita la fundulet, ca sa simtim si noi cum e sa fii vesel (eng: gay), cineva trebuie sa incaseze (mai nou se zice sa-si asume) ura poporului fata de politicieni. Nu se putea gasi un musteriu mai potrivit pentru postul de „premier-pinata” ca Marcel von kovrigel. Scolit la tarabele pietii buzoiene si burdusit de diplome reale, dar cu valoarea unei diplome de participare la un concurs de comedie, faza pe scara, actualul premier va deconta toate jafurile din ultimii 3 ani, ale guvernelor preamiluite de Maria Sa Sasul. Sub maciucile poporului se va sparge pinata si vor curge bomboanele expirate pe care gloata se va grabi sa le culeaga. Astfel, Ciolacu si al lui PSD vor ramane sparti de mania gloatei ce va ragai multumiri catre sleahta euro-atlantica.

 11. Buzoianul este fraier, daca dadea suptventie de la buget la presa, ar fi fost ridicat in slavi ! Poate o face, nu-i Tarziu.

 12. Reiau
  Doamne ferește- ne de plecarea eminentelor cenușii liberale de la guvernare. Ar rămâne Ciolacu cu pleava psd-ista sa ne conducă spre prăpastie. Unde sunt vremurile când excelentul maestru in ale retoricii, Ciucă ne incanta cu pledoariile sale și producea furori la Bruxelles cu atitudinea tranșante în privința supremație Constituție fata de ingerintele prostituatelor din UE în chestiuni de politica națională sau de neutralitate fata de conflictul din Ucraina susținut cuvtpwtw tarie de domnul general cu doctorat strict decret.? Unde au disparut speranțele noastre trezite la realitate de inteligenta sclipitoare a domnului Orban și Citu, vaccinați cu 120 de milioane de doze în interesul sănătății și a moralității natiunii romane? Unde ar dispare dorința de suveranite energetica susținută si promovata cu forța unui uragan de către Virgil Popescu? Totul se va duce în neant. Și e păcat. Unde vor fi pierdute speranțele USR-istilor oferite cetățenilor în nopțile cu luna plina, construite împreună cu liberalii și daruute noua ca hrana pentru inima, suflet și minte.
  PS. Cum va mai putea Rareș Bogdan sa taie pensiile speciale a doua zi dupa ce ajunge la guvernare? Ar fi imposibil. Vom merge din dezamăgire, in dezamăgire ca și cum am fi blestemați de soții Ceaușescu înaintea plutonului de execuție. Doamne, începe sa-mi fie dor de Bode, Velea, Tătaru, Ghinea, Voiculescu si intreg guvernul liberal- neomarxist. În el competenta, profesionalismul, responsabilitatea, forță deciziilor, punctualitatea îndeplinirii obiectivelor, măreția viziunii asupra României umblau îmbrăcate în haine academice cu frac și papion, iar dragostea de țară creea adevărate stări extatice în rândul cetățenilor, atenți supravegheați de către servicii ca să nu cada in birotism. Unde va mai cuvanta atitudinea lor ferma fata de imperialismul USA?

 13. Este înduioșătoare convingerea maestrului Nistorescu în buna intenție a lui Ciolacu apropo de popor. Se pare că s-a lăsat aburit de învârtoșarea și vituperarea buzoianului despre necesitatea strângerii curelei. Intenție pe care alunecosul premier Pe-Se-De, vorba lui Iohannis, nu a avut-o niciodată onest și de nestrămutat. A aruncat câteva fumigene triumfaliste și oarece încruntături tactice înspre bugetari, deplângând soarta țării și îmbuibarea specialilor militari și magistrați cu remunerările nesimțite și nemeritate. Ciolacu dinadins a făcut legea pensiilor speciale defectă, tocmai pentru a fi ușor desființată de CCR, la sugestia serviciului secret care-l deține fizic și-l posedă intelectual. Cât despre macroeconomia României ne este necesar nu un laureat Nobel în economie ci un întreg colectiv de asemenea laureați pentru a teoretiza scoaterea țării din buda în care se găsește, pentru că macroeconomia nu funcționează coerent și consistent în virtutea circularelor stupide de partid emanate din Kiseleff sau de la Palatul Victoria.

 14. Unde se vor risipi miliardele de euro ramase la buget, după ce acel guvern a spus un NU hotărât achiziționării de armament vechi, dar de ultima generație, de la partenerul nestrategic USA? Când vor mai arde zeci de oameni în spitale ca toți cei vinovați sa fie pedepsiți exemplar la ani grei de temniță, asa cum s-a întâmplat sub guvernarea progresistilor.Când vom mai reuși sa ne ingropoam morții în saci de plastic dupa care politicienii sa iasă în strada și sa protesteze zile în șir împotriva acestui abuz OMS și ONU. Toate aceste frumuseti s-au dus asa cum se risipește fumul și urma păsării pe cer.
  PS. Când toți sunt o opa infestata și un pământ infertil, e o pierdere de vreme apologia inteligentei liberale.
  PS. Nu creșteți TVA-ul la hârtie și veți vedea tovarăși psdisti cum hârtia igienica va avea același miros de parfum cu cafea.
  PS. Eu zic sa se revizuiască pe ici, pe colo, dar sa nu se schimbe nimic. E în interesul tuturor. Mai ales a presei independente de dependenta.

