Povestea de succes a elevei din Vulcan, admisă la Harvard

Amira Iasmina Abugararah are doar 18 ani și o poveste care poate fi dată ca exemplu adolescenților aflați la început de drum.
Recent, a fost admisă la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Harvard-ul a primit-o cu brațele deschise, urmând să-i asigure toate condițiile de trai pe perioada studiilor. Asta, pentru că filosofia universității este să atragă și să formeze oameni excepționali, iar Amira este o elevă excepțională.

S-a născut într-o familie modestă, din Vulcan, oraș în care a absolvit gimnaziul și trei ani de liceu, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”. Tatăl fetei este de origine arabă, din Fâșia Gaza, fiind venit la studii în România, la Facultatea de Medicină din Timișoara. Numele Amira l-a primit de la mama sa, provine din limba arabă și înseamnă „prințesă”. Deoarece micuța a venit greu pe lume, părinții au considerat-o cel mai mare dar de la Dumnezeu.

Anul trecut, vulcăneanca a obținut o bursă în SUA, printr-un program (Future Leaders Exchange – FLEX) care le oferă tinerilor cu abilități ieșite din comun posibilitatea să studieze și să se formeze ca viitori lideri ai generației lor. Concurența la obținerea bursei FLEX a fost mare. Aproape 2.000 de copii din România s-au înscris în competiție și doar 30 au beneficiat de această oportunitate, printre care și Amira, susține mama fetei.

„Acum se află în SUA cu o bursă obținută în august 2023 prin programul FLEX. Acolo urmează cursurile clasei a XII-a. În liceu a avut rezultate foarte bune, a absolvit clasa a XI-a cu media 9,81. A fost bursieră în anii de liceu și în gimnaziu. Este un elev strălucit și cuminte. Având în vedere că am crescut-o singură de la vârsta de cinci ani, eu fiind divorțată de tatăl ei, a fost un copil foarte responsabil și cuminte.

Din 2000 de copii la nivel național au mai rămas 30. E meritul ei pentru că ea s-a ocupat de toate formalitățile. Plecarea în State a presupus diferite vaccinuri, foi matricole etc.. Dacă te zbați totul e posibil”, a spus Flori Abugararah, mama Amirei.

Mama adolescentei este de părere că succesul pe care-l are Amira se datorează și faptului că s-a implicat în activități extrașcolare. Acestea au fost punctele forte ale elevei din Vulcan, atunci când a optat pentru bursa FLEX, dar și pentru Universitatea Harvard.

Amira a făcut voluntariat la Crucea Roșie, a făcut sport de performanță și a devenit președinta Consiliului Județean al Elevilor din județul Hunedoara.

Mama adolescentei este de părere că succesul pe care-l are Amira se datorează și faptului că s-a implicat în activități extrașcolare. Acestea au fost punctele forte ale elevei din Vulcan, atunci când a optat pentru bursa FLEX, dar și pentru Universitatea Harvard.

Amira a făcut voluntariat la Crucea Roșie, a făcut sport de performanță și a devenit președinta Consiliului Județean al Elevilor din județul Hunedoara.

Admiterea la Harvard a venit ca o încununare a autodisciplinei Amirei și a conștiinței sale de copil care a știut să facă alegeri frumoase. Alegeri care, într-un final, i-au adus acest succes.

„În noaptea în care am aflat că a fost admisă la Harvard, mi-a mulțumit că am lăsat-o să-și decidă drumul în viață și nu am îngrădit-o. Asta mi-a spus: «Îți multumesc că mi-ai dat aripi să zbor», a mărturisit Flori Abugararah.

Amira Abugararah va urma cursurile facultății de Știinșe Politice a Universității Harvard.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

15 Comentarii

 1. La voi nu conteaza ca nu mai e a Romaniei; sunteti mandri ca ati dat stapanului inca un „asset”.
  Daca povestea ei (cu Harward in mijloc) va incanta, inseamna ca nu sunteti Romani.

 2. Harvard e cea mai prestigioasa unitate de spălat creiere din lume. Harvard = CIA+Tavistock

 3. dintre acesti copiii dotati vor prinde un loc in conducerea tarii sau in conducerea oraselor sau macar in conducerea regiilor de stat.
  Niciunul, pentru ca aici pretuim maneaua, cocleala, minciuna si furtul.
  Toti pleca scarbiti de clasa conducatoare si chiar de le va fi dor de meleagurile stramosilor, vor prefera sa devina cetatenii altor tari.

 4. Am auzit ca I V Frunze, conduce in top!
  Cum este zicala cu vulpea si strugurii?….

 5. blm,
  #mootoo,
  stim.
  (americanii tocmai au importat un pui de cuc;
  vezi cazu citzu,
  de la drogalau la prim-ministru)

 6. Si de seriozitatea lui si a familiei in care a fost crescut. Nu conteaza ca-i din Vulcan, Pocreaca sau Gheboaia. Cei mai multi dintre marii nostri oameni de cultura si arta au provenit din familii modeste si din localitati minuscule.
  Felicitari fetei! Si da, ne mandrim cu ea desi va ramane printre straini, deoarece astfel strainii vor
  vedea ca romanii nu sunt doar hoti, criminali, cersetori si prostituate……[Rumburak]

 7. AȘA-I ! NICI FATA ASTA SUPRADOTATĂ NU-I MAI A PATRIEI UNDE S-A NĂSCUT !AȘA AU ADUNAT DESMOCRAȚII ȘI I-AU ADOPTAT PE CEI A CĂREI„ADOPȚIE ” COSTĂ DE 100 ORI MAI PUȚIN DECÎT CHELTUIELILE FĂCUTE DE ȚARA DE ORIGINE ȘI DE PĂRINȚI -CARE VOR RĂMÂNE CU MÂNDRIA!

