În conținutul dreptului său la replică, Rădulescu Mariana Lucia a strecurat câteva ”șopârle”, dar și jumătăți de adevăr. Să le luăm în ordine. Iată ce spune directoarea adjunctă de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș – CJAS Tm: ”Nu mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și nici cea de inculpat în nici un dosar penal aflat, în prezent, în instrumentarea vreunei unități de parchet din România, context în care afirmația potrivit căreia sunt cercetată penal este neadevărată și lipsită de suport probator”. Dovada, de mai jos, spune altceva:
- ”Prin ordonanța din data 28.07.2020, emisă de organele de cercetare penală ale poliției judiciare , din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara – Biroul de investigare a fraudelor, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”falosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, constând în aceea că în perioada 2015-2017, numita Rădulescu Mariana Lucia, a ocupat funcția de director executiv în cadrul Direcției Relații Contractuale – CJAS Timiș, iar din acestă poziție având atribuții specifice în ceea ce privește negocierea , contractarea, derularea și încetarea contractelor cu furnizorii de servicii medicale , monitorizarea derulării contractelor cu SC Real Farm SRL, având ca reprezentant legal pe numita Doboșan Camelia Liliana, care este rudă de gradul II(soră) cu numita Rădulescu Mariana Lucia”….Nr dosar poliție: 3257341/21.07.2020. Număr unic dosar: 5472/P/2020.
În dreptul la replică solicitat, directoarea Rădulescu spune, dar nu dezvoltă : ”Prin Ordonanța de clasare emisă la data de 09.11.2022, emisă în Dosarul nr. 5472/P/2020, s-a dispus clasarea cauzei penale”.
– Ordonanța de clasare a fost întocmită de procurorul din dosar – Corogean Cristian și avizată de Pelmuș Ciprian Ionuț, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, și a fost luată pentru că fapta de care era acuzată directoarea s-a prescris și nu pentru că procurorii ar fi constatat nevinovăția doamnei Rădulescu. Pedeapsa în acest caz era cuprinsă între 1 și 5 ani de închisoare. (Conform Codului de Procedură Penală, la împlinirea termenului de prescripție, lucrarea se clasează)
Mai spune directoarea Rădulescu că ”În ceea ce privește așteptarea soluțiilor pronunțate de instituțiile statului, la care se face referire în articol, de menționat și finalizarea controlului efectuat de ANI , în acest sens fiind întocmit Raportul de evaluare al ANI în Dosar nr. 31673/A/II/27.07.2016, soluționat la data de 09.07.2020(!!!), cu dispunerea clasării.
- Raportul a fost întocmit după 4 ani(!!!), de la data sesizării,cu dispunerea clasării, dar, în același timp, ANI notează în raportul său:”Totodată prin adresa nr. 19209/G/II/09.07.2020 au fost transmise către Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara documentele din care reiese posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală”. Deci, clasare administrativă, dar trimiterea documentelor către procurori.
Directoarea Rădulescu Mariana Lucia este, acum, în vizorul procurorilor de la DNA, Serviciul Teritorial Timișoara. Pe numele ei a fost depusă, de către conducerea CJAS Timiș, o plângere penală în care este acuzată ”pentru fapte ce constituie infracțiunea de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații”. Plângerea a fost înregistrată la DNA în data de 17.03.2023.
-credem ca astia 2 se cunosc
si ne-au luat ostatici.