 15. Azi este ziua infrangerii din piata cu acelasi nume. Astept plangerea si vaicareala.

 16. Cum să cîrpești o cîrpă bre. Eventual poți ”cîrpi” un Cîrpaci, de să plece din Timișoara..la dentist. Evident romania a pariat pe calu treișpe, mizează acu pe război,.. Practic a belit-o, nu mai are alternative..Are urgent de luat măsuri de altfel promise, fără de care pierde bani PNRR,.pierde tot. Se pare că nu vrea,.La anul, cînd vor fi mari schimbări mondiale, degeaba mizează politicul borfaș pe nerușinații patrioți supraplătiți, toți vor fi puși la zid cu averile confiscate..Rusia, america, china, nu vor mai fi parteneri de nici un fel cu o țară in faliment. Ce poate face in acest caz romînu ?? UE nu dă, america intoarce spatele, rusia sau china vor da o lecție exemplară prin romania,. Deci viitorul e clar..

 17. Marele scUrs Deci viitorul e clar.. Ne alipim Ungariei Mari, bozgore. Singura solutie este vaccinarea obligatorie a tampitilor de pe planeta.

 18. „Unii oameni abia așteaptă să pierzi :dezamageste-i! ”
  Ciolacu nu „divorțează” la foc automat, ca unii din „barbatii” care plesnesc de imoralitate si sunt duplicitari. Oricum, dacă Ciolacu ar fugi de răspundere, ar fi la primul „divorț”, nu la al patrulea, ca Lupii moraliști din presă,.

 19. Nea Cornel nu inceteaza sa ne ofere noi dovezi ca e novice in analize politice pt ca porneste sub influenta nefasta a unor PROFI de la premiza FALSA ca in Romania sekukurista domneste „democratia” cu luptele si jocurile ei politice…Nu partidele FACATURI jalnice sekuku isi pun sau dau jos liderii si nici nu decid asupra INHAITARII…Pe urma, daca Ciuciu Olacul sta cu demisia pe birou cu promisiunea ca o inainteaza daca da chix, ce rol in demitere mai joaca complicii din fruntea facaturii pseudopolitice a lui Ilici GENOCID? Pe urma, Maciuca nu a scazut in greutate asa cum putem constata pe viu, iar acoperitii ca „liberali” stau si mai reglementar in pozitia de drepti decat acoperitii de pe cealalta extrema sekuku…Pe urma, pozitia Alogenului Seku-i este mai
  solida ca oricand, nicio amenintare cu suspendarea nu mai planeaza asupra lui, iar peeseedee e bagat la inaintare taman la tzanc
  sa preia bobarnacele induse subliminal prostocratilor mioritici…Nea Cornel vede „carpeli” acolo unde sunt croieli impecabile, de designer-i ultraspecializati in 175 de ani de marxism/bolsevism, adevarati PROFI…

 20. Un membru inferior in HAITA Cpt core, „Un novice si rar participant la” Comenta”, dar de o lashitate exasperanta pt ca nu-si da pseudonimul obisnuit in cazurile „rare” si nici celelalte duzini, ma acuza in stilul clasic al prost-tracilor ceausisti sovietizati, incununat in ultima saptamana de Diana Rollasonata…Pe AGENTII SOVIETICI sekukuristi ceausisti ii exaspereaza
  „invectivele si jignirile neacoperite de argumentatii”, dar NOUA CLONA in cumplita sa mizerie moral-caracteriala se face ca uita
  modul ticalos cum ma ataca cei doi-trei camarazi care se multiplica intr-o frenezie para noida tocmai pentru ARGUMENTELE PRIN CARE DEMASC IDEOLOGIA GENOCIDULUI de la care se adapa…Demasc ideologia si sekukuristii din viata reala si de pe forum…

 21. Situatia este mai grava decit atata: observind ca McCiuca se intelege bine cu Ciolacu, „spadasinii” labarali, incearca marea cu degetul, mergind chiar la sacrificarea generalului! Oare ce zice Klaunus mai conteaza? Eu zic ca da..PS Corul din media cu cresterea taxelor si impozitelor este un pic fortat, intrucit este atinsa insa doar „tagma” celor bogati!

 22. O Romanie a vitei kove, facuta din resturi din bucati chiloti murdari si prezervative lipite cu crema contra hemoroizi, coafata cu scuipat de lux jegos, expusa pe taraba ruginita a vulnerabilitatii pentru escrocherii si vanzari. E tara in care m-am nascut si inca exist sub presiunea escrocilor hoti ordinari din politica executorie, tara pe care nu o mai recunosc, tara care nu a fost in anii mei de viata in asa hal! Si mai ales din cauze politice.

