CSAT – Piloți de F16 din Ucraina, antrenați în România

Piloți de F16 din Ucraina, antrenați în România. În cadrul ședinței CSAT de astăzi a fost analizată și implicarea României într-un proiect transatlantic nou, și anume crearea în țara noastră a unei facilități de instruire a piloților pentru operarea avioanelor F-16, arată un comunicat oficial

În document se mai arată că,  împreună cu alți aliați și cu compania care proiectează acest avion de luptă, va fi creat, în România, un hub regional pentru antrenamentul piloților care vor zbura pe aceste avioane.

Aici vor fi pregătiți piloții români care operează aeronave F-16, urmând ca facilitatea să fie deschisă ulterior și participării piloților din statele aliate și partenere NATO, inclusiv din Ucraina.

Acest hub regional de instruire va acoperi cerințele de pregătire din partea aliaților și a partenerilor regionali, ceea ce va conferi României poziționarea ca lider regional în domeniul instruirii piloților F-16, contribuind astfel la creșterea coeziunii, demonstrarea unității și întărirea posturii de descurajare și apărare euroatlantică.

 

Rusia: politica externă a României nu e chiar independentă

Coincidență sau nu, într-un articol publicat de gazeta rusă Izvestia și publicat ieri de cotidianul.ro, Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, preciza:

 Jurnalist Izvestia: În Occident, România este acum considerată ca o posibilă bază pentru pregătirea piloților Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv pentru pilotarea F-16…

Valery Kuzmin: România este deja o bază foarte reală pentru desfășurarea a peste 3 mii de americani, precum și a câteva mii de militari din alte țări NATO . Se știe că în 2016 în România (la Deveselu), baza strategică de apărare antirachetă a SUA a fost prima pusă în serviciu de luptă. În ceea ce privește posibilitățile de pregătire a piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16, acest lucru este încă în îndoială, deoarece Bucureștiul a achiziționat abia recent acest tip de avioane de luptă din Portugalia și apoi din Norvegia și aproape că nu are deja potențialul necesar. Totodată, aici a fost anunțat public că instructori militari români vor participa la programul de pregătire Interflex pentru personalul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei dislocat în Marea Britanie“ .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

22 de Comentarii

 1. Rromînika iEducată, varianta complet aeriană… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Rromînika N-ARE EA CHILOȚI păntru F-16, da’ să mai și pregătească păntru alții!
  Apoi, Ukraina nazistă NU E PARTENER N.A.T.O.! Ukrainenii nu au ce căuta pe teritoriul Rromînikăi!
  Partener N.A.T.O. e, par igzamplu, Columbia! N-ați știut? Aflați acu’, chiar dacă ‘zda Joiană Mircică Puy di Secu’ ot Dăbuleni a „uitat” să vă spună și vouă! Aveți grijă, dacă Columbia începe un război cu Venezuela, la instigarea Marelui Lickurici sorbitor mondial dă petroale: p’în Articolu’ 5 veți fi trimiși carne-dă-tun pă frontu’ columbian! …măcar d’-acolo vă veți alege cu ceva coke colombiano-amerlok, că pă frontu’ ukrainean unde vă va trimite în toamnă vă alegeț’ „dăcît” cu cîte un glonț în tărtăcuță……[Rumburak]
  https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49188.htm

 2. Baaa, ai facut referendum sa poti lua hotararea cu acceptul cetatenilor romani din Romania? Cum isi permite plavanul sa faca de capul lui ce I se scoala sau viseaza? Ba jagardea, daca va cadea avioane peste cetateni sau casele lor, platesti tu?

 3. Pas cu pas se executa intreg planul european de refacere a Imperiului .Parcursul este tot mai evident si usor de vazut de cei care au o minimala forta a intelegerii . UE este cistigatoarea .UE se federalizeaza , se reinarmeaza , isi reface toata legislatia , isi mareste numarul aliatilor , isi dezvolta forta NATO european prin primirea de noi membri , se decupleaza total de Rusia , ofera Ucrainei cu ajutorul SUA armament si nu in ultimul rind va reface de la zero Ucraina .Industria de armament europeana inlocuieste Rusia in vinzarile la nivel international si toate natiunile din Europa nonUE se vor imbulzi sa intre in Uniune .Cine ar fi crezut ?