 8. Copkilul n`are nicio vina ca a devenit subiectul unei compuneri pentru prosti. Ca el sint sute si sute in tara, doar ca Harvardul nu va acorda nicio bursa aceluia, pentru simplul motiv ca nu vine el sa caute si sa selecteze valori asa cum se pretinde in povestea de mai sus. Pe scurt, amerlocii nu i`au dat unda verde adolescentei pentru ca este exceptionala si nemaipomenita, ci pentru ca traficul de influenta si descurcareala de la noi au constituit factorul decisiv. Chiar si ma`sa s`a dat de gol ca `succesul` s`a datorat altor factori si nu extrordinarelor rezultate de la invatatura. Ca sa fim hateri pina la capat, cred ca folosind talentul de a se descurca, vezi Crucea Rosie, presedinte CJ al elevilor etc. pot sa dau in scris ca fara sa fi terminat fro scoala ajungea ministru daca se inscria pe la partidele din coalitie fara sa mai lipeasca afise electorale….Nici strainii n`au fost greu de prostit. Faptul ca esti descendent de omustean de Gaza, nume adecvat, cred ca a cintarit mult in politicalcorectu`universitatilor de peste marea balta unde fojgaiala actuala din Israel, criza din Gaza e atent cercetata. In concluzie, basmele astea in care succesul e de fapt o loterie si meritocratia o invirteala de interese meschine amestecate cu ambitii exagerate par sa fie naratiunile perfecte ca furaj pentru imbecili….

 9. DAR DIN PUNCT DE VEDERE ȘTIINȚIFIC:HIBRIDAREA E VIITORUL!! SUCCES DOMNIȘOARĂ !

 10. Am auzit ca I V Frunze, conduce in top! MĂI DRAGĂ -DIN LERMONTOV,MENDELEV,DIN FRUNZE -AU VENIT ȘI AU CONSTRUIT:HIDOCENTRALE,TERMOCENTRALE.FABRICI ȘI UZINE,.COMBINATE CHIMICE,… IAR CEI DIN SORBONA ,CAMBRIDGE,HARVARD– PUR ȘI SIMPLU — PAUZĂ !

 11. sa te lamuresc mai draga tovarase.
  Dupa 1947, cand au venit mujicii la putere, ereau 800 de comunisti in toata tara. Cu ajutorul tancurilor sovietice au casapit intelectualitatea romaneasca si au pus in functii de directori pe unii cu facultati muncitoresti, alea terminate in 6 luni.
  Cand au vazut ca o dau in gard, au inceput sa aduca inapoi directorii capitalisti, aia cu scoli pe la Paris, Londra, Berlin si treaba s-a repus pe roate.
  Cam prin anii 70 au iesit absolventii romani de valoare, scoliti tot de profesorii capitalisti.
  Cei de care amintesti matale au venit din URSS insurati cu rusoaice si cam spioni, asa ca lasa basamacul.
  Ne place sau nu, capitalismul a adus progres, comnunistii doar au preluat si au stricat.

 12. Mare minune să nu fie poveste, scorneală, PR pt aducerea de străini în România.

 13. Ce-i aia consiliu judetean al elevilor, la ce foloseste? Cum este ales, are loc vreo campanie electorala? ca presupun ca elevii isi cunosc cel mult colegii de clasa, eventual pe altii cativa din scoala in care invata, insa e putin probabil sa-i cunoasca pe elevii de la alte scoli din oras, darmite din judet.

 14. Se pregateste inca o victima nevinovata a globalismului asasin al umanitatii. Faptul ca va urma Facultatea de Știinșe Politice a Universității Harvard, placa turnanta a satanismului din politica mondiala, este o garantie ca ea va merge pe urmele sceleratului Trudeau din Canada, un alt fost viitor lider al generației lui. Vestea nu ma bucura deloc, imi pare teribil de rau pentru sufletul nevinovat al biatei fate care a dovedit calitati umane exceptionale, pentru ca va fi spalata pe creier si sclavizata in slujba satanismului globalist, va fi pregatita pentru a face cat mai mult rau omenirii.

 15. Se pregateste inca o victima nevinovata a globalismului asasin al umanitatii. Faptul ca va urma Facultatea de Știinte Politice a Universității Harvard, placa turnanta a satanismului din politica mondiala, este o garantie ca ea va merge pe urmele sceleratului Trudeau din Canada, un alt fost viitor lider al generației lui. Vestea nu ma bucura deloc, imi pare teribil de rau pentru sufletul nevinovat al biatei fate care a dovedit calitati umane exceptionale, ar fi putut lucra spre binele omenirii. Din pacate, ea va fi spalata pe creier si sclavizata, pusa in slujba satanismului globalist, va fi pregatita dimpotriva, pentru a face cat mai mult rau omenirii. Facultatea de Știinte Politice a Universității Harvard formeaza neoameni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.