Operațiunea „Foc de artificii”: ploaie de dosare și confiscări

Polițiștii au constatat, în ultima săptămână, peste 300 de infracțiuni privind legalitatea operațiunilor cu articole pirotehnice, au aplicat peste 40 de amenzi și au confiscat aproape opt tone de materiale, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii”.

„În perioada 22 – 28 decembrie a.c., polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au continuat să acționeze pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Polițiștii au organizat aproape 800 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 210 persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 324 de infracţiuni și au depistat 309 persoane fizice şi juridice neautorizate, față de 331 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 7.982 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 200.000 de lei și a fost retrasă o autorizație de comercializare, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.600 de lei”, arată IGPR într-un comunicat.

Poliția mai precizează că pentru protejarea copiilor și tinerilor cu privire la implicarea în eventuale evenimente cu articole pirotehnice, polițiștii au desfășurat 123 de activități de informare în școlile din țară.

Reprezentanții IGPR reamintesc totodată că, în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-șef de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Le vand romilor prin magazinele politiei si dopo,se pun pe cumparatori cu amenzi!E clasic!

  2. Locuiesc intr-un oras de provincie din categoria mijlocie(cca 120.000 locuitori). Din ciclul lupei impotriva comerializarii petardelor, politia locala a comunicat descoperirea unui batran de 71 ani care avea trei artificii a zece focuri, achizitionate de la o persoana necunoscuta, retinut si predat politiei nationale pentru dosar penal. Am fost azi in piata si ce am observat: pe langa traditionalii ofertanti de euro, dolari, aur, telefoane, cupoane, bilete, apoi tigari, tigari, tigari, sunt si Editat cu petarde, pocnitori, artificii……………

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.