Petiţie adresată BEC pentru reluarea alegerilor în Stuttgart

După ce au aşteptat în faţa secţiei de votare ore în şir pentru putea vota, acum cer reluarea alegerilor. Aproape 90 de persoane au transmis o petiţie către Biroul Electoral Central cerând să fie reluate alegerile în Stuttgart, potrivit hotnews.ro

În cadrul documentului, ei fac demonstraţia matematică a faptului că “cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numărul de circa 5.000 de persoane prezente la secţia de vot”.

Conţinutul integral al petiţiei de la secţia de vot Stuttgart, Germania:

“Către Biroul Electoral Central,

În cadrul alegerilor electorale pentru alegerea Preşedintelui României din data de 2 noiembrie 2014 în Stuttgart, Germania, dorim să vă semnalăm faptul că cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numărul de circa 5.000 de persoane prezente la secţia de vot.

Demonstraţie matematică:
orar de vot: 7.00-21.00 = 14 ore = 840 minute
1 persoană are nevoie de 1,5 minute să voteze
840 minute : 1,5 minute = 560 persoane care pot vota la un membru al comisiei de votare
=> 560 persoane x 5 persoane din comisia de votare = 2800 persoane care reuşesc fizic să voteze, ceea ce este mult sub numărul persoanelor prezente

Astfel solicităm reluarea alegerilor în Stuttgart şi pentru turul 2 să fie mai multe persoane (cel puţin 20) în comisia electorală.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.