Orban vrea să schimbe regulile jocului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat, joi, ministrului Justiţiei Tudorel Toader să trimită către CSM toate dosarele candidaţilor înscrişi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, pentru ca reprezentanţii Consiliul să dea aviz şi apoi preşedintele Klaus Iohannis să facă numirea.

„Am văzut că Tudorel Toader este vedeta acestei proceduri. Numirea procurorilor DNA să fie făcută de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), nu de către Ministerul Justiţiei. Îi cerem lui Tudorel Toader să trimită toate dosarele candidaturilor şi CSM să decidă, prin acordarea avizului CSM acelui candidat pe care CSM în consideră cel mai bun. Nu spune nicăieri în lege că ministrul Justiţiei nu poate să lase la latitudinea CSM desemnarea candidatului care să transmită nominalizarea preşedintelui pentru numirea în funcţie. Lăsarea la latitudinea CSM a candidatului poate să confere mai multă credibilitate candidatului şi să îndepărteze toate suspiciunile legate de deciziile care să aibă în spate argumente profesionale”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă joi la sediul partidului, potrivit mediafax.ro.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA au susţinut, joi, interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă.

Potrivit articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Si eu solicit lui Orban sa vina sa-mi bata covoarele si sa spele geamurile. Acu` oricine poate cere orice oricui. E dreptul lui sa ceara. La cate prostii a spus, una-n plus nu mai conteaza. Ce ma mir e ca nu l-au buciumat pana acum din fruntea haitei de maidanezi numita pompos PNL.

  2. singurul joc pe care-l ştie la perfecţie manelistul ăsta, e gioco di mano…

  3. Ludovic Orban, m-ar bate Dumnezeu sa zic ceva rau de tine, deoarece la nevoie ai fost saritor si ajutator…?! Si totusi, sunteti adversari nu dusmani. Si mai apoi de unde scoti din tine atata venin, ura si dusmanie, mai nene ! Esti chiar „orb..” incat sa nu dai nicio sansa bunului simt politic al respectului valorii in adversitate ?! Ce crezi ca politica a inceput si se termina cu tine si bruta Plavana, nataraul-ageamiu, mereu suparat, precum vacarul-ciobanul pe sat…?! Fii mai rezonabil, iti va sta mult mai bine si te ajuta, iti spun cu toata onestitatea.

  4. Bah, din pacate, ca lider al OPOZITIEI l-as fi preferat pe Gigi Becali. Macar era simpatic.

  5. E pe tipicu intelectualilor …. Regulile e bune numa ca cand ii avantajeaza sau asa cred.
    Va mai adceti aminte ca in1922 se straduiau sa reduca puterile presedintelui ca nu cumv Iliescu sa faca nu stiu ce? Ei bine in 1996 se alese Milu ala care a demis premierul Radu Guvernu si l-a pus pe Mugurel Benerescu. Ca acu presu era de partea buna … Fortei!

  6. orban un descreerat care nu respecta legile unde ne-ar duce el daca doamne fereste ar ajun ge cineva in acest stat

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.