 23. Ciolacu nu are decat o iesire din rahatul in care a tinut singur sa intre: demisia si alegerile anticipate. Restul este bla, bla. A incurcat economia si guvernarea Romaniei cu taraba de covrigi si gogosi de la Buzau unde el se visa revolutionar cu rol determinant al lui Haysam.

 24. @ sunt un trol prost ..Păi bre,..Nu știu cum de nu-ți dai seama cum că tu și alde din cei ca tine nu se vor ”alipi” niciodată..Vă veți mînca reciproc piftelele deja mîncate,..Pricepi ?/ Sigur ??

 25. Securiciul charlie, fă-ți, bre, sepuku. Nu mai molfăi între gingii chiloții puși pe forum la îndemână de un dezaxat sexual asemenj tie, charlie aluas Tică cel care râde cu degetul înfipt in buric.
  De ce nu cânți la altă masă , pramatie? Copii, nevastă, nepoți nu ai? Din ce trăiești? Din milă publică, cerșești la porți de cimitir, cu ce fe ocupi , jn afară de spurcat forumul cu hoitul și suflarea ta?

 26. Alta CLONA sekukurista sovietizata care-si pastreaza Anonim-atul a dejectat la 12:20 parca special sa-i arate camaradului tot
  Anonim care m-a atacat ieri si am reusit sa-mi public azi replica, ca HAITELE ceausiste sunt specializate in INVECTIVE si JIGNIRI
  preponderent secsiste…Pentru camuflaj a folosit TIC-ul Marelui urs siberian IREDENTIST cu „bre” din jargonul de mahala sordida, dar si jargonul de obsedat sexual compulsiv copulativ al lui marius care in afara ca e rene e si Tica-los, vezi obsesia bolnava de a ma identifica taman cu Tica-losul, o alta trasatura comuna marius/Tica-losul fiind ura fatza de PSD, asa cum reiese mai sus din cele foua dejectii ale lui marius!!! Insa marius Tica-losul e simultan si tomlin Tica-losul…Mai nou marius ne propune sa „revenim” la „labarali”, conform celeilalte variante patronimice de sekukuriciu ceausist, justinianus Anonim-us olah Ianus…Si TIC-ul cu sepuku il tradeaza pe procletul Tica-los care canta la mesele cuiburilor de nebunii din Padure…

 27. Volens/nolens …mie’mi place di Basarab/intai , cari’ dadu di pamant cu carol robert di anjou ; Dixit !!!

 28. @ Charlie-
  1. Pe scena platourilor de la Hollywood îți joci rolul cu brio. Ba mai mult. Improvizeze replici, mișcări scenice care, ești convins ca-ti conferă unicitate și dreptul de a nu mai fi expulzat din America lui Ves Bucii și Vasco Da Gamba în ritm de cha cha cha și corectitudine politica.
  Pa. Renunta la pantofii enormi, cu care te plimbimbi prin viata și cu care ai convingerea ca poți întra în sufletul fiecărui cetățean care postează pe acest sit ca sa-l tapotezi.
  PS. Lasa-ti bastonul, cu ajutorul caruia dai impredia de neajutorat și cumpara-ti un scaun cu rotile sau o rotila cu scaun sau un scaun pentru analize și fii cetățean al acestei tari și nu molusca care aplauda licurici si ur-sule cu varan și mufe cu gen fluid vâscos.
  PS. Dacă ești analfabet funcțional, e de bine. Nu mai citi când scrii și nu mai posta când urlii de durerea pricinuita de serul anticovid. Dacă nu intelegi ironiile sau dacă mistificii conținutul fa-o cu fonfa-bitii care-ti suporta elucubrațiile și inepțiile gândirii de plosnite, păduchi și râie ovina.
  Pa. Dacă te consideri baci, incearca sa mulgi mioare si nu te mai lasă muls de cei care-i doresc Românie statutul de scalva neputincioasa și obedienta.
  PS. Ca sa fii împăcat cu tine nu mai pretinde ca ai nevoie de detalii ce nu ai nevoie.

 29. @ Tepes/vodka,.. Mda,. E primul valah menționat de istorie ca având o organizație statală.. Avea nevasta unguroaică și era vasal, deci plătea tribut Ungariei.. Era de neam necunoscut, căci la solicitarea de examinare genetică, pentru aflarea originii (cică tătare),.. romania a refuzat…Neant in continuare și povestiti istorice,..

