PNL acuză PSD că intenţionează să-i racoleze parlamentari

Două declaraţii date vineri de doi fruntaşi social-democraţi par să confirme acuzaţiile PNL. Care este acum raportul de forţe în Parlament. PSD a racolat în trecut la greu de la PDL.

Liberalii acuză

PNL aduce acuzaţii grave foştilor parteneri de la guvernare, şi anume că încearcă să-i racoleze parlamentari. Drept urmare, a fost emis vineri după-amiază următorul comunicat de presă:

„Departamentul de Comunicare al Partidului Național Liberal a fost abilitat să facă următoarele precizări:

Partidul Naţional Liberal a luat la cunoştinţă faptul că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL.

Informaţiile sunt confirmate de reprezentanţi PNL, care au fost contactaţi în acest sens de către liderii PSD.

Partidul Naţional Liberal condamnă aceste practici şi este dezamăgit de faptul că, în 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice începutului anilor ’90.

De asemenea, astfel de încercări sunt dovada clară a disperării social-democraţilor care, în încercările lor de a destabiliza PNL, s-au lovit de credinţa comună şi de ataşamentul fiecărui liberal faţă de partidul pe care-l reprezintă”.

Fum fără foc nu iese

Evident, din cealaltă parte au fost negate acuzaţiile liberalilor. Un senator PSD, Georgică Severin, a făcut o declaraţie ciudată la Antena 3, o declaraţie care, involuntar, confirmă acuzaţiile PNL. Georgică Severin a afirmat, nici mai mult, nici mai puţin că, la alegerile din 2012, liberalii „nu au avut candidaţi care să acopere paritatea de 50% – 50% pe listele USL şi drept urmare ar fi împrumutat candidaţi de la PSD”. Lucrurile nu stau chiar aşa. În primul rând pentru că paritatea a fost valabilă doar pentru colegiile ocupate de PDL şi UDMR. Iar în ceea ce priveşte „împrumuturile”, nu au existat astfel de situaţii, pentru că doi sau trei foşti PSD-işti cu ani în urmă, trecuţi între timp la PNL, nu reprezentau un „înprumut”.

O altă declaraţie se pare că ar confirma temerile PNL. Numărul doi din PSD, Liviu Dragnea a declarat că actuala coaliţie de guvernare încearcă să ajungă la o majoritate de 60% în Parlament. O astfel de majoritate nu se poate realiza fără racolări.

La ora actuală, viitoarea coaliţie de guvernare are 55,69% în Camera Deputaţilor (PSD+UNPR, PC, UDMR şi minorităţi) şi 53,8% în Senat (PSD+UNPR, PC şi UDMR).

PSD în postura lupului moralist

În ceea ce priveşte „penuria” de candidaţi a PNL invocată de senatorul Georgică Severin (domnia sa este unul dintre cei doi parlamentari, dacă nu singurul, care poartă PRIMUL răspunderea privind eşecul demiterii lui Traian Băsescu la referendumul din 2012), ea a fost vizibilă, dar la… PSD. Vă prezentăm actualii parlamentari PSD, racolaţi în timpul mandatului trecut de la PDL:

Deputaţi

  • Marian Avram – martie 2012
  • Dumitru Giorgică – 6 iulie 2012
  • Mihai Niţă – 5 iulie 2012
  • Marian Avram – aprilie 2012
  • Gheorghe Ciobanu – 19 aprilie 2012
  • Eugen Uricec – 23 aprilie 2012
  • Cătălin Croitoru – 27 aprilie 2012
  • Daniel Bărbulescu – 8 mai 2012
  • Gheorghe Roman – 8 mai 2012

Senatori

  • Petru Filip – 2 mai 2012
  • Gabriel Mutu – 18 octombrie 2010
  • Georgică Severin – 14 septembrie 2010
  • Darius Vâlcov – mai 2012

Nu sunt acestea singurele achiziţii din legislatura trecută, dar nu toţi au candidat. În plus, îl mai avem pe Iulian Bădescu racolat în iulie 2010, care este acum primar PSD în municipiul Ploieşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.