Tomac. Fratele Ursulei von der Leyen, licență pentru asigurări pe piața din România

Eugen Tomac a vorbit despre subiectul legat de fratele șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Hans Holger a ajuns la conducerea celei mai mari companii de jocuri de noroc din România. A fost numit anul acesta în poziția de președinte și a reușit să ducă firma și pe piața asigurărilor din România, după ce doi jucători care au dominat piața au dat faliment în doar doi ani.

Chiar dacă o cunosc pe Președinta Comisiei Europene, nu am avut vreodată vreun asemenea dialog, deci n-aș putea să mă pronunț, a spus europarlamentarul.  ”Cert este un singur lucru. Că piața de asigurări din România a fost prost protejată. Că prăbușirea unei companii care a paralizat pur și simplu piața de asigurări din România ridică multe semne de întrebare, și, practic, lasă un gol. Vom vedea la sfârșitul zilei, dacă, metaforic vorbind, evident, acest gol și prezența altor actori mari confirmă vreun scenariu pe care nu avem de unde să-l știm, decât să bănuim, și evident că chestiunea jocurilor de noroc a devenit o problemă socială extrem de serioasă, pe care, din păcate, politicienii o tratează superficial încercând să mimeze preocuparea. Aici lucrurile sunt extrem de grave și ele trebuiau tranșate de mult prin prevederi legale exprese care să protejeze cetățenii expuși de acest fenomen. Vom vedea dacă fratele dumneaei va veni în România, va fi implicat”.

”Nu am alte elemente, dar evident că este dreptul dumneavoastră și inclusiv al politicienilor care vor să afle mai multe, au instrumente legale. Eu, în Parlamentul European, parlamentarii români sau politicienii români în Parlamentul României, pentru ca ASF-ul este în subordinea Parlamentului României, din câte știu eu și nu invers”, a declarat  Tomac.

Acordarea unei licențe de vânzare a asigurărilor auto din România unei companii conduse de fratele președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stârnește îngrijorare la Bruxelles.

„Eazy Asigurări”, subsidiară a gigantului european al jocurilor de noroc Superbet, a șocat experții la începutul acestei luni, când i s-a acordat licența de a vinde asigurări auto de către autoritatea română de reglementare a asigurărilor ASF, împotriva așteptărilor majorității experților din industrie, scrie rgnpress.ro.

Superbet, una dintre cele mai mari companii de jocuri online din Europa specializate în tehnologia pariurilor, are o cifră de afaceri anuală de 1,1 miliarde de dolari. Compania a anunțat numirea lui Hans-Holger Albrecht, fratele Ursulei von der Leyen, ca președinte în februarie, ceea ce a coincis cu un plan de expansiune globală.

Susținut financiar de compania americană de administrare a activelor Blackstone, intrarea Superbet pe piața asigurărilor din România vine după ani de intrigă financiară și politică din sector care au culminat cu plecarea forțată a uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din țară, Euroins, după ceea ce ea a pretins că ar fi o campanie de hărțuire a ASF.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

  1. Euroins este o afacere mafiota, in spatele careia nu m-ar mira sa aflu in viitorul apropiat ca se afla ‘Ndrangheta sau Triadele chinezesti, de exemplu. Cum nu m-ar mira sa aflu aceleasi lucruri nici despre Blackstone, de altfel.

  2. Tarziu Tomac ai auzit si dat pe goarna. Cartile sunt facute cu ceva timp in urma.

  3. Mai bine, ca roman, ar trebui sa te intrebi nu ce s-a intamplat cu Euroins, ci ce s-a intamplat cu companiile romanesti din piata (de asigurari), bagate in faliment de ASF, carora ASFul nu le-a dat timpul permis de lege sa se redreseze, prin aducerea unor indicatori PRUDENTIALI in limitele prevazute de norme.

  4. URSULA IL SANTAJEAZA PE CIOLACU CU JOCURILE DE NOROC??? DA EL BANI DE LA EL, CAND CERE URSULA? COVRIGARI FARA CREIER CARE SE CRED NEMURITORI

  5. Chiar nu pare conflict de interese şi corupţie de tip America de Sud!

  6. Toata lumea asta din trecut, prezent si in viitor este construita pe cumetrii. Sistemul politic nu conteaza. Poate fi sclavagism, feudalism, capitalism sau comunism. Ce se schimba sunt cei care detin haturile puterii. Conservatori, liberali, democrati, socialisti, comunisti, marxisti, anarhisti, nazisti, neonazisti toti o apa si un pamant. Esenta consta in natura umana. Sunt milioane daca nu miliarde de exemple.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.