 30. In timp ce AGENTII SOVIETICI din HAITA hemo roid tomlina Tica-loasa a Cpt core se razboiesc conceptual cu mine camaradul lor tor AGENT SOVIETIC, dar shogor, Marele urs siberian IREDENTIST isi face mendrele ANTIROMANESTI contestandu-ne ca NATIE si NATIUNE…
  Normal daca celalalt camarad AGENT SOVIETIC doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN BOLSEVIZAT are marsavia
  SA NEGE STATALITATEA ANTICA a ROMANIEI MARI GENERICE R-E-G-A-L-E si sa incerce rastalmacirea evidentei ca de-a lungul mileniilor
  in fruntea STATULUI GETO-DAC s-au aflat si STRAINI ASIMILATI, fapt pe care-l poate extrage din lista pe care a preluat-o din internet acum cateva zile cand i-a redus la conditia de „bazilei” pe REGII DACIEI!!! Flitul cu sefii de trib barbari, dar extrem de pamanteni pica, NEPAMANTEANULE…Bolsevici infami, il meritati pe Tica-losul Mare urs, adica marius/rene/core/gelu/hemo roid!
  Cum l-am demascat pe Tica-losul marius cu antipesedismul lui para noic, cum a dat-o pe „poante subtile”, el fiind o BRUTA sekuku avand obsesii secsiste compulsiv-copulative cu pai steril specifice flacailor incazarmati…Stilul dejectiilor la „poanta” il stim de la AGENTUL Sekuku multiplu, mossad-KGB, Ben el mossad Kiriakovici, adica tot un basoid Mongol…Normal ca IREDENTISTUL Mos Martin sa-l declare pe Mihai Voda Viteazul „tatar” daca Sekuku ne-a altoit o decada cu un Mongol…

 31. Domnule Cornel Nistorescu, dacă nu puteți bloca elucubrațiile celui ce semnează „Charlie”, explicați – ne motivul pentru care lăsați să terfelească ideea de românitate.

 32. Mda ! Încă nu s-a găsit cineva care să poată face bine Poporului Român cu forța.
  Pentru că el, acest popor (că nu-și merită majuscula ) așteaptă totul de la politicieni, și ei ajunși în funcții înalte și nu în țepe, ca odinioară , din voia unor străini, nu a voinței lui exprimată prin vot !
  De zeci de ani se întâmplă asta , dar popoul doarme !
  Dacă se întâmplă să mai dea și ăia greș punând câte unul care chiar ar vrea să facă ceva pentru România, ce face popoul ăsta? Îl lasă pe ăla singur să se lupte cu un adversar mult superior lui din toate p.d.v.
  Poate că și Ciorbea, Radu Vasile, Ciolacu sau Dragnea ar fi vrut să facă mai mult pentru România, dar au fost sprijiniți de mulțimile ce puteau fi beneciare ale unor măsuri luate, mai bine zis intenționate de ei, dacă ele contraveneau unor interese străine, dacă popoul dormea în papuci, când ar fi trebuit să fie dacă nu coasa și furca-n mână, cum au luptat din 1907, măcar cu niște pancarde, că dușmanii sunt tot aceeiași ca să vadă și cei care vor sau au vrut să facă ceva pentru Țara asta , că nu-s singuri, înconjurați doar de dușmani ai României peste tot !
  Dacă n-o să învățăm să luptăm, vom învăța să șomăm, să emigrăm și să înjurăm, dar nicidecum să trăim mai bine.
  Și nu numai noi, dar nici măcar copii și nepoții noștri, pe care-i scăpăm încet-încet nu doar din mână, ci și din influența benefică a unor bune tradiții , inclusiv religioase, făcându-i robi, nu doar spirituali, ci și fizici a unor lepădături contemporane !

 33. Peste citeva zile vor incepe si campaniile pentru desemnarea candidatilor la europaralamentare acolo unde AUR deja a furat startul .Cutiile postale din blocurile bucurestene sunt deja pline cu numele celor desemnati de AUR . Exista o mare probabilitate ca de aceasta data Nicusor Dan sa doreasca a se intregimenta politic probabil la PNL partid ce va scoate din joben si numele unui viitor cistigator al alegerilor Prezidentiale .Cuplul astfel nou format va resuscita pierderile politice si va asigura reintorcerea votantilor PNL la matca .Alegerile viitoare sunt parte a desemnarii unui tandem ce poate revitaliza numarul votantilor .Nu exista un singur exponent , persoana politica , ce ar putea ocupa intreaga scena al alegerilor din 2024 .PNL va aduce in fata natiunii un cuplu de politicieni agreati de catre natiune sau poate chiar un triplu exemplu Presedinte – Primar -Premier ce va impulsiona decizia de a iesi la vot .Este foarte greu sa devii Presedinte dupa ce timp de zece ani Iohannis a dominat scena politica si si-a infrint politic toti adversarii .Acum este rindul tripletei .PSD ,USR sau AUR nu au de unde aduce in fata natiunii o astfel de alegere cumulativa .Sfirsitul de an 2023 si inceputul lui 2024 va aduce tarii si punerea in practica a tuturor doleantelor cetatenesti de la condamnarea responsabililor atasati datei de 10 august, intrarea Romaniei in Schengen, precum si rezolvarea tuturor dorintelor ce deja fac parte a intelegerilor semnate de Romania la Bruxelles .Noile legi ale salarizarii si cele a pensiilor , reforma administrativ teritoriala si vinzarea activelor statale neperformate sunt doar citeva dintre legile ce vor aparea in curind .

