Primele cazuri de infecție cu virusul West Nile

Au apărut primele cazuri de infecție cu virusul West Nile din acest sezon. 3 oameni din București, Olt și Bacău au fost infectați.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, începând cu 7 iunie până pe 25 august, s-au înregistrat 3 cazuri de infecție cu virusul West Nile.

Nu s-a înregistrat niciun deces.

Cazurile s-au înregistrat la grupele de vârstă 40-49, 60-69 și 70-79.

Este vorba despre două femei și un bărbat, toți din mediul urban.

Cazurile s-au înregistrat în județele Olt și Bacău și în municipiul București.

Recomandările pentru populație sunt următoarele:

– să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi

– să utilizeze subsțante chimice repelente împotriva țânțarilor

– să împiedice pătrunderea țânțarilor în casa (prin plase de protecție la ferestre)

– să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei

– să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Dupa cat este de afectat Bucurestiul de tantari, sobolani si gunoaie ar fi trebuit sa raportati mult mai multe cazuri. Nu cumva restul sunt trecut la Covid pt ca suna mai bine?

  2. Pentru a „izola” virusul West Nile, se macină țânțari „infectați” și material cerebral de la păsări „infectate”. Apoi, aceasta pulbere fină, este trecuta printr-o centrifugă de mare viteză și un filtru ai cărui pori sunt mai mari decât dimensiunea evocată a virusului – deci orice ar putea, în plus față de virusul presupus, să fie în acest amestec. Dacă acest amestec este plasat într-un vas Petri și ucide celule atunci se presupune că moartea a fost cauzată de WNV. Nu vă deranjați că sunt o grămadă de alte chestii în amestec, virusul este de vină.. Se ia apoi același material și se caută secvențe de ARN. Când găsesc o secvență, susțin că au identificat virusul. Chiar dacă am accepta că țânțarii au West Nile, unii dintre cei mai importanți experți în sănătate cred că spreierea țânțarilor este o idee foarte proastă. Pulverizarea de substanțe chimice în aer nu numai că ucide țânțarii, ci ucid prădătorii naturali ai țânțarilor și îi expune pe copii, femei însărcinate, persoane alergice, cu astm și pe toate celelalte ființe vii, inutil la substanțe chimice periculoase. Ulterior, țânțarii se reproduc, dezinhibați, în număr mai mare care, desigur, justifică mai multă pulverizare de substanțe chimice. Substanțele aeriene, cât și cele terestre pentru controlul țânțarilor (Anvil, Evergreen, Pyrenone) conțin de obicei un perturbator hormonal și agent cauzator de cancer: piperonyl butoxide. De asemenea, conțin piretrine, care pot interfera cu nervii și funcția cerebrală. Pericolul real nu este virusul fals; sunt toate substanțele chimice la care suntem expuși. Este momentul potrivit să căutăm modalități de a schimba modul în care trăim și să ne deschidem către posibilități infinite pentru a sfârși comportamentele distructive și fatale (unul ar fi pulverizarea substanțelor chimice periculoase asupra oamenilor fără consimțământul lor).

  3. Când a fost identificat pentru prima dată virusul West Nile, surse oficiale guvernamentale au spus: „Ei bine, acest lucru este foarte ciudat, deoarece nu a existat niciodată un virus West Nile în Statele Unite continentale despre care să știm vreodată”. Cu toate acestea, dacă se apelează la Raportul Riegle, care a fost creat și supravegheat în compilarea sa de Donald Riegle, fost senator din Michigan, se va descoperi că, pe 21 mai 1985, Statele Unite au avut o provizie de virus West Nile în Statele Unite. Și au trimis o cantitate din aceasta către Suddam Hussein. Asta a fost în 1985, astfel încât Suddam să o poată folosi împotriva Iranului cu care Irakul, în acel moment, era în război. Deci, a existat virusul West Nile în Statele Unite cu mult înainte de 1985. A fost expediat în 1985. Există încă stocuri de astfel de virus în Statele Unite și posibilitățile sunt două de unde a apărut focarul actual. Fie accidental din facilitățile locale, cum ar fi Plum Island, de unde au infestat țânțari sau alte insecte sau, există întotdeauna posibilitatea ca unul dintre agenții lui Suddam Hussein să se întoarcă în Statele Unite și să elibereze o cantitate de virus West Nile.
    Don W. Scott, autor ,,Brucellosis Triangle”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.