Președintele Băncii Centrale Europene de la Frankfurt – guvernatorul anului

Presedintele Bancii Centrale Europene de la Frankfurt, italianul Mario Draghi, a fost declarat, luni, drept ”guvernatorul anului” de catre publicatia de specialitate Central Banking, care a salutat capacitatea lui de a restabili increderea in zona euro in niste conditii dificile. Publicatia a oferit premiul pentru ”banca centrala a anului” Bancii Populare a Chinei, pentru reformele intreprinse si pentru ca a incurajat tara sa se indrepte catre o economie de piata, in ciuda controlului politic.

Draghi, presedinte al BCE incepand din noiembrie 2011, este laureatul primei editii a acestui premiu, dupa decizia unui juriu format din fosti guvernatori ai bancilor centrale si din jurnalisti ai publicatiei amintite, care isi are sediul la Londra.

”Datorita deciziilor BCE si a activitatii guvernelor de consolidare bugetara si reformare structurala, conditiile de pe pietele financiare s-au imbunatatit gradual, dupa iulie 2012”, a declarat Mario Draghi.

”S-au inregistrat progrese in ce priveste guvernanta zonei euro, iar aici BCE a jucat un rol. Este prea devreme sa declaram victoria si reluareacresterii economice, dar constatam ca politica noastra monetara actioneaza in sfarsit asupra economiei”, a mai spus presedintele BCE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.