 34. „Timp de 30 de ani, Romania a fost carpita de toate guvernarile. A continuat sa existe cu formule comuniste pana da sa se prabuseasca. Inca din 1992 era nevoie de doar 8 regiuni ori 15 judete, prefecturi fara cons.judetene, 15 ministere, 4-5 agentii, 300 de parlamentari. Nu s-a facut nimic si s-a furat la greu, s-au facut legi multe si proaste pe interese de partide. Acum sunt consecintele.”
  Corectă remarca !
  Aș mai adăuga doar că tot mizerabilii de păpușari au inventat pericolul că dacă facem opt regiuni, asta ar conveni de minune ungurilor ca să desprindă Ardealul , de parcă altfel n-ar putea-o face, mai ales că au mai încercat , dar sau împotrivit Rusia, ba chiar și China, singura putere care de 200 de ani se dovedește un prieten de nădejde al nostru.
  Să nu uităm că tot aceste mari puteri sau opus ca România să aibă soarta Palestinei de astăzi …..
  Dar ai noștri, ajunși ca păduchii în fruntea Țării , sug de zor la Licurici !

 35. Drag(ă) de România , nu înțeleg cum de oameni inteligenți ca tine, Yahwe, Marius, Marin, D.P. mai toate doamnele și încă mulți alții pe care nu-i mai amintesc, dar îi stimez la fel de mult ca și pe voi, îi faceți jocurile acestui personaj caraghios , de joasă factură morală, poate singurul care postează interesat să-și umple cu ceva căktul de viață ce i-a mai rămas și să-și mai rotunjească veniturile , iar noi, în mintea ce i-a mai rămas, suntem cei vinovați pentru toate eșecurile lui atât de ușor de remarcat atât în viața intimă, personală, cât și în cea socială, ba chiar și sanitară, că cine ar accepta să trăiască lângă această sinistră creatură, dacă nici măcar el nu se poate accepta și de multe ori se vede limpede că strigă după ajutor.
  În felul lui, bolnăvicios, bolovănos, mincinos și insultător , dar de fiecare dată aducând același aer stătut, irespirabil, aceleași acuze ce-l fac să juiseze de plăcere, mai ales când „adresantele” sunt niște simpatice doamne !
  Zi-i Charlie și trage apa ! 😉
  P.S.
  Până și nikeul ales spune multe despre ce are ăsta-n locul unde ar trebui să-i fie sufletul de mult vândut cunoscutului cumpărător … 😎

 36. Numele de familie care este? „RADU”, sau „HUMOR” să vedem care nume e mai caraghios .
  Că nu pare românesc…

 37. Persoana din spatele pseudonimului ” Drag de Romania ” dacă este ca să fac un calcul elementar de „Eficiența Energetică”, precum la motoarele electrice asincrone cu rotorul în scurt circuit, ce observ? Matale la cât ai „consumat” de la Bugetul României și la ce „aport” ai adus la Bugetul României, iese clar, cleștar, că ești un mare, mare păduche! Filoxera pe vița de vie! Consumi resurse gigantice de la popor și ii dai în schimb fecale( proteine digerate), urină( H2O Poluata), plus CO2? Ești medic? Ești dentist? Tratezi oameni de cancer? Sau ești un cancer pentru bugetul României? Ce ești? Lup moralist, sau
  o povară, o mare, mare povară pe muncitorul amărât? Ești un „pârlit” de Securist de cea mai joasă teapa! Ca tine eu țin sute în cârcă, sute țiu ca voi! Trăiți ” degeaba” , respirati degeaba, muriți degeaba! Nimic nu rămâne după tine, nu un pom plantat, nu o fântână săpată, nu un spital de la zero! Până aici îmi vine duhoarea sufleteasca de la tine! Împuți spațiul virtual, cel fizic, cel subtil! Vai de sufletul tău după ce crapi! Ai trăit pe spinarea amărâților mai mult decât ai meritat!

 38. Așa popor, așa prim- ministru( carte de muncă la 38 de ani, 12 clase, Ecologica din 1994 e hârtie igienică), așa Securiști! Țară lu’ „Scapă cine poate”. Ai bani trăiești, n-ai bani crapi cu zile, poți ca să fii Einstein cu Euler și cu Fermat la cub!

