Premierul prezintă primul bilanț al Guvernului

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va prezenta, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de luni, primul bilanț al Guvernului, potrivit unui anunț al liderului partidului, Liviu Dragnea Ședința va avea loc la Parlament, de la ora 11.00.

Întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la ședința CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanț”.

Chestionat dacă este mulțumit de activitatea miniștrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: „Sunt mulțumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

Liderul PSD a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuși, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discută despre astfel de amenințări, Dragnea a spus: „Păi normal. Sunt niște prieteni de-ai noștri care în fiecare săptămână trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuții despre remaniere – n.r.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi niște remanieri, dar din câte știu eu, în perioada imediat următoare, nu”.

Referitor la o eventuală dispută între el și ministrul Apărării, Mihai Fifor, Dragnea a explicat: „Eu n-am dispute cu Mihai Fifor”, adăugând că „nu este nemulțumit de activitatea ministrului Apărării”.

Întrebat despre faptul că această informație a plecat chiar de la el, în urma unei declarații făcute acum două săptămâni, Liviu Dragnea a precizat: „Eu pot să fac orice fel de declarație. Încă sunt liber să fac declarații și le pot face. Dacă cineva se simte lezat, foarte bine, să interpreteze, să se supere, să-și facă griji, să dea prin presă că are cu mine conflicte. Eu n-am dispute cu nimeni”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că până la acest moment nu s-a discutat despre o remaniere guvernamentală, fiind „prea devreme” pentru o astfel de acţiune. „Nu, nu s-a vorbit despre o remaniere. Este adevărat ca unii dintre miniştri merg cu viteza întâi, altii merg cu viteza a doua. Pana in acest moment nu s-a discutat despre nicio remaniere. Cred că este devreme sa vorbim despre acest lucru, avem două luni de când suntem la guvernare”,a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

Vasilica Viorica Dăncilă a spus că a avut discuţii cu miniştrii despre „foaia de parcurs” a fiecăruia. „Nu am să dau nume. Ceea ce va pot spune este că am avut discuţii cu miniştri, discuţii între primul ministru şi ministru. Fiecare ministru are o fişă cu programul de guvernare, fiecare trebuie să meargă, o foaie de parcurs. În luna în care trebuie să termine un obiectiv, trebuie să se încadreze în acea foaie de parcurs”, a detaliat premierul.

În spaţiul public a apărut infornaţia că prima remaniere a Executivului va avea loc după sărbătorile pascale, vizaţi find miniştrii Economiei – Dănuț Andrușcă, Energiei – Anton Anton, Transporturilor – Lucian Șova şi Sănătăţii – Sorina Pintea.

Pe ordinea de zi a discuțiile din ședința CExN al PSD s-ar putea afla și referendumul de modificare a Constituției, o inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familie. „Poziția mea și cred că și a partidului este cea de anul trecut, este neschimbată. Susținem această modificare a Constituției și anume că famila este, căsătoria dintre un bărbat și o femeie este temelia familiei”, a spus Dragnea, completând că propunerea vicepremierului Paul Stănescu care a propus ca referendumul să se desfășoare la sfârșitul lunii mai va fi analizată și „o să ținem cont foarte mult de ce a spus domnul Stănescu”.

Liderii social-democraţilor au discutat, în ședința Biroul Permanent Naţional din 26 martie, posibilitatea organizării „referendumului pentru familie” în luna mai a acestui an, anunța atunci vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu. „Conform graficului va fi referendum pentru familie. (…) Din toate calculele în luna mai ar urma să fie referendumul pentru familie”, a declarat Paul Stănescu, întrebat dacă referendumul va fi organizat în primăvara acestui an.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

7 Comentarii

 1. au fost 100 de zile de foc, iar bilanţul este unul pe măsură: scrum şi pe alocuri, cenuşă…n-ai cum să fii nemulţumit…

 2. Prercis ca va fi un raport triumfalist! Astfel am accesat , la zi , fondurile nerambursare puse la dispozitie de UE ! (cucu !) , Romania s-a umplut cu autostrazi astfel ca nr. mortilor in accidente rutiere s-a redus extraordinar (cucu !) , investitiile au explodat in Romania (cucu !) , Nivelul de trai a crescut infricositor , precum avionul : cu cat e mai sus , cu atat este mai mic ( adica cucu !) , bogatiile solului si subsolului romanesc , nu se mai vand , pe nimic , dar pe spagi grase ,la straini (cucu !), pamantul si padurile nu se ma vand cu o trista generozitate, la straini (cucu !) , preturile alimentelor, al energiei s-au prabusit (cucu !), taxele si impozitele nu s-au majorat , nu au aparut taxe si impozite noi (cucu !) , alesii si crema natiunii (sic!) nu mai primesc salarii si pensii ,”speciale” ,astronomice , ABSOLUT fara nicio baza reala, (cucu !) si in sfarsit PSD , dar si celalalte partide nu vor mai minti cu nerusinare , nu vor mai fura si nu vor mai insela cu entuziasm , amaratul de popor roman (CUCU!)

 3. Va citi bilantul de-a-ndoaselea,pentru ca Dragnea a investit mult in ea!

 4. Dragnea a replicat: „Sunt mulțumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

  Uite cum se „implementeaza” ca la carte Programul PSD, situatia e prezentata la ZI:
  http://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

  De peste 1 an Dragnea ne MINTE cum Programul de guvernare se „implementeaza” ca la carte, FARA sa spuna vreodata ce masuri s-au Indeplinit din maretul Program mincinos!
  Cateva, iar alea au fost EXCLUSIV din PIXul lui Dragnea: cateva mariri la Salarii(mai ales la Salariile politicienilor!) si la Pensii(mai ales la Pensiile lor Speciale!)!!
  ATAT. Analizati si comentati!
  A-propos, unde-i celebrul Fond suveran de dezvoltare(pe model Norvegian!) care din 1 Iulie 2017 urma sa duca Miliardele de Euro in Bugetul Romaniei si din Cauza caruia Sorin Grindeanu a fost DEMIS?!
  NU e, la fel cum NU& sunt 99% dintre Promisiunile mincinoase!!
  Rusine!

 5. …sunt curios sa vad daca trece in clasa doua !!…de la bastonase si liniute la ana are mere !!!..

 6. ha, cica unii merg cu viteza imtai, altii cu a doua; eu cred ca merg in marsarier.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.