Premiera unui documentar de excepție„1989. Jurnalul unei Revoluții”

Sălile teatrului sunt închise, dar spațiul online ne oferă șansa de a fi în continuare împreună. Teatrul Național ”I. L. Caragiale” anunță premiera documentarului ”1989. Jurnalul unei Revoluții” pe 16 decembrie 2020 la ora 20.00 în regia lui Carmen Lidia Vidu. Documentarul va fi difuzat în online, pe youtube/facebook/site TNB și pe canalele partenerilor. De asemenea, filmul va avea premiera și la TV,  pe 19 decembrie, la ora 23:00, pe postul Digi 24.

Evenimentul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană.

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale și Florentina Țilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, Procesul Ceaușeștilor, Revoluție, Teroriști realizate cu Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.

Una dintre datoriile morale ale teatrului este să ridice întrebări și să antreneze la dialog.

Fiecare are o părere diferită despre cum a fost la Revoluție fie că a trăit-o fie că nu.

Cele mai multe informații pe care populația le-a asimilat și le repetă sunt „cele oficiale” , uneori uitându-și istoria personală.Încercăm să punem alături cele două tipuri de imagini (oficiale și private) pentru a contura o imagine mai nuanțată asupra Revoluției din 1989.

Într-un context cu totul inedit,Teatrul Național ”I. L. Caragiale ” din București păstrează contactul cu publicul, se adaptează și găsește soluții pentru a onora evenimentul care a schimbat istoria recentă a României: Revoluția din 1989.

„1989. Jurnalul unei Revoluții” este o producție a Teatrului Național din București care pornește de la spectacolul de teatru documentar „Jurnal de România. 1989” în regia lui Carmen Lidia Vidu care a avut premiera la Sala Amfiteatru a Teatrului Național în iulie 2020.

 

 

Parteneri media: Hotnews, Cultura la dubă, TVR, RFI, Bursa, România Liberă

Film documentar: “1989. Jurnalul Unei Revoluții”

Producție Teatrul Național “I. L. Caragiale” București

Regia: Carmen Lidia Vidu

Cu: Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale, Florentina Țilea, Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. poate d-l Caramitru ar trebui sa explice ,in detaliu, ce anume s-a intamplat atunci si sa iese,macar acum, din rolul dat de „marele” Sergiu.

  2. – despre lovitura de stat și asasinarea președintelui republicii

  3. Probabil un jurnal al Revolutiei Franceze!Chiar sunt comici cu astfel de documentare…Citez dupa un clasic al Revolutiei Franceze: „Este culmea prostiei să pretindem că bărbații care de o mie de ani (in cazul Romaniei din 1945) au avut puterea de a ne jefui, de a ne impune și de a ne asupri,vor fi de acord acum,cu un bun har, să ne considere egali lor””
    (Jean-Paul Marat-despre Aristocratie la 1792)
    La noi citatul e despre Securitate:)))Chiar credeati ca am devenit dupa Lovitura de Stat din dec 1989 egalii lor in democratie???:)))

  4. După Mircea, fă-te că lucrezi, trebuia să urmeze și un sequel al superproducției de prostit proștii. Românii de Crăciun se uită ori la Singur Acasă, ori la Mirceafătecălucrezi. Dacă mai trăia și tovarășul colonel Sergiu Nicolaescu… dacă mai trăia și tovarășul general Iulian Vlad… eheheeheee, dragii moșului….

    Eu nu-mi pot imagina un om în toate mințile și nesecurist să meargă să urmărească așa ceva. După câte ONG-uri sunt pe poster, probabil s-au sifonat niște sute de mii de euro. Se lipește Caramitru de bani ca marca de scrisoare.

  5. Iar după Mircea, fă-te că lucrezi! II va urma Mircea, fă-te că lucrezi! III – o coproducție Teatrul de Păpuși și Circul de Stat. Evident cu participarea extraordinară a unei sarabande de ONG-uri, ICR, TVR, pensii speciale șamd

    Morții de la Revoluție nu au dreptate nici după 31 de ani, dar profitorii după Revoluție încă au tupeul să ne ia de proști.

  6. Documentarele despre LOVILUTIE ar trebui rulate zilnic pentru ca ROMANII SA NU UITE CE A INSEMNAT EPOCA DE AUR CEUSISTA CRIMINALA! SA NU UITE CA DESI A FOST LOVITURA DE STAT DATA DE SECURISTII NOII ORANDUIRI GLOBALE, OAMENII CARE AU MURIT AU CREZUT IN LIBERTATE! SANGELE LOR SE AFLA IN CONSTITUTIE SI IN DREPTURILE OMULUI, CARE ACUM SUNT DATE PE UN PLATOU INAPOI SECURIMII ANTI-ROMANESTI PENTRU O ISTERIE DE GRIPA !! ROMANIA TREZESTE-TE !
    Filmul Revolutiei din Decembrie 1989 (versiune completa)
    https://www.youtube.com/watch?v=sEZikLuqt68
    Revolutia din 1989 part 4
    https://www.youtube.com/watch?v=wcBdsubmLcA

  7. Puteti faca si documentarul de exceptie „2020. Jurnalul unei noi Dictaturi”

  8. Singurele lucruri de excepţie sunt neruşinarea şi tupeul de securist. Dosarul Revoluţiei nu e nici măcar trimis în judecată, dar noi facem documentare de excepţie. De mare excepţie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.