 39. Proștii, Idioții, Agramații, Puturoși au pus ” gheara” pe România! Ii dau drumul din gheare peste cam 3 miliarde de ani! Țară sortită eșecului pentru Eternitate! România Capitalista? Este prostie în progresie geometrică! Furi de la alții, îți tai și ție craca de sub picioare! Exploatarea omului de către om, Jmecherul de Dorobanți da cu biciul în Moldoveanu’ din Construcții! El în BMW, amărâtul la colțul străzii cu petul de bere în mână! Crangasi, Voluntari, Berceni! Aievea văd spectacolul grotesc!

 40. Ioane, e adevărat că bunica îți spunea „Povestea Pulii” de Ion Creangă, altfel nu adormeai? Ești „Charlie”, sau „Păcală”?

 41. AGENTUL SOVIETIC hemo roid/rene/URA FATZA DE ROMANIA GENERICA are tupeul ordinar sa i se adreseze lui Nea Cornel dupa ce l-a balacarit in toate felurile posibile si imposibile, acuzandu-ma in mod dez axon nat ca eu „terfelesc ideea de romanitate” cand
  acest act de inalta tradare il comit ei si clonele lor care rastalmacesc istoria milenara, avandu-l ca varf de halebarda pe doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE care-i considera pe GETO-DACII creatori ai PRIMULUI STAT ANTIC la Nordul Dunarii „barbari”,
  iar pe REGII GETO-DACI care au facut viabil acest STAT i-a declarat sefi de triburi barbare!!! Si pentru ca nu numai acest trecut
  milenar SA FIE TERFELIT, in loc sa-l acuze pe Marele urs IREDENTIST care TERFELESTE cu marsavie istoria moderna, ma acuza pe mine
  aparatorul ROMANIEI GENERICE care a durat peste doua milenii pana la RUPTURA BRUTALA de dupa 1945 comisa de DUSMANII ROMANITATII
  aflati in slujba URSS-Stalin si Comintern!!! Marele urs IREDENTIST si clonele shogore antiromanesti e sovieto/rasputinofil la fel ca HAITELE reunite hemo roid tomline si ii este permis sa TERFELEASCA POPORUL ROMAN, dusmanul tuturor fiind eu declarat datorita faptului ca le DEMASC ANTIROMANISMUL!!! ROMANITATEA, ROMANISMUL, DRAGOSTEA DE ROMANIA nu au de-a face cu DUSMANII CEAUSISTI ai Romaniei…”Republica bolsevica” instaurata de ASASINUL POPOARELOR Stalin prin EXTERMINAREA ELITELOR si a TRADITIILOR PURTATOARE de catre aceste ELITE, A CREDINTEI si A TARANIMII PROPRIETARE A PAMANTULUI ROMANESC NU E ROMANIA MILENARA!!!

 42. „PRESA DIN ROMÂNIA LE ȘTIEPE TOATE, SE PRICEPE LA TOATE,ARE SOLUȚII PENTRU TOATE ! DREPT PENTRU CARE ÎNTREB :DE CE -ANCUȚA,CTP,CRISTOIU,ANDRONIC,BOTIN,TUDOR,ȘANDRU,GUȘĂ,Nistorescu;….ȘI MULȚI ALȚI NU SE ORGANIZEAZĂ ȘI SĂ DEA O LOVITURĂ DE STAT-SĂ FORMEZE UN GUVERN CARE SĂ CONDUCĂ CE A MAI RĂMAS DIN ȚARĂ ȘI POPOR SPRE CULMILE PROGRESULUI ȘI CIVILIZAȚIEI !—de două ore n-am deschis calculatorul

 43. Charlie, du-te la urgență. Sună la 112 și Rămâi acolo! Ia-l și pe „ion creangă” cu tine si nu vă opriti până la Dunăre. Confirmi că somnul ratiunii naște monstrii.

 44. Retardatul inchizitor ataca ateismul si libertatea de constiinta in gazeta infiintata de Ion Ratiu. Muarte inchizit-iei tinuta in viata prin respiratie gura la dos de catre mascota protejata a forumului !

 45. personal nu cred ca va fi o Romanie carpita. e foarte probabil sa intram in incapacitate de plata, sa ne trezim ca sunt dati oameni afara si cate si mai cate.
  e de asemeni posibil sa inceapa o noua pandemie, caz in care Ciolacu se va inspira de la „nepartinicul” Raed Arafat si ne trezim iar cu masuri represive.
  mai e posibil ca Ciolacu, pe care nu il prea stim decat prin disertatiile lui la cate un post, sau prin rapoartele date presei, sau sau sau, ca incepe sa invete din mers cum e cu condusul, timp in care liberalii si alte fratii (chiar si psdiste) vor fura si ce a mai ramas din banii de la visierie. cam asa se vede de aici dezvoltarea Romaniei, cu corectitudinea anuntata de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 46. Asa popor, asa PM…il merita cu virf si indesat…

 47. Cu aceasta ocazie, platitorul de taxe si impozite la statul roman a aflat ca plateste +30% spor la 120.000 de „directori” (1 la 10 angajati bugetari) si la 300.000 de sefi de birou (1 la 4 angajati). Continuati, pentru ca meritati. Si cumparati pixuri la directori, caci, saracii, vin cu ele de-a casa, de la gura copiilor, iar romanii sunt foarte atenti cu copiii lor, ii lasa singuri cu popalaii pedofili si le dau banii sa se drogangeasca la Cluuuj.

