Peste 58% din absolvenţii de liceu, utilizatori experimentaţi şi avansaţi de calculator

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, peste 58 la sută dintre absolvenţii de liceu au obţinut, la proba de evaluare a competenţelor digitale de la bacalaureat, calificativele de utilizator experimentat şi utilizator avansat.

Din totalul celor 120.905 candidaţi înscrişi la această probă, au absentat 3.525, iar cinci au fost eliminaţi din examen.

Calificativul utilizator experimentat l-au primit 36.102 (29,86%) absolvenţi, în timp ce alţi 34.837 (28,81%) au intrat în posesia calificativului de utilizator avansat.

Totodată, 33.502 (27,71%) absolvenţi au obţinut calificativul de utilizator mediu, iar 12.348 (10,21%), cel de utilizator începător. Alţi 586 (0,48%) dintre participanţi nu au primit niciun calificativ.

Pe 30 iunie, încep probele scrise, cu examenul la Limba şi literatura română. Pe pe 1 iulie urmează proba la Limba şi literatura maternă, respectiv proba obligatorie a profilului, pe data de 2 iulie. Pe 4 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12.00 – 16.00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.