 4. Ce treabă are ambasadorul rus cu ce facem noi. Dacă România va fi un hub pentru antrenarea piloților, propun ca atunci când se vor instrui piloții ucraineni să fie invitat și rusul ca să nu se mai obosească să urmărească știrile.

 5. (editat) asta vrea cu orice preț să intrăm în conflict cu Russia!…
  În caz de război(editat) își ia (editat) si dunga cu Globaljet în argentina!…
  De ce Argentina, păi acolo s-au refugiat mulți etnici de-ai lui…

 6. holanda si danemarca sunt deja titulate cu antrenarea, care trebea san ceapa deja an iunie, care nu an ceput.

  iar mancati chachat cu polonicu, ardevar focu de tatari si khazari goy de teleorman. Ati distrus o tara si un popor, camas pa mormantu vostru. Nu sacapti de plutonu de executie cu neamu vostru, cai mare pacat sa scapati.

  toata europa stie deja ca sunteti roma, si fug de voi pa unde va aciuiti. Darar ciuma paste neamu vostru de tatari de teleorman. Loati material de la NGO urile lui soras, sa va distrugeti tara, ardevar aburu chachatului de scursuri subhumane fara creer.

  „lasa ba ca noi nu suntem roma”, „aia sunt roma, nu noi”. „Noi locuim doar an roma_niea”. Camas an creerii vostri de „pressa libera” ce vati phutut tara, copiii, familia si batranii. Va sa miuie vestul cu vor ei.

 7. Demenții ăștia de la guvernare trebuie sa dispară și pt că nu se gândesc decât la binele ucrainei adică distrugerea României

 8. Gica și Elena Popa, ce câștigă România prin acest lucru? Ungurii, polonezii, negociază orice. Am ajuns asemenea unei țări bananiere, executăm și iar executăm ordine. Probabil că, după sacrificarea ultimului ucrainiean se va trece la sacrificarea ultimului român. Pacea nu aduce bani așa mulți cum aduce războiul. Facturile sunt plătite de proștii care nu au un învățământ decent și nici servicii medicale adecvate mileniului trei. Poate că doar un război mondial, cu miliarde de victime, mai poate trezi omenirea din delir…

 9. Dacă ambasada barosanului de peste baltă a dat ordin să se antreneze piloții ukrainieni în România, ordinul se execută, nu se discută. Instruirea piloților de către experimentații instructori români este o garanție a bunei pregătiri a acestora pentru a pilota F-16. E drept, va fi greu pentru armata rusă să știe cu precizie dacă avioanele F-16 care vin în contra ei sunt pilotate de ukrainieni sau de militari aparținând altor nații, dar asta e altă poveste care s-ar putea să dea mari probleme țării în care se antrenează ukrainienii. Conducători așa de curajoși, deciși și capabili ca cei pe care îi avem în prezent, n-am avut niciodată noi românii. Mai toți de-a lungul istoriei au manifestat o anumită precauție în relația cu colosul rus. E drept, nici nu aveau avioane F-16 second hand cumpărate la a treia mână cum avem noi acuma.

 10. Nimica nou În 1939 conducerea României spunea poporului că poate fi liniștit deoarece avem garanția frontierelor dată de Franța și Anglia. În 1940 când au vrut să-l pupe în dos pe noul jupan s-a spus Nein, întâi rezolvati-va problemele cu vecinii!! -Cum mâine fuhrer ? -Dați la fiecare ce teritorii cere. Au dat la toți vecinii cu excepția Iugoslaviei,care nu a cerut nimica, primind și trupe germane în țară. În primăvara lui 1941 am „fost de acord” ca trupele germane de pe teritoriul românesc să atace Iugoslavia. În 21 iunie 1941 mareșalul Antonescu a ordonat atacarea URSS, explicând poporului și armatei ca alături de invincibila armată germană, sub conducerea providențial a fuhrerului vom lupta până la distrugerea bolsevismului. Am continuat „cruciada împotriva comunismului” până la 23 august 1944 când regele a anunțat poporul și armată că am încheiat pace cu Națiunile Unite alături de care vom lupta cu bestia Nazistă. De fapt am încheiat armistițiu ( am capitulat necondiționat) în 11 septembrie 1944 la Moscova. În 1946 după alegerile ( despre care după 1990 ne-a spus că au fost fraudate ) regele, în tradiționalul discurs tinut la deschiderea lucrărilor Parlamentului, regele a menționat colaborarea dintre viteaza armată română și gloriosul ostaș sovietic.