 48. Doua CLONE sekukurist-rasputinist pupincuriste au sarit pe mine imediat dupa ce am dat de pamant cu conducerea antiromaneasca, abjecta a HAITELOR reunitea Sekuku ceausiste de pe forum si colateral pe monstruosul ANTIROMAN si ANTIROMANIA GENERICA MILENARA
  doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN BOLSEVIZAT!!! Faptul ca DEMASC „republica BOLSEVICA” instaurata prin CRIME CONTRA UMANITATII de Stalin ii baga in turbare facandu-i sa explodeze pe acesti obsedati secsisti compulsivi copulativi…
  Tica-losul tomlin fiind inclus in aceasta categorie dezumanizata…Ca Tica-los nu inceteaza sa dirijeze furia cititorilor catre persoane fizice – PROSTI, IDIOTI, AGRAMATI, LENESI, oricine numai catre SEKUKU NU!!!

 49. DECRETUL DIONYSOPOLITAN ÎN CINSTEA LUI ACORNION, emis la anul 48 AD, pe TARAMUL Daciei lui Burebista (Dobrogea), de catre propriul sau POPOR (Acornion fiind un cetăţean de vază al oraşului grecesc Dionysopolis/azi Balčik,Bulgaria), … NE OFERA SOLUTIA DEFINITIVA despre titlul purtat de catre Burebista … „βασιλέως Βυραβε[ισ]τα” .
  Si astfel … BUREBISTA era numit BASILEU chiar de catre PROPRIUL sau POPOR si chiar pe PROPRIUL sau TARAM !
  Si astfel … NIMENI NU POATE NEGA acest DECRET (inscriptie sapata in piatra/lapidarium) si NICI aceasta TITULATURA folosita.
  Titulatura de BASILEU/BAZILEU [BAZILÉU s. m. (în Grecia homerică) era titlu purtat de conducătorii tribali/DEX] este o titulatura AUTOHTONA pe linie straveche greceasca si balcanica (traco-geto-dacica si ilira), venita inca din Epoca PIE a Bronzului, fiind inscrisa pe diverse tablite provenie din epoca Miceniana (*gʷasileus) a Linearului B (qa-si-re-u)/(1600-1100 BC). Aceasta titulatura denumea ‘conducatorii tribali locali’, fiind considerata diferita de cea de ‘rege’/wanax (wa-na-ka, folosita tot in epoca Miceniana a Linearului B).
  Archytas/(435-360 BC), un Pitagorician ca formatie, in tratatul sau „Despre justitie si lege” indica ca titlul de ‘basileu/bazileu’ semifica cel de ‘conducator suveran si pamantean’ fiind DIFERIT de cel de ‘rege’.
  Numele de ‘basileu/bazileu’ este transformat in cel de ‘rege’ doar tarziu, dupa cucerirea romana a Daciei/dupa anii 250 AD, pierzandu-se insa semificatia sa de baza (cea venita direct de pe filiera straveche balcanica de tip PIE).
  Astfel incat … titlul purtat de catre Burebista si Decebal, de pe taramul nostru cela antic balcanic (basileu/’conducator suveran si pamantean’) … NU ARE NICI O LEGATURA si ESTE COMPET DIFERIT … de cel de ‘rege uzurpator si strain’ insusit de catre unii STRAINI de NEAM de pe acest TARAM, in epoca de trista amintire dintre 1881-1947.

 50. Titlul purtat de catre Burebista si Decebal, de pe taramul nostru cela antic balcanic (basileu/’conducator suveran si pamantean’) … NU ARE NICI O LEGATURA si ESTE COMPET DIFERIT … de cel de ‘rege uzurpator si strain’ insusit de catre unii STRAINI de NEAM de pe acest TARAM, in epoca de trista amintire dintre 1881-1947.
  Asadar, ROMANIA nu este GENERICA … ci doar CONTINUA ca TARAM si POPOR, condusa fiind, din Antichitate si pana ASTAZI, majoritar in timp, de catre conducatori SUVERANI si PAMANTENI.
  Deci o ROMANIE PAMANTEANA condusa DOAR de catre SUVERANI PAMANTENI … si nu ‘generica’ condusa doar de catre straini (conform constitutiile pe care au vrut sa le impuna acestia NEAMULUI nostru).

