(VIDEO) La Moscova a nins ca iarna

Moscova s-a acoperit cu o pătură albă, în ajunul Zilei victoriei asupra Germaniei naziste, cea mai importantă sărbătoare a Rusiei.

O ninsoare neobişnuită pentru această perioadă a anului a avut loc miercuri.

Lapoviţă fusese semnalată încă de marţi în capitala rusă şi fulgi de zăpadă au căzut în cursul serii, dar miercuri a nins mai abundent.

Dacă stratul subţire de zăpadă depus la primele ore ale dimineţii s-a topit după ce soarele şi-a făcut apariţia pentru scurt timp după orele prânzului, străzile s-au acoperit din nou cu o pătură albă după-amiază la Moscova, unde s-a înregistrat un viscol puternic.

Temperaturile au scăzut până la minus 1-2 grade în timpul nopţii şi la primele ore ale dimineţii, o vreme neobişnuită pentru începutul lunii mai în centrul părţii europene a Rusiei.

Serviciile meteorologice au precizat că la Moscova se înregistrează în prezent cele mai scăzute temperaturi de la sfârşitul secolului trecut (1999), prognozând că frigul se va atenua abia în weekend, iar temperaturile nu vor depăşi în medie 10 grade zilnic până la jumătatea lunii mai.

Cu toate acestea, autorităţile spun că vremea rece nu va forţa nicio modificare la tradiţionala paradă militară din Piaţa Roşie, care va fi prezidată joi de preşedintele rus Vladimir Putin.

Între timp, ninsori abundente s-au înregistrat noaptea trecută în regiunea Leningrad (nord-vest), unde în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns până la 30 de centimetri.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Conditii de iarna de formare a zapezii sunt in straturi atmosfeirce superioare. Si in Romania mai dadea cate o zapada numita a mielor, chiar de Pasti considerata ultima din an. Se putea schia pe la altitudini mai inalte.

  2. La mine, acest timp si temperaturile respective, vesteste inceputul verii si pregatirea pentru plaja. In 1941, trupele care defilau la parada, nemtii fiind la 50 km de Moscova, dupa defilare intrau direct in lupta. Deci, pe rusi nu i-a incomodat niciodata zapada. Maresalul Iarna este prezent si asteapta noi „oaspeti”.

  3. Iarna nu-i ca vara, nici Putin ca Lubavitcher Rebbe & Schneerson Inc. Stai sa-ti spui cine se alatura corului de poopincoristi, omu’ meu de paie scurte, Donald Duck in discursul de Education & Sharing Day 2017: “Education and Sharing Day recognizes the remarkable efforts of Rabbi Menachem Mendel Schneerson, the Lubavitcher Rebbe, bla-bla bla-bla…” bun. Lightning Strike from Captain America Make War Again. MAGA 3311 !
    Dar Sleepy Joe ? Pai nu se lasa, de Education and Sharing Day 2022 : “The Rebbe’s work reminds us, in the words of the Prophet Amos, to “hate evil, love good, and establish justice in the gate.”…. bla-bla bla-bla .. cu trei cuvinte mai mult. vulpe batrana si senila cu noua cozi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.