 11. E ordin American pe care Colonia il executa. Ca sa omoare rusii….Pai nu e mai bine sa bage rusul o Nucleara peste Colonie? Ce, s – ar dupara Americanul si ar lovi nuclear Rusia? Nu cred, Americanu nu e prost, stie ca daca da el cu Nucleara, da si Rusul…

 12. Presedintele Iohannis de azi,REPETA GRESALA FATALA din anii 1940-41 a Maresalului Ion Antonescu,care a „permis si adus” in Romania trupele germane a lui Hitler,cu baze staționare permanente pentru instruirea si dotarea soldatilor romani. De aici si pana la atacarea Uniunii Sovietice din iunie 1941 a fost numai un PAS,cu consecinte dezastruoase pentru Romania urmatorilor 50 de ani. Azi,cand NU NE ATACA NIMENI la granite,Romania lui Iohannis se pregateste in comun cu armata Ucrainei pentru RAZBOI cu Rusia. Ce consecinte si foloase are Romania din colaborarea cu DICTATORUL-nazist Zelenski !??.

 13. Foarte bine, ca din Romania aceste avioane pot ajunge si mai repede pe linia frontului decat din Polonia spre exemplu. Se antreneaza baietii pe cele 17+32 de F16 ale noastre, plus ce vor mai primi si ei, si din cand in cand vor sarii gardul in Ucraina transformand antrenamentul intr-unul cu tinte reale. Ia cu lamaie, Putine! Luați și voi, talambi trolaci.Dar sa vi se aplece potăilor.

 14. Cat timp fac asta ca sa impinga orcii inapoi catre Siberia, e ok.

 15. In sfarsit o decizie buna luata de CAST, cu ocazia asta o sa avem si noi piloti antrenati mai multi pe F-16 si facem si noi mai mult pentru NATO, ca prea asteptam sa ni se faca totul de-a gata.

 16. Asa a decis….otanu’? …sa se instruiasca in Romania pe avioanele lor pana sunt in garantie….plat it’s tôt de Romanica

 17. Fake news! Bauer a zis ca f16 dupa „ofensiva” adica la pulivara.

 18. Se vor antrena să îngrașe cernoziomul lu’ BlackRock, Monsanto, Cargill, care oricum e deosebit de GRAS !
  Doar clona t.a.m.p.i.ț.i.c.ă care (!) tastează in cascadă cu nick-uri furate la 23:27, 23:28 și 23:30 nu știe ca F-16 e o rablă proiectată acu o jumate de secol…?

 19. Mare (editat)-JEG,asta cu postarea de la (23,27)-(23,28)-(23,30)!!. Asta nu stie ca toata Ucraina de azi a fost vanduta la evrei de dictatorul-nazist Zelenski,pentru infiintarea Marelui ISRAEL-2 in Europa.

 20. Baza de antrenare a fost confirmata: Campia Turzii.
  Cum americanii au dreptul sau isi asuma dreptul sa atace preventiv, cam asa are dreptul si Rusia sa atace preventiv.
  Cam tampiti sunt romanii ca se lasa implicati in razboiul altora. Sincer, mari idioti si tradatori PSD+PNL.

 21. RO ultima natiune a Europei o colonie a drogatilor ,criminalilor pedofililor si hamalailor amerloci ,speram ca acel general rus care a promis ca se va ocupa de RO se va tine de cuvint si v a umbla la butoane God bless Russia and glory for russian army

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.