 51. Titlul purtat de catre Burebista si Decebal, de pe taramul nostru cela antic balcanic (basileu/’conducator suveran si pamantean’) … NU ARE NICI O LEGATURA si ESTE COMPET DIFERIT … de cel de ‘rege uzurpator si strain’ insusit de catre unii STRAINI de NEAM de pe acest TARAM, in epoca de trista amintire dintre 1881-1947.
  Asadar, ROMANIA nu este GENERICA … ci doar CONTINUA ca TARAM si POPOR, condusa fiind, din Antichitate si pana ASTAZI, majoritar in timp, de catre conducatori SUVERANI si PAMANTENI.
  Deci o ROMANIE PAMANTEANA condusa DOAR de catre SUVERANI PAMANTENI … si nu ‘generica’ condusa doar de catre straini (conform constitutiile pe care au vrut sa le impuna sa si le ‘carpeasca’ acestia NEAMULUI nostru).

 52. Charlie pupincurist de sifoane, escroci, Editat si corupti. Toata ziua canta melodia preferata: Ona-ni, ona-na !

 53. De altfel … contemporanii cu geto-dacii in epoca antica … vezi Fontes-historiae-dacoromanae-I [de la Hesiod/(750-650 BC) la Itenerariul lui Antoninus/218 AD] … grecii, precum si unii dintre romani ne-au numit conducatorii drept BASILEI/BAZILEI in peste 32 de citari. Tot in acea epoca, dar tarziu, romani precum Trogus Pompeius/(sec. I BC, gal de origine), Horatiu/(65 BC – 8 AD), Suetoniu/(69-130 AD), Florus/(70-140 AD), ne-au numit conducatorii drept REGI [vreo 5 citari/3 despre Cotiso, 1 despre Rubobostes si 1 despre Roles]. Tot in acea epoca, Fronto Cornelius Marcus/(100 – 170 AD), in Epistulae, il numea pe Scorilo drept … „Scorylo, dux Dacorum”.
  De abia mult mai tarziu/dupa anii 300 AD … vezi Fontes-historiae-dacoromanae-II [de la anul 300 AD la anul 1000 AD] … romanii si bizantinii ne-au numit conducatorii nostri drept ‘regi’, pierzand (intr-o traducere doar aproximativa greaca veche-latina) insa semificatia de baza a termenului (cea de venita direct de pe filiera straveche balcanica de tip PIE/1500 BC, cea de tip ‘basileu/bazileu ca un ‘conducator suveran si pamantean’).
  De fapt, in tot timpul cuceririi romane/(106-271 AD), conducatorii nostri (in special Burebista si Decebal) au fost numiti doar dupa nume, si nu dupa titlu.

  DEH … ISTORIA BAT’O VINA. Cea REALA (concreta si obiectiva, si din epoca respectiva/dpv. documentar). Si nu cea ULTERIOARA … CONTRAFACUTA/ca traducere.

 54. Cati DOMNI si DOMNITORI/ca titulatura … existu in lume in 1881? Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … existau in Europa in 1881 ?
  Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … mai existau in Europa in 1947 ? Cati conducatori de republici … existau in Europa in 1948 ?

 55. Cati DOMNI si DOMNITORI/ca titulatura … existu in lume in 1866 sau 1881? Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … existau in Europa in 1881 ?
  Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … mai existau in Europa in 1947 ? Cati conducatori de republici … existau in Europa in 1948 ?

 56. Cati DOMNI si DOMNITORI/ca titulatura … existu in lume in 1866 sau 1881? Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … existau in Europa in 1881 ?
  Cati ‘regi straini de neam’/ca titulatura … mai existau in Europa in 1947 ? Cati conducatori pamanteni de republici … existau in Europa in 1948 ?

 57. Romanii sunt îngrijorați de situația actuala a țării intrebandu- se cat mai tine comunismul in România ???? Gata tovarăși. Suntem dupa ,,cortina de fier” . Trupele rusesti nu vor mai intra niciodată in România ca ,,eliberatori” . Sferele de influența s- au schimbat. Suntem integrați in UE si NATO . Datoria guvernamentală a României a ajuns la 50,1 % de la 48,7 % in Aprilie 2023. România se împrumuta la cele mai mari dobânzi cu sume uriase amanetand viitorul copiilor si nepoților nostrii din cauza managementului defectuos si inconștient a celor care ne conduc, guvernul si in măsura atribuțiilor , Președintele țării. In Ministere situația este identică. SUA și UE trebuie sa isi clarifice poziția fata de un aliat fidel ca România dar care nu poate performa economic ca sa poată avea o contribuție mai consistentă la eforturile Aliaților , mai ales dupa noua strategie a SUA de a ajuta numai statele din Europa care dovedesc precum Polonia ca vor avea Armate , 300.000 trupe si vor aloca fonduri suficiente pentru propria înarmare. Accentul pus de SUA va fi pus pe țările din flancul estic printre care si România. Obiectivul SUA va fi de a avea aliați capabili care sa permită acesteia sa se concentreze asupra Chinei fara sa- si compromită interesele de Securității Europa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.