O veste bună pentru iubitorii muntelui

Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului (APNMM) a obţinut omologarea celor 27 de trasee turistice montane din cei mai vechi munţi din România şi a început luna aceasta procedura pentru certificarea unui nou traseu.

Directorul APNMM, Viorel Roşca, a declarat pentru Agerpres că noul traseu are o lungime de 12 kilometri, va pleca din zona mănăstirii Celic-Dere şi se va opri în satul Alba.

„Munţii Măcinului reprezintă o sinteză floristică a două continente, iar acest traseu este o sinteză peisagistică şi floristică a tot ceea ce înseamnă Munţii Măcinului. Altfel spus, este o concentrare nemaiîntâlnită, un tărâm de basm izolat, plin de bogăţie în ceea ce priveşte biodiversitatea”, a apreciat directorul Roşca.

Noul traseu turistic străbate două rezervaţii naturale mai puţin cunoscute, Edirlen şi Carasanteche, în zonă aflându-se şi cetatea Edirlen.

„Este o cetate din secolul VIII e.n. care făcea legătura dintre Aegyssus, Tulcea, şi cetăţile din nordul Dobrogei, Noviodunum, Troesmis”, a mai spus directorul APNMM.

Viorel Roşca a menţionat că doreşte să promoveze turismul şi în această zonă a parcului naţional în condiţiile în care este mai puţin favorizată, ca urmare a poziţionării geografice.

„Acolo există o armonie între om şi natură şi-i invităm pe cei interesaţi să descopere comunitatea şi natura”, a menţionat directorul Roşca.

Cu cele peste 3.450 de specii de floră şi faună, dar şi cu suprafeţe importante de vegetaţie stepică, Parcul Naţional Munţii Măcinului, declarat Rezervaţie a Biosferei în anul 1998, este singura zonă din Uniunea Europeană unde ecosistemele specifice zonei de stepă se întâlnesc alături de păduri submediteraneene şi balcanice.

Munţii Măcinului au o deosebită importanţă între formaţiunile muntoase din România, fiind cei mai vechi munţi din ţara noastră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Vorba doamnei Rovana Plumb,fost ministru al mediului si schimbarilor climatice in cabinetele Ponta 1 si Ponta 2 :”ca sa protejez mediul din Romania,mi-am imatriculat masina in Bulgaria”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.