Părintele Vlad Pimen: „Unde nu e iubire, e frică de moarte”

 Jurnalistul Adrian Artene a poposit la începutul săptămânii trecute în, poate, cel mai plin de iubire loc de pe Pământ, inima Muntelui Athos, în curtea Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac. Aici, preț de 80 de minute, și-a dat voie să simtă, să asculte, să înțeleagă, pentru a putea da mai departe către publicul „Altceva cu Adrian Artene” esența vieții, așa cum este ea înțeleasă într-u credință de Părintele Vlad Pimen, Starețul Locului.

„Credința-i moartă fără iubire!”

Discuția celor doi s-a desfășurat lin atingând teme care țin de viață și de moarte, însă de fiecare dată, fără echivoc, iubirea devenea numitor comun.

„Dumnezeu este același tot timpul. El simte aceeași dragoste față de noi, vine în întâmpinarea noastră, este alături de noi tot timpul, dragostea lui nu scade niciodată, dar totul depinde de noi, de starea noastră. Orice rugăciune pe care o facem să se încheiem așa: „Să fie Doamne după voia Ta!”, spune Părintele Pimenși completează:

„Totul vine din iubire. Iubirea asta cuprinde totul. Noi spunem că trebuie credință, că trebuie cutare… Da! Dar credința-i moartă fără iubire. Pentru că iubirea asta te pune să pui în practică toate faptele. Și atunci, de asta iubirea… Cum spune acolo la Sfânta Scriptură: acum rămân acestea trei credința, nădejdea și dragostea. Iar dragoste e mai presus decât toate”.

  

Cine este părintele Pimen Vlad

Părintele Pimen Vlad,  starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, s-a născut în 1970, în comuna suceveană Cornu Luncii, din părinți creștini, care au avut nouă copii. Este, de metatie, de la Mănăstirea Sihăstria.

În 1993, a plecat în Muntele Athos. Și despre călugărie, și despre ajungerea în Sfântul Munte, părintele spune: „M-a luat Maica Domnului de mână și m-a adus” – recunoscând în toată viața sa ajutorul și mijlocirea Maicii Domnului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. frica-i de la diavol. cei caroara nu le este frica sunt un pericol pentru sistemul demonic al „existentei”. prin frica se hranesc cu energia noastra si ne tin intr-o inchisoare perpetua: „sufletul lacom de „cunoastere” va renaste la infinit”- ouroboros…sufletul lacom de cunoastere este atunci cad experienta traita este stearsa pentru ca tu, Suflete, sa nu stii cine esti. astfel te vei intoarce pentru a trai la infinit suferinta si sacrificiul.

  2. De ce i-ar fi frica omului de moarte daca e conștient că într-o clipă i se termina zilele? Personal, nu am nicio frica, pentru că, nu mai am nimic de pierdut, cât despre copii, e o grija și nu frica.

  3. Bună ziua,
    Părintele Vlad Pimen este născut în Cornu Luncii singura localitate care-și respectă cu adevărat
    Eroii Neamului Românesc și pentru a nu fi uitați a construit ceva unic în România.
    Pe de altă parte localitatea este celebră și datorită lui Mihai Eminescu cel mai mare patriot al neamului!
    În cele 8 variante la Doina (și chiar în poemul La Arme, deoarece Cornu Luncii a făcut parte din
    Bucovina răpită la 1774-1775 de către obrăznicăturile de hasburgi cu complicitatea dregătorilor otomani și țariști

    mituiți) există o strofă care începe cu: Din Boian în Cornu Luncii…, două localități (pline de români la 1850, la nașterea marelui Eminescu) care după circa 3 decenii când a scris Doina și La Arme, se pricopsiseră cu de toate!
    Detalii:
    https://dargeom.blogspot.com/p/vlad-pimen-nu-i-razboiul-nostru.html
    https://dargeom.blogspot.com/p/mihail-eminescu-scutul-neamului.html
    https://www.youtube.com/@GeomDAR

    27 Feb 2024 Geom

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.