Principalii favoriți la premiile BAFTA TV 2020

Premiile BAFTA TV 2020 se vor desfășura pe 31 iulie, iar gazdă va fi comediantul și actorul britanic Richard Ayoade. Ceremonia va avea loc într-un studio închis, în care Ayoade va prezenta câștigătorii, în timp ce aceștia vor accepta virtual premiile, filmându-și singuri discursurile de acceptare. În anii precedenți, ceremonia avea loc în superba Royal Opera House din Londra, dar anul acesta organizatorii au fost nevoiți să opteze pentru această variantă inedită, din cauza contextului mondial.

Sunt 26 de categorii în acest an, iar cele mai importante sunt premiile acordate pentru cele mai bune filme și seriale TV, precum și cele acordate celor mai buni actori în roluri principale și secundare. Mini seria de televiziune „Chernobyl”, produsă de HBO și care are la bază evenimentele care au avut loc în timpul celui mai grav accident nuclear din istoria omenirii, a primit cele mai multe nominalizări la ediția din acest an (14).

Pe locul al doilea în topul nominalizărilor se află serialul „The Crown”, produs de Netflix, care va concura la şapte categorii. „Fleabag”, scrisă şi interpretată de Phoebe Waller-Bridge, şi thrillerul „Giri/Haji”, o colaborare între BBC și Netflix, au primit câte şase nominalizări. „His Dark Materials” şi „The Virtues” au strâns câte cinci nominalizări, iar serialele „Killing Eve”, „Sex Education” şi „Top Boy” au câte patru nominalizări.

Iată favoriții la principalele categorii, potrivit cotele oferite de bookmakerii agenției de pariuri online Unibet.

  • Începem cu premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, categorie la care mare favorită este Jodie Comer, din Killing Eve, cu cota 1.44. Urmează Samantha Morton (I am Kirsty), Suranne Jones (Gentleman Jack), și Glenda Jackson (Elizabeth is Missing).
  • Continuăm cu premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, unde Helena Bonham Carter, pentru rolul din The Crown, e văzută favorită, cu cota 1.40. Aceasta este urmată de Jasmine Jobson, din Top Boy, Helen Behan (The Virtues) și Naomi Ackie (The End of the F***ing World).
  • Cea mai bună mini serie e următoarea categorie pe care v-o prezentăm, iar aici Chernobyl pare că n-ar avea rival. Drama bazată pe tragedia din 1986 are cota 1.05. Au mai fost nominalizate The Virtues, The Victim și A Confession.
  • Trecem la categoria Cel mai bun serial TV – dramă, unde The Crown, cu cota 1.15, pornește cu prima șansă. Aici mai avem serialele Gentleman Jack, The End of the F***ing World și Girl/Haji.
  • La categoria Cel mai bun actor în rol principal îi avem pe Jared Harris, din Chernobyl, cu cota 1.20, Callun Turner (The Capture), Stephem Graham (The Virtues) și Takehiro Hira (Girl/Haji).
  • În fine, la categoria Cel mai bun actor în rol secundar concurează Josh O’Connor (The Crown), cu cota 2.00, Stellam Skarsgard (Chernobyl), cu o cotă aproape identică, 2.25, Joe Absolom (A Confession) și Will Sharpe (Girl Haji).

Premiile Bafta sunt conferite anual pentru realizări deosebite în filme, televiziune, filme pentru copii și pentru programe interactive de către Academia Britanică de Artă a Filmului şi Televiziunii, o organizație non-profit a profesioniștilor din film și televiziune din Marea Britanie. Premiile BAFTA TV Awards vor fi transmise în direct de televiziunea britanică BBC.

Principalii câștigători BAFTA TV 2019:

  • Cea mai bună actriță în rol principal: Jodie Comer – Killing Eve;
  • Cea mai bună actriță în rol secundar: Fiona Shaw – Killing Eve;
  • Cea mai bună mini serie: Patrick Melrose;
  • Cel mai bun serial TV – dramă: Killing Eve;
  • Cel mai bun actor în rol principal: Benedict Cumberbatch – Patrick Melrose;
  • Cel mai actor în rol secundar: Ben Whishaw – A Very